Reklama

Reklama

Bruce Willis je zpátky v akci — strhující, dech beroucí, divoké akci — jako John McClane, odvážný newyorský policajt s úžasnou schopností být v nesprávný čas na nesprávném místě. Tentokrát se John vydává do dalekého Ruska, aby vypátral svého syna Jacka (Jai Courtney), který se ocitl v moskevském vězení. Jeho mise ale nabere smrtící obrátky ve chvíli, kdy musí se synem spojit síly, aby společně překazili plány na krádež jaderných zbraní a zabránili tak rozpoutání třetí světové války! (Magic Box)

(více)

Videa (16)

Trailer 3

Recenze (1 312)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle nema se Smrtonosnou pasti nic moc spolecnyho. Proste tuctovej akcnak, kde se vetsinu casu nastesti neco deje, jinak by u toho clovek usnul. Naprosto nezajimavej pribeh, Willis to kolem sebe sice kropi ve velkym, ale s hlaskama to uz je horsi a vetsinu scen zabiji topornej Courtney, kterymu bych spis veril zaporaka nez McClaneovo syna. Skoda vymastenyho scenare, Moore se jinak docela pochlapil a akci naserviroval zajimavou, i kdyz to vsechno tone v sedivejch filtrech. Ale ty 3* to precejen da. Nejslabsi dil serie. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Člověk se těší a těší a pak se akorát v Die Hard sérii zklame. Bruce Willis stárne, je z něj dědek a ze začátku horšího dědka snad ani ukázat nemůže. Akce je ze začátku zajímavá a relativně dobrá, ale postupem času se z filmu stane hrozná blbost. Vrcholem blbosti je pak přesun příběhu do Černobylu. No, to snad ani není možný. Nejhorší na tom všem je, že film fakt s akcí vypadá ze začátku dobře, ale kameraman se po chvíli snad sjel houbičkami a kameraman nadopoval dopaminem, protože výsledek víc zkurvit tihle dva kolegové nemohli. Nákladní auto prolítne mostem dolů na silnici. Všechno šíleným způsobem vybuchuje. Člověk si řekne, že není nic jednoduššího, než kameru natočit proti autu a nechat vše bez střihu plynout, jenže tak scéna začne, pak se vše zhroutí na dvacet tisíc sekvencí, záběrů a výbuchů a vrcholem pak je asi těžce vystresovaný asistent kameramana, který kameru držel poprvé v ruce s tím, že s ní během nanosekundy vyklepal duši. Hrůza. Die Hard byla o skromnosti, o příběhu, který byl realistický, upřímný a na druhou stranu náhodný, protože John McClaine se vždycky přichomejt k tomu největšímu průseru na světě. Jenže tohle je jenom akce, efekty a ještě je to vysloveně hrozný. S Die Hard sérií to má společného prakticky nula nula nic, jenom Bruce. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Srdce mi trhalo po vychádzaní z kinosály. Dnešný konzumný divák zapríčinil pád a krach celej smrtonosnej série, pretože megaúspechy predchádzajúcich častí by sa s jemnou príbehovou obmenou dali točiť každý druhý rok (ako série Nezvratných osudov, Saw, či niekdajším Rambov) a až doposiaľ zdravý rozum štúdií a snáď aj Willisov nedal dopustiť, aby sa tak stalo. Čomu však nerozumiem viac je, Willisov podpis na zmluve k tomuto Béčkovému odvaru. Nemám pocit, že by herecky a castingovo upadol do sračiek podobných Seagalovi, či Van Dammeovi, aby sa musel poberať podobným smerom a zo svojich niekdajších kultov žmýkať peniaze. Ak sa dnes nenájde kvalitný scenár pre ikonické postavu ako je ujco McClane, tak pre koho potom? Ementál je slabé prirovnanie pre diery v scenári, vygumovaní záporáci bez charizmy by nerozvírili prach ani v disneyovskom animáku a syn ako buddy-partner sťahuje Johna do absolútneho priemeru. Willis však stále šlape, filmovanie si užíva a stále vládze dýchať na chrbát všetkým navôkol. Hláškuje, masakruje a pritom stíha aj nejaký ten charakterový prejav svojej postavy. Akcia pripomínala súčasnú produkčnú bessonovskú tvorbu, čiže tak striedavo-oblačno. Niekedy fakt vychytané akčné minútky, inokedy neschopné tápanie na úrovni Uweho Bolla. Nie, toto podľa mňa nebolo pokračovanie onej zvučnej série, toto bol jeden veľký prešľap a my, Johnovi fandovia, mu snáď tento omyl odpustíme. Jednoducho na letisku nastúpil omylom do iného lietadla. 55%. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Na pět Davidových hvězd to želbohu není. Jsem totiž takový šťoural. Nejvíc mi asi vadilo, že zde zmizel trademark budovaný po čtyři předchozí díly, totiž, že McClane zcela nedobrovolně padne do nějaké smrtonosné pasti, z které se buď svépomocí nebo s podporou náhodných postaviček nějak prokouše na svobodu a ještě řácky ztrestá padoucha, který tak nějak většinou chtěl buď ovládnout svět nebo si bohovsky namastit kapsu (spíš ale to druhé). Navíc mě trochu zarazilo, že McClaneovi přičarovali nějakého levobočka, aby z toho byla prostě akce pro dva. To zkrátka nechápu. Vždyť už ve třetí "pasti", která nebyla vřele přijata, žehrali na to, že to bylo právě pro dva. McClane je sólista, to mi nikdo nevymluví. Jen doufám, že v dalším díle někde nevyhrabou McClaneovu hodně vzdálenou tetičku, která na Klondiku rejžuje zlato už od roku 1886 a nějaký polský Žid si na ni brousí zuby a Brusle Vyliž jí úplně náhodou připluje pomoct, protože zrovna tráví na Aljašce dovolenou se svou dcerou a tím zmíněným levobočkem. Nakonec, lokace pro nějakou tu demolici by to byla dobrá. Úplně vidím ty hořící sněhové pláně a krutopřísnou honičku v kajacích. A název bude: Today is a god day to die (dle slov náčelníka Siouxů Splašeného koně - zdroj. wiki.). Ale nepředbíhejme. Zpátky k téhle verzi smrtonosné pasti. Když pominu výše uvedené, dostanu vynikající akční film, který se v poslední době hledá těžce jako poctivej politik mezi socany. Velké plus za parádní atmosféru v oblasti městečka Pripjať a velké díky za honičku ulicemi Moskvy (Bourne se může jít zagrábat). Když tedy pominu ještě několik filmařských šlendriánů ( jak jsem říkal, jsem pitomej rejpal. Například z Moskvy na ukrajinský Černobyl to je dobrých 1000 kilometrů. Přes Rusko se tam dokodrcáte za dobrých deset - dvanáct hodin bez čůrací zastávky. Ne tak stateční McClaneové. Ti večer ukradnou v Moskvě Čečencům (?) vůz a ještě týž večer dorazí do Černobylu. A škoda té vykrádačky filmu Hitman. Helikoptéra, která na sračky rozstřílí nějaký barák v Rusku tu už byla, ne?) a pár nelogických lapsů, můžu s klidem říct, že lepší film jsem už dlouho neviděl. Vyliž je pořád ještě ve formě. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Joj veľmi zle. Sérii som toleroval aj obecne nie príliš dobre prijatú štvorku Lena Wisemana (ktorá sa mne osobne však páčila viac, než fanúšikmi uznávaná trojka, pre ktorú som naopak nikdy nemal veľké pochopenie pre zmenu ja). Ale Smrtonosná pasca: Opäť v akcii je vážne úplne mimo. Willis nesympatický, Courtney sa do úlohy jeho syna nehodí, ruská výprava slabá, akčných scén veľa, ale spravidla úplne nezaujímavé a v scenári plno blbostí a logických nezmyslov. Bavil ma charizmatický ústredný záporák. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (71)

