Reklama

Reklama

VOD (1)

Las Vegas zaplaví nemrtví a parta žoldáků vsadí všechno na jednu kartu, když se odhodlá k největší loupeži v dějinách uprostřed karanténní zóny. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (669)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Rôzne hodnotenia, rôzne názory, popravde vôbec som netušil do čoho idem. Filmy Zacka Snydera poznám dobre a po jeho úspešnom Úsvite mŕtvych každý čakal tutovku. Po vlažnom prijatí som naopak ja čakal katastrofu, no nakoniec ma to celkom chytlo. Príbeh sa mi zdal zaujímavý, ok vtípky veľmi nefungovali, ale to nie je typ filmu v ktorom by mi to chýbalo. Ženské superhrdinky by som trochu krotil, určite by som si to prial temnejšie a drsnejšie, ale i tak ma to stále bavilo. Dobrý nápad so zombie tigrom, zombie kôň, postavy postupne odchádzali, občas nečakane a to bolo fajn. Nič dobrého som o zombíkoch nevidel, naposledy asi Zombieland 2, takže možno aj preto nie som až tak kritický. 70%. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Filmy o zombíkoch ma nikdy moc nebrali, až do kým som nevidel od Zacka Snydera Úsvit mŕtvych. Ten film do dnes považujem za najlepší film, kde mŕtvy žijú, chodia, kušu a dostavajú headshoty. Armáda mŕtvych ma bavila. Určite to nie je najlepší film s touto háveďou, ale to nikto ani pred tým netvrdil, že bude. A aký je výsledok ? Za mňa spokojnost. Dostal som niečo čo som si dosť užil, nenudilo ma to, bavil som sa a hlavne ma zaujal netradičný príbeh. Veľké plus sú aj zombíci, ktorý nie sú úplne obyčajný a ich šéfa jednoducho nechcete nasrať.  Okrem príbehu, zombíkov či prostredia filmu, mi veľmi sadol aj casting s Bautistom na čele. Nepamätám si, že by hral v lepšom filme (Strážcov galaxie nerátam, pretože tam nehral hlavnú rolu). Efekty, kamera, strih, hudba, Cranberies a ich Zombie, všetko mi tu prišlo v pohode a ako som už hovoril na začiatku veľmi som si to užil, až tak, že sa divím tomu nízkemu hodnoteniu. Buď som videl iný film, alebo ľudia Zacka po DC komiksoch nemajú radi. 80% - 4* ()

Reklama

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Takové odfláknuté to bylo. Jako kdyby se u Armády mrtvých nikdo moc nesnažil. Postavy jsou tak nezajímavé, že mi bylo jedno, v jakém pořadí budou umírat, herci plus mínus bez charismatu, nebo nemají co hrát a první opravdu zajímavá a zábavná akce přijde až někdy na začátku poslední čtvrtiny. Jakmile se to začne pořádně střílet a řezat, je to celkem zábava Snyder drží sám sebe na uzdě, takže těch zpomalovaček není zdaleka tolik, aby se to okoukalo, jenže v jeho filmu je asi tak hodina naprosto zbytečného balastu, který nudí a kde se člověk může maximálně bavit tím, jak to celé vůbec nedává smysl.    Jistě, u béčkového akčního nářezu by to vlastně nemělo vadit, jenomže Armáda mrtvých je sice béčková, ale nářezová fakt ne. Nějaká kulervoucí brutalita tu neexistuje, mezi horory spadá jen proto, že tu jsou zombíci a Snyderovy hrátky s kamerou, které vedou k mnohdy až hnusnému vizuálu plného rozostřených záběrů (což byl prý umělecký záměr), jsou spíš otravné než efektní. Nevím. Hodinu po závěrečných titulcích si z toho nevybavím prakticky nic. Jen to, že jsem čekal mnohem víc než další rutinní netflixovku a to jsem ta očekávání fakt neměl extra vysoko. Nenápaditá a nudná ztráta času. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Od začátku jsem počítal s tím, že bude Armáda mrtvých odvyprávěná stejně mizerně jako ostatní Snyderovy filmy. Nikdy by mě však nenapadlo, že v ní budou chybět pořádně cool postavy… a že bude vypadat tak ošklivě! U Zacka vždycky byly základem hlavně krásné obrázky a nosní hrdinové. Tady je ale divák trápen polorozmazaným peklíčkem, z něhož jen občas vykoukne slušná akční scéna, a vyloženě tu není komu fandit. Zdaleka nejpůsobivější jsou vlastně výlety za superzombíky (a ve finále konečně přijde nefalšovaný popcorn). Jinak se však Armáda mrtvých chlubí jen tunou háčků, které absolutně nikam nevedou, což je u filmu s tak prázdnou první hodinou docela bolest. Jako pitomé akční béčko je to i přes tohle všechno docela v klidu. Pokud ale mluvíme o comebacku „uctívaného vizionáře“, který měl konečně ukázat, jaký je machr bez svázaných rukou, derou se mi na mysl jen dvě slova – mrzuté zklamání! ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Tak bohužel. Pořád platí, že zatímco na seriálovém poli točí Netflix pecky nejtěžšího kalibru, v rámci filmové zábavy nedokáže nabídnout adekvátní hollywoodské pozlátko, i když k tomu má tvůrce i rozpočet. A přitom Armáda mrtvých začíná tak slibně! Úvodní titulky, které nás zábavně a přitom elegantně úsporně uvedou do děje, jsou srovnatelně boží s těmi, jaké Snyder naservíroval ve Watchmenech. V tu chvíli jsem se začal usmívat od ucha k uchu a věřil, že Snyder má pořád v sobě toho frajera, co si kdysi kariéru otevřel Úsvitem mrtvých. Jenže zbytek jeho prvotinu nijak nepřipomíná. Prostředí nevyužité, postavy nezajímavé, dynamika až na pár okamžiků skoro žádná a černého humoru zoufale málo. Když už se nějaký ten pokus o vtípek objeví, zabije ho debilita samotného zpracování (potřebujeme dostat zombie na nášlapné zařízení, ale nestrčíme ji tam - PUSTÍME JI, aby si k němu sama došla). V rámci námětu nějaké ty nosné nápady nechybí, ale ničemu nakonec neslouží. Nový druh zombie tam byl... proč? Být ve filmu běžné nemrtvé potvory, nic moc by to na výsledku nezměnilo (že jeden chytřejší dokáže lépe stopovat, to už jsme viděli mnohokrát). A zasazení do Las Vegas? Tady Armáda mrtvých padá na hubu úplně nejvíc, protože město hříchu nijak v rámci naturelu - vyjma úvodních titulků - nevyužije. Zkázu dokonává Snyder svojí kamerou, která půlku času ostří a druhou si hraje na portrét mód v iPhonu, takže se na film ani pěkně nekouká. A s takovou se člověk prostě těžko ubrání tomu, aby nezačal rýt do příběhu, jehož výchozí zápletka je samo o sobě nesmyslná a čím déle podívaná plyne, tím větší nesmysly tasí (hrdina chce zachránit dceru, ale od momentu ve výtahu na to na 20 minut prostě zapomene). Čekal jsem od Snydera ledacos, ale rozhodně ne nevýraznou nudu vykrádající Soudný den, z níž prakticky není cítit jeho rukopis. Spíš to vypadá jako kousek z pozdní tvorby Paula W.S. Andersona. A ne, to fakt není dobrá vizitka. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (25)

  • Režisér Zack Snyder uvedl, že jednou z nejnáročnějších sekvencí z hlediska obtížnosti natáčení byla úvodní scéna, kdy vojáci bojují se Zeusem. Natáčení probíhalo celkem pět týdnů, protože Snyder chtěl využít přirozeného světla. (HellFire)
  • Jelikož byl Chris D’Elia obviněný, že na sociálních sítích obtěžoval nezletilé dívky, tak se Netflix rozhodl, že bude z filmu vystřižen. Jeho roli převzala komička Tig Notaro, která natočila všechny svoje repliky před zeleným pozadím a byla zasazená do již hotových scén. (Duoscop)

Související novinky

Armáda mrtvých se oficiálně dočká dvojky

Armáda mrtvých se oficiálně dočká dvojky

23.07.2021

A je to oficiální. Netflix potvrdil, že nedávný akční zombie thriller Armáda mrtvých od režiséra Zacka Snydera dostane pokračování. Snímek měl již před premiérou potvrzené dva prequely, hraný Army of… (více)

Snyder chystá Sedm statečných ve vesmíru

Snyder chystá Sedm statečných ve vesmíru

06.07.2021

Tak se zdá, že si Zack Snyder (Muž z oceli, 300) přece jen splní další svůj sen. Tedy alespoň částečně. Známý režisér totiž předělal svůj starý koncept na Sedm statečných ve Star Wars univerzu, který… (více)

John Wick hlásí další posilu

John Wick hlásí další posilu

18.06.2021

Čtvrtý John Wick se začne točit už tohle léto na lokacích ve Francii, Německu a Japonsku. A právě z poslední zmíněné země teď dorazila čerstvá posila, obsazení totiž doplní také herec Hirojuki Sanada… (více)

Anime seriál Zacka Snydera nabírá obsazení

Anime seriál Zacka Snydera nabírá obsazení

13.06.2021

Režisér Zack Snyder má za sebou čerstvě zombie akční thriller Armáda mrtvých pro Netflix, se na streamovací službě alespoň coby v počtu zhlédnutí zaznamenal obří úspěch. Tím ovšem jeho spolupráce s… (více)

Reklama

Reklama