Reklama

Reklama

Evangelion šin gekidžóban: Ha

  • Japonsko ヱヴァンゲリヲン新劇場版:破 (více)
Trailer

Obsahy(1)

V předcházejících bojích proti nestvůrným Andělům pomocí obřích robotů, zvaných Eva, mladí piloti Shinji a Rei byli nuceni nést osud lidstva na svých ramenech. Nyní, Andělé chystají apokalyptický Třetí dopad, který by vyhladil lidstvo. Navíc Shinji a Rei musí sdílet své osudy s dvěma novými piloty Evy, namyšlenou a horlivou Asukou, a tajemnou Mari. Ovládajíce své obří Evy v boji, čtyři mladé duše zoufale bojují, aby zachránily lidskou rasu. Ale budou schopni zachránit sami sebe? (Jigvell)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

honajz 

všechny recenze uživatele

Já tedy nevím. Z anime se mi líbí jen sem tam něco a první díl ani seriál neznám. Ale stejně mi to přišlo takové zmatené a o ničem, navíc teenageři v rolích hrdinů a zachránců světa už mne unavují, protože je to použito snad všude. Vlastně ani ta manga animace se mi tady moc nelíbila a zmatená mi přišla i kompozice jednotlivých scén. ()

D.Snake 

všechny recenze uživatele

Druhý film se začíná pořádně odpoutávat od svého předchůdce a nabízí tak něco neokoukaného... Už to není tak depresivní, přidalo se trochu love-story, vypadá to mnohem líp a z mého pohledu to je i koukatelnější. Jen aby se z toho ve výsledku nestal klasický mainstream. Zatím ale zůstávám pozitivní... 8.5/10 ()

Reklama

honelnik 

všechny recenze uživatele

Tak sa ubralo z military-industrial portretu Japonska a pridala sa "psychologia" postav. Uprimne nechapem preco Japonci citia potrebu do scifi o zaniku ludstva pchat infantilne sceny s veselym saxofonikom, sceny kde by sme sa teoreticky mali viac dozvediet o postavach ale nic podstate sa v nich nedeje. Je toto ten fan service, o ktorom som tolko uz pocul? Ach jaj....Problem druheho dielu je, ze pravidla stanovene v prvom diely sa za pochodu prepisuju a zaverecna scena, ktora by mala davat z dosial videneho zmysel, je fakt uz len patvar nahodnych veci, ktore scenaristi pozliepali dokopy. Obrovsky krok spat po jednoduchsom prvom diely. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Na druhý film by se dalo pohlížet několika způsoby, zásadní je však odklod od toho, co známe z dřívějška. Otázka je, komu to vadí? Mně docela dost, i když je to poměrně změna, protože na prvním filmu jsem mohli vidět, že jen vizuální stránka nestačí a alespoň mně vadilo určitý postih filmu za to, že nedokáže pojmout tolik věcí jako seriál. Film nazvaný "Ha" čili Break, dostál svého slova. Byl to pro mě šok a zlom, nečekal jsem, že Anno Hideaki toliko změní celý scénář. Opět tu je ochuzeno mnoho věcí. Asuka, awakening of EVA 01 a spousta dalších věcí plus naprosto zbytečná postava Mari. Pro mě je to těžké hodnotit po takových brutálních změnách, protože jsem tak naštván, že bych tomu dal klidně odpad. Nebudu ale zatím se zbytečně unáhlovat, na konečné hodnocení si počkám, až bude vše hotovo (další 2 filmy). Zatím mi to připadá né moc dobré, ale uvidíme. Za snahu zatím 50%. ()

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Po mírném nasrání z první i druhé verze konce seriálu (u té druhé jak Death & Rebirth tak také EoE) jsem si myslel, že už na NGE nadobro zanevřu. Pak přišlo Rebuild of Evangelion.... Napřed první díl.... Mírný rozjezd. A teď Evangelion shin gekijōban: Ha. Dámy a pánové... Shinji is BACK! ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • Film také vyhrál u japonské Akademie cenu za animaci roku 2010. (Shley)
  • V roce 2010 byl film oceněn Japonskou akademií v kategorii animace roku. (Shley)
  • Film získal první místo v kategorii animace na francouzském Asijském filmovém festivalu v Lyonu, v diváckém hlasování těsně porazil Symphony in August. (Shley)

Reklama

Reklama