  • Natáčelo se od 23. dubna do srpna 2012 v Maďarsku a Rusku. (Varan)
  • Pro filmové účely byly připraveny 4 repliky obrněného vozu typu MRAP. Tři byly postaveny na podvozku ZIL 131 a poháněny motory Ural určenými pro nákladní automobily. Čtvrtá replika použitá pro skoky byla poháněna motorem V10 z vozidla Dodge Viper. (Adrai)

Související novinky

Prequel Smrtonosné pasti je oficiálně zrušen

Prequel Smrtonosné pasti je oficiálně zrušen

29.07.2021

Pět let strávil producent Lorenzo di Bonaventura přípravou šestého filmu v sérii Die Hard neboli Smrtonosná past. Snímek pojmenovaný jednoduše jako McClane byl totiž původně oznámen ještě před… (více)

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

22.03.2021

Server Car Scrap Comparison teď zveřejnil studii, ve které se zabýval počtem dopravních nehod ve filmech u jednotlivých herců. Asi nikoho pak nepřekvapí, že za nejnebezpečnějšího filmového řidiče byl… (více)

John McClane omládne?

John McClane omládne?

15.10.2015

Pátá Smrtonosná past moc lidí nepotěšila, ale vydělala 305 milionů dolarů, takže se pracuje na šestce. Původně se mluvilo o tom, že se v ní Bruce Willis podívá do Tokia a ve hře byl (alespoň v… (více)

Smrtonosná past 6 se Samuelem L. Jacksonem?

Smrtonosná past 6 se Samuelem L. Jacksonem?

16.04.2014

Loni v březnu šlo do kin už páté dobrodružství Johna McClanea. Akčňák Smrtonosná past: Opět v akci sice příliš kladných reakcí nenasbíral, jelikož ale vydělal 300 milionů dolarů, slavná série bude… (více)

Reklama

Reklama