Reklama

Reklama

Ďábelské sémě

  • Česko Břímě běsu (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když se geniálnímu vědci podařilo stvořit superpočítač na biologické bázi, byl velmi hrdý. Tento výtvor obsáhne veškeré vědomosti lidstva a bude jeho velkou oporou. Ale neuvědomil si, že takto inteligentní stroj - vlastně supermozek - si brzy uvědomí vlastní omezení a jeho jedinou touhou bude stvořit své pokračování, které bude mít nejen geniální mozek, ale i tělo. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (45)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

2001 : vesmírná odyssea mě během sledování nenapadla, byť je to můj velmi oblíbený film. Snad i proto, že záměr zdejšího počítače Protea je daleko bizarnější. Jestliže se posádka vesmírné lodi pokouší přežít, a proto s HALem vede boj na život a na smrt, pak Proteus nevraždí prvoplánově, jelikož jeho zájem jde mnohem dál. Dnes bych nejspíš čekal stvoření cyborga, ale nápad filmu mi přijde lepší. Je krásné sledovat sci-fi, které natočili bez zeleného pozadí... Celkové vyznění v sobě nese klasické varování a morální ponaučení o vědě, co se jednou vymkne lidstvu z ruky. S příchodem Terminátora jsme pak strašeni téměř nepřetržitě... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Celkem působivý, v dnešní době ke všemu stále více aktuálnější sci-fi horor o umělé inteligenci, která se postavila proti svému stvořiteli. Tentokrát ne za účelem zotročit lidstvo, nýbrž osvobodit se z počítačové krabice a dostat tělesnou podobu... Nápad je teda hodně zajímavý. Celým filmem prosakuje mrazivé napětí z hlasu tzv. Protheuse, stroje, jenž zabarikáduje hrdinku uvnitř jejího domu a nutí jí ke "spáření." To však probíhá za úplně odlišných podmínek, než si většina z vás představuje, to však nemění nic na tom, že je to chvílemi halucinogenní nálož. Na 35 let starý kousek nevypadá Demon Seed vůbec sešle, děj hezky utíká, ale nejdůležitější je bezesporu depresivní závěr. Ještě by se hodilo dodat, že onu vyvolenou zde ztvárnila okouzlující Julie Christie (nešťastná matka z hororu Don´t Look Now). ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Na dobu svého vzniku velice zajímavé dílo, které mi však přišlo docela nevyvážené a z toho důvodu ve všech ohledech trochu nevýrazné. Napůl filosofující drama o možnosti existence "počítače/stroje" s absolutními vědomostmi a inteligencí, napůl explotační horror předvádějící týrání osamělé ženy v domě, který je strojem plně ovládnut. Film v mnoha ohledech a scénách spíše naznačuje a nejde příliš na maximum, herecký výkon hlavní hrdinky je spíše průměrný. Myslím, že kdyby se toto dělo běžnému člověku, tak z toho zešílí během jednoho dne ... Herecké výkony ostatních herců podprůměrné. Ale jinak je to film zajímavý a pro příznivce zvláštních horrorů a témat ohledně kybernetiky, dosahu absolutní inteligence "neživé" struktury atd., a nějakých těch mučících/výzkumných metod docela obstojný. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Ja proste na staré scifi filmy / horory nie som. Musím uznať, že je to veľmi dobré spravené, herecké výkony na vysokej úrovni, zápletka je síce taká obyčajná, no dobre poddaná, ale mňa to nebavilo tak, ako by asi malo. Koniec a hlavne ten nápad počítaču na konci je určte super , ale m%na neoslovil. Ľahko nadpriemerná záležitosť. Nejednalo sa v tomto filme o niečo ako computersploitaion? :D ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Inteligentí scifárna o počítači toužícím po vlastním těle, která sice trpí zastaralostí, ale ne v takové míře, jako jiné žánrové záležitosti. To je dáno i tím, že film dává velký prostor tomu, co si počítač jménem Proteus myslí a ne jen tomu, co hlavní hrdince vyvádí v plně zautomatiozvané domácnosti. Něco do sebe má i Proteův hlas a nezklamala ani Julie Christie v hlavní roli. Kámenem úrazu je tak technická stránka věci, protože některé bytové vychytávky mi daly vzpomenout na Smoljaka v Kulovém blesku a to se zrovna nehodí. Z mého pohledu dobrý námět pro remake. 65% ()

Galerie (48)

Zajímavosti (2)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Deana R. Koontze. (Hans.)

Reklama

Reklama