Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V malém městečku kdesi ve Švédsku žije osmnáctiletá Maja. Jejím životním snem je stát se herečkou. Chce být středem pozornosti a přeje si, aby v ní všichni viděli tu krásnou bytost ukrytou uvnitř. Jenže to není tak snadné. Maja trpí velkou nadváhou, je nemotorná a nespolečenská. Ovšem ani to jí nezabrání uskutečnit svůj dávný sen. Její cesta k úspěchu je lemována komedií i tragédií, pronásledují ji předsudky ostatních. Maja na ně však nebere ohled a snaží se najít sílu a sebevědomí nutné k tomu, aby se dostala do centra pozornosti. (HBO Europe)

(více)

Recenze (12)

easaque 

všechny recenze uživatele

velmi průměrný film ve všem, který chvilkami sklouzával svým podbízením na city diváka pod mou úroveň. Téma bylo však zajímavé a tak jsem vydržel až do konce. Myslím, že to šlo zpracovat i lépe a tak dávám jen lepší 2* ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dost netypická komedie, která zaručeně nesedne každému. Maja je taková Brigitta Jonesová na švédský způsob a při chvilkách trapnosti jsem se cítil neuvěřitelně trapně i já. To se na film pak hrozně blbě kouká. Každopádně to fajnově ubíhalo a i několik scén, kde dělají rozhovory s herci, nebyly vůbec špatné. Maju bych možná přirovnal k takové praštěné a potrhlé Mirandě z Anglie. Pobavilo, né že né. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Snadno čitelný snímek o akceptaci sebe samého a morálních hodnotách, kterému se daří velmi dobře postupně gradovat. Zpočátku spíše představuje postavy a ničím příliš nevyniká, ale když postupem času začne divákovi objasňovat motivace postav a jejich pozadí, začne do sebe celý děj příjemně zapadat. Velmi civilně pojatý film, který si na nic nehraje a zanechává po sobě příjemné pocity. ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se film netváří nijak vyjímečně, prostě je to příběh o tlusté holce a o tom, co zažívá. Možná není film ničím odlišný od podobných, ale příběh dovede zaujmout, herecké obsazení je přesvědčivé a to vše provází příjemná hudba.. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Ne každý člověk dostane v genetické výbavě zdraví, krásu a inteligenci ve vyvážené formě. Tlusté holky to mají těžké. Nejhorší je, jsou-li chytré a mají velké sny a plány. V pubertě jsou v lepším případě předmětem přehlížení a soucitu, v horším posměchu a šikany. Nic na tom nemění, jsou-li hodné, obětavé a kamarádské. Několik jsem jich zažila. V tanečních seděly a o klukovi si mohly nechat jenom zdát. Pokud by byla hrdinka tohoto filmu soudná, bylo by ji jasné, že když neshodí takových 30 kilo je pro ni role Julie nedosažitelná, i kdyby byla excelentní herečka. Buď se smíří s podobnými komickými výstupy, jaký ji přidělili v televizním seriálu, nebo se musí s hereckou profesí rozloučit. Výstižný film, takový ze života. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Docela pěkně a trochu netradičně zpracované téma, které je jinak ve filmech poměrně časté. Velmi příjemný hudební doprovod! ()

Luisis 

všechny recenze uživatele

Příjemná švédská komedie. Krásná kamera a citlivý scénář. Jednoznačně příjemné překvapení - 70% ()

PamelaJJK 

všechny recenze uživatele

Veselý film o nejen veselých věcech. Myslím, že pojetí je absolutně vyvážené a hlavní hrdinka je velice sympatická a sexy. Všechno je to takové reálné a skutečné a to se cení. Film o prostorově výraznější sympaťačce nejen pro prostorově výraznější část diváctva :-) Nechybělo mnoho a dal bych plný počet. ()

Lewaso 

všechny recenze uživatele

To není komedie k popukání, sem tam k pousmání. Hlavní princip na kterém funguje je překonání hendikepu - a kdo v pubertě nějaký zásadnější překonával, najde v tomto filmu spoustu míst, na kterých se právě pousměje. Ale spíš v konfrontaci se sebou. A v tom má Princezna největší sílu. ()

kirkous 

všechny recenze uživatele

Možná to na první pohled nevypadá, ale přesto film, tvářící se jako komedie, vybízí k zamyšlení nad tématem novinářské, respektive filmařské etiky. ()

Reklama

Reklama