Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Láska dokáže proměnit kancelář v příjemně romantické místo. Na báječných a hravých výkonech někdejších hereckých hollywoodských hvězd Spencera Tracyho a Katharine Hepburnové je postavena komedie o jednom omylu, lásce a nekončícím soupeření mezi muži a ženami. Richard Sumner je zkušený expert na počítače a automatizaci výroby, má však minimální znalosti v oblasti ženské psychiky. Právě jemu osud postaví do cesty energickou a výřečnou Bunny Watsonovou, která pracuje jako vedoucí výzkumného oddělení televizní společnosti. A pak je tu ještě výkonný počítač jménem Emma. Jeho zavádění do praxe totiž spustí celý kolotoč nedorozumění, zmatků a nepřátelství... (Česká televize)

(více)

Recenze (28)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Ten film nemá, co vyprávět. Hepburn a Tracy se ani moc nepošťuchují, takže o zábavu není postaráno. Zajímavé je zobrazení začátku počítačů, když počítač je předveden jako nepochopitelná a nepřátelská entita. MÓDNÍ OKÉNKO Ženy v tomto filmu nosí krásné elegantní a vrcholně žensky působící šaty. V případě Hepburn dokonce s extravagantním nádechem. Tu černou vestičku podšitou smaragdovým saténem bych chtěla mít. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Co starým filmům - ad hoc romantickým komediím - a starým snímkům rozhodně nelze upřít, je atmosféra. V případě Langova filmu pak ještě potěší herecké výkony slavné dvojice Spencer Tracy a Katharine Hepburn, kteří opět dokazují, jak výjimečnými byli herci. Děj mě příliš nenadchl, avšak v mnoha svých pasážích moji pozornost upoutal. 3* ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Milá komedie pro ty, kdo mají rádi staré americké konverzační komedie. Celý film jsem se jemně usmíval a užíval si úžasného Spencera Tracyho v krásné roli zcela bezprostředního chlapíka v letech. Bohužel to je asi tak vše, čím film vyčuhuje nad průměr podobných filmů. Chybí tu břitké a ostré dialogy ústřední dvojice, Hepburnová tu totiž má roli docela obyčejné, ničím nápadné ženy. Hudba: Cyril J. Mockridge ()

Han22 

všechny recenze uživatele

S duem Tracy/Hepburnová jsem už pár komedií viděl, většinou však z dob kdy byli oba ještě relativně mladí. A musím uznat, že v těch starších filmech to mezi nimi jiskřilo trošku více, zatímco Žena která všechno ví mi přišla tak trošku o ničem. Jistě dialogy jsou skvělé (parádní "test" na střeše), celkem mě bavilo že čtveřice hrdinek pracuje v takovém předchůdci google či wikipedie, kam si lidi volají o nejrůznější, většinou naprosto ujeté informace. Jenže kromě toho, že se Hepburnová sbližuje s Tracym a odhodlává opustit nezajímajícího se milence se nic nedělo. Na nadprůměr to ovšem vytahuje druhá půlka s vánoční párty a hlavně finále, kde se objeví megalomanský počítač a rázem se z toho stává pomalu sci-fi komedie. Vyústění ve stylu českého "Hodíme se k sobě miláčku" mě potěšilo a zvedlo hodnocení na 4*. Komedie roku 1957. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Je citlivá. Když je frustrovaná, může jí vybuchnout celý magnetický okruh." Tak to je vynikající milostný čtyřúhelník mezi Bunny, Richardem, Mikem a počítačem. Mě samozřejmě nejvíc bavil Richard se svými měřičskými schopnostmi, znalostí jmen všech Santových sobů (Šmudla, Kejchal apod.), skvěle interpretovanými dopisy s modelkou i hrou na bonga. Bunny mne zase zaujala velikostí svého harddisku, "logickým" myšlením a zejména soubojem svého mozku s pamětí počítače. Na informačním oddělení jsem se zkrátka skvěle pobavil a až mi jednou strejda Google neodpoví na můj dotaz, tak vím, kam mám zavolat. ()

Galerie (33)

Reklama

Reklama