Reklama

Reklama

Sledujte hluboký a inspirativní příběh o rodině, přátelích a především výzvách, kterým musíme během života v tomto neustále se měnícím a komplikovaném světě čelit. Tom (Martin Sheen) je americký doktor, který přijíždí do francouzského města St. Jean Pied de Port, aby převzal ostatky svého syna, který zemřel v bouři během cesty do Santiaga, poutě známé také jako Cesta svatého Jakuba. Tom se však rozhodne na počest svého syna tuto pouť za svého potomka dokončit. Netuší však, jaký to bude mít dopad na jeho typický kalifornský život, který spíš připomíná velmi těsnou bublinu. Nezkušený Tom také zjišťuje, že na této cestě rozhodně nebude sám, brzy se setkává s poutníky z celého světa, z nichž každý řeší své vlastní problémy a každý hledá ve svém životě nějaký vyšší smysl. (HBO Europe)

(více)

Videa (11)

Trailer

Recenze (190)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Mám rád hory, turistiku a sám by som sa na takúto púť dal nahovoriť. Príbeh otca, ktorý sa rozhodne so svojím už nebohým synom vyraziť na cestu, ktorú jeho syn začal a nedokončil, je síce trochu plytký, ale pozerá sa na to príjemne. Príroda a exteriéri tu hrajú prvé husle, tiež krásne mestečká, dedinky a o tejto púti dostanete takmer vyčerpávajúce info. Výkon M. Sheena je fajn, ale strašne ma znechutil jeho trápny výstup v opilosti, kde vykrikoval "God bless America". Piesní by tu mohlo byť tiež o niečo menej, väčšinou doprevádzajú práve tie hluché miesta a nebolo by na škodu film i trochu skrátiť. Ten 90 minútový director´s cut by bol tak akurát. Inak spokojnosť. 70%. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Zažiť túto cestu očami Emilia Esteveza rozhodne stojí za to. Compostela je známym pútnickým miestom a mnoho ľudí čo tú cestu prešlo si ju nemôže vynachváliť. Cesta sa tu spája s pútnikom a naopak. Tvoria samostatný príbeh a buduje sa medzi nimi jedinečné spojenie. The way je to spleť nádherných lokácií, ktoré sú obohatené o štvoricu hrdinov, ktorý majú svoje vlastné dôvody na to aby cestu do Composteli absolvovali. Film nie je sondou do ich životov aj keď sú nám okrajovo spomenuté. Dokonca ani hlavný hrdina v podaní excelentného Martina Sheena nehovorí o vzťahu so svojim synom viac ako je potrebné. S toho vyplýva, že celý film, je cestou, ktorej úlohou je ukázať rôznorodosť miest, ľudí a osudov, ktoré sa odrazu pretnú. Tento skoro dokumentárny prvok dodáva celému filmu na autentickosti. Žiadna scéna ani udalosť nepôsobí silene, alebo neprirodzene, dokonca aj navrátenie batohu cigánčatom má v príbehu svoje miesto a zmysel. Nejedná sa o príbeh, ktorý by bol dojemný, alebo ktorý by dokázal zaujať ničím iným ako svojou duchovnou krásou, ale práve tá duchovná krása z neho robí pekný film o ľuďoch a ich snoch. Do toho všetkého hrajú The Shins, Coldplay a Alanis. Jedno z veľkých prekvapení a jeden z mojich tohtoročných Top 10. ()

Reklama

kareen 

všechny recenze uživatele

Tady mi neoriginalita celého příběhu nijak nevadila, stejně v těchto road movie snímcích jde většinou o toho ducha cestování a s tím spojených zážitků, což mně bylo v tomto případě hodně blízké, protože právě zrovna do Španělska já jezdím moc ráda a navíc ve mně film dokázal vzbudit neodbytnou touhu odhodit všechny starosti za hlavu a střihnout si tu lehce duchovní pouť do Santiaga, jen tak s batohem na zádech, také.Filmová výzva 2016 ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Já věděl, že se mi to bude líbit, po přečtení děje/námětu. Možná proto, že je mi to tak povědomé. Pro vášnivé cestovatele, jako jsem já, je to pošušňáníčko. Skvělé obsazení, charaktery, solidní kamera, lahodící hudba pod opět kvalitní režisérskou taktovkou Emilio Esteveze. Určitě si to všechno vychutnám někdy znovu. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Ve své podstatě příběh, který každý divák odhadne od začátku do konce. Jenže podstata všech filmů se nemusí vždycky zakládat na originálním a nepředvídatelném námětu. Pokud se podobných příběhů nechopí nějaký idiot, skrývají v sobě obrovskou sílu a pocit svobody, po kterém značná část z nás touží. Takže i kdyby jen pro ten pocit... 8/10 ()

Galerie (38)

Zajímavosti (13)

  • Film sa natáčal v Marakéši (Maroko), Burgose (Španielsko), Kalifornii (USA) a Francúzsku. (Arsenal83)
  • Jde již o sedmou spolupráci otce Martina Sheena a syna Emilia Esteveze. Poprvé nekooperují ani Estevez a Tyler Bates, který již dříve komponoval hudbu k Estevezově filmu Králové sexu (2000). (mi-ib)
  • Cid je pochován v Katedrále Panny Marie v Burgosu. (CarloRizzi)

Reklama

Reklama