Reklama

Reklama

Do vesmíru se Stephenem Hawkingem

(seriál)
  • Česko Vesmír Stephena Hawkinga (více)
všechny plakáty
Ukázka z filmu 2
Velká Británie, 2010, 2 h 55 min (Minutáž: 43–88 min)

Epizody(3)

Zásadní, provokativní a neuvěřitelně nádherný, takový je pohled na vesmír v pořadu Do vesmíru se Stephenem Hawkingem, jedním z nejlepších mozků na této planetě. Hawkingovýma očima se podíváte na počátky vesmíru, budete hloubat o životě v jiných galaxiích a prozkoumáte skutečné možnosti cestování v čase.
Kombinací počítačové animace (CGI), živých záběrů, digitálně zvětšených záběrů z archívů NASA i speciálních efektů získáte Hawkingův mimořádný obraz vesmíru, který je určen pro novou hvězdářskou generaci. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 2

Recenze (82)

RumbleFish 

všechny recenze uživatele

Vynikající dokument o některých záležitostech týkajících se Vesmíru. Vůbec bych mu nevyčítal malou informační hodnotu (kdo o to má zájem, může si nastudovat kvanta populárně naučných i odborných publikací, tak jako to dělám já), protože si myslím, že toho bylo řečeno tak akorát i pro pochopení relativními laiky a celé je to pojaté spíše jako uvažování a přemýšlení v rámci toho, co už víme... V prvním díle si Hawking pravda zaspekuloval trochu více, ale proč nepopustit uzdu fantaziím, kór když se jedná o něco tak přitažlivého, jako jsou mimozemské formy života. Druhý díl se věnuje otázce, zda je možné cestování v čase; a konečně třetí díl nám předkládá ucelený pohled na historii Vesmíru... Tato minisérie má stoupající kvalitu, třetí díl je opravdu jedinečný. (Škoda že nevznikl ještě další díl věnovaný třeba M-teorii). Ergo závěrem - dobrá grafika, příjemný komentář, samotná přítomnost Hawkinga, vynikající hudební podbarvení a nejzajímavější téma, jaké existuje...prostě dokument jak má být. A věřím, že z některých jeho diváků mladšího věku se, třeba i díky němu, stanou astrofyzici... ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Poutavě a nádherně graficky zpracované a komentované výzkumy, vize a teorie o vesmíru jsou podané přívětivou formou pěkně srozumitelně, že se ani astrofyzikou nepolíbený divák v tomto dokumentu neztratí a záplava pojmů a temné energie ho neutopí. Tohle tajemství vesmíru je pro úplně každého. 95% (viděno v orginálním eng znění i v cz verzi) ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Naprosto maximálně pochopitelné zkratkové podání vesmíru jednoho z nejznámějších teoretických fyziků současnosti. Stephen Hawking o sobě na začátku každého ze tří dílů říká, že je taky ,,tak trochu" snílek. Mám však takový dojem, že u něho snění přesáhlo docela výrazně ,,tak trochu". Přesto je to jeho povídání, když už nic, tak velmi velmi zajímavé. Samotný dokument je zpracován rovněž pěkně. S hvězdičkou však musím jít určitě dolů, neboť dokument je založen z větší části na spekulacích a snění než na vědeckých podkladech, což pro někoho může sice být zajímavým zpestřením, ale na mě to působí spíše úsměvně. 4* ()

Blue.Shark 

všechny recenze uživatele

Fenomenální dokument, o kterém bych se nestyděl tvrdit, že je jeden z nejlepších a nejzajímavějších, jaké jsem kdy viděl. Všechno je naprosto skvěle a poutavě vysvětleno, a i přesto si nakonec člověk připadá, že neví víc, než malé dítě. Animace někde možná maličko pokulhává, ale Into the Universe se nesnaží překonat Avatara, takže je jsem naprosto spokojen (v jiných dokumentech je to mnohem a mnohem horší). Stephen Hawking ukazuje, že i přes jeho svalové postižení je to jeden z největších mozků světa a jeho úvodní věta pro mně asi zůstane památeční: "Ačkoli se nemůžu hýbat a musím mluvit prostřednictvím počítače...v mojí mysli, jsem volný...". ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Úžasné. Pre človeka, ktorý už ako malý rozmýšľal nad vesmírom, planétami a mimozemšťanmi, je táto miniséria splneným snom. Navyše nadšenie z rozoberaných tém (ktoré sú zrozumiteľne podané aj pre nezasväteného jedinca) ešte umocňuje dynamická hudba, krásne počítačové znázornenie, príjemný komentár a samotný Stephen Hawking. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama