Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kolik mužů může skutečně milovat jedna žena?  Podmanivý příběh ženy zkoušené životem plným vášně, krutostí osudu a nespoutané lásky. Film odehrávající se na jižním Slovensku, na samotě ukryté v meruňkových sadech, vás vtáhne do víru vášní tří mužů k jedné osudové ženě a její lásky k nim, se všemi strastmi a radostmi, které dokáže přinést jen život. Slunce, vůně dozrávajících meruněk a hledání vlastního štěstí si vás získají v příběhu silné ženy, která miluje a touží být milována… jako my všichni. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

decay 

všechny recenze uživatele

Asi keby som to videl niekde inde ako na bažante v Kysuci s fľašou vínka, tak hodnotenie by bolo o stupeň menšie. Ale fakt neviem, asi ani nie keď tak nad tým rozmýšľam. Celý čas film podkresľuje dobrá hudba, kamera je tiež fajn. Tým čím si ma získal boli reálie. Bebjak sa vysral na vyumelkovanú súčasnosť, ktorá vo väčšine prípadoch ani neexistuje (napr. Polčas rozpadu, Tajnosti) natož funguje, ale vsadil na poetiku a najmä tradície na ktoré dosť zabúdame. Zdá sa, že toto je ten pravý recept na to ako rozprávať príbehy u nás a o nás. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Stroskotankyňa sa ocitla na pustom ostrove. Nie je celkom pustý, ľudí je tam dosť, len im nie celkom rozumie. Ujmu sa jej dvaja bratia, ktorí majú malú farmu. A videla, že je to dobré, tak tam zostala. Už nikdy neuvidela svoj panelákový byt a ani po ňom netúžila. Každodenná drina, občas netradičný adrenalínový lov sumcov, futbal, a samozrejme zber marhúľ. Film so silnou atmosférou maďarskej dediny, výbornou hudbou na miestne motívy a dusivým koncom, ktorý ma dostal. A chlpatý melón si radšej nechcem predstaviť. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Letní slovenská spíše epická atmosférická paráda, z které to vedro a upocená tílka působí na diváka jako by tam byl. Attila Mokoš je tady asi největší herecká extratřída jako obvykle, ale Szidi Tobias zahrála nejodvážněji ( za to hvězda navíc) - tak takhle odvážný milostný nahý scény se v Čechách netočej a já myslel, že Peter Bebjak se montuje jen do seriálových kriminálek ( Čára čestná vyjímka) ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Se vší snahou ocenit tenhle projekt a snahu režisérů z "našich" končin natočit něco jiného, než mainstreamové hloupé komedie fungující jako výplach mozku, jsem nakonec po chvíli selhal. Příběh má ambice, ale je podaný strašně prvoplánově a jeho provedení mu podráží nohy ještě víc. Celé to působí vlastně tak nějako komicky, parodicky až telenovelově a to to podle žánru komedie ani není! Herci nejsou nesympatičtí, prostředí také ne, ale nic lepší než dvě hvězdičky se z tohohle vykřesat nedá. ()

fredisek 

všechny recenze uživatele

Když ze slibného dramatu uděláte frašku, nemůžete čekat ovace. Námět zní zajímavě, ale to je asi tak všechno. Jsou tu hezké pasáže, hezké záběry, hezká atmosféra. Hudba je šíleně nesourodá, jako by autor chtěl vyzkoušet od všeho trochu, takže mu z toho vznikl guláš folkloru, popu a filmové klasiky, jaká je slyšet v každém druhém dramatu. Také nechápu název Meruňkový ostrov, kdyby sad, no budiž, ale ostrov? Vlastně nejlepší by bylo pojmenování Meruňkovice, film je podobně špatně "pitelný" (omlouvám se všem přívržencům pálenek, ale tyhle drijáky fakt nesnesu). Příběh se vleče a ve chvíli, kdy divák čeká velké finále, které všechno rozetne, přichází pro současnou kinematografii snad už klasická resignace a titulky a pocit, že scenárista to všechno rychle dopsal, aby mohl na kafe...nebo meruňkovici? (také si odnáším pocit, že na jižním Slovensku se chlástá jak na Sibiři). ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Dej ľúbostnej drámy je zasadený do prostredia Bodzianskych lúk na južnom Slovensku. (BathoryMan)
  • Autor scenára Peter Lipovský je v skutočnosti manželom predstavitelky Bábiky, herečky Szidi Tobias. (BathoryMan)

Reklama

Reklama