Reklama

Reklama

Do vesmíru se Stephenem Hawkingem

(seriál)
  • Česko Vesmír Stephena Hawkinga (více)
všechny plakáty
Ukázka z filmu 2
Velká Británie, 2010, 2 h 55 min (Minutáž: 43–88 min)

Epizody(3)

Zásadní, provokativní a neuvěřitelně nádherný, takový je pohled na vesmír v pořadu Do vesmíru se Stephenem Hawkingem, jedním z nejlepších mozků na této planetě. Hawkingovýma očima se podíváte na počátky vesmíru, budete hloubat o životě v jiných galaxiích a prozkoumáte skutečné možnosti cestování v čase.
Kombinací počítačové animace (CGI), živých záběrů, digitálně zvětšených záběrů z archívů NASA i speciálních efektů získáte Hawkingův mimořádný obraz vesmíru, který je určen pro novou hvězdářskou generaci. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 2

Recenze (82)

GeusX 

všechny recenze uživatele

Poutavě a nádherně graficky zpracované a komentované výzkumy, vize a teorie o vesmíru jsou podané přívětivou formou pěkně srozumitelně, že se ani astrofyzikou nepolíbený divák v tomto dokumentu neztratí a záplava pojmů a temné energie ho neutopí. Tohle tajemství vesmíru je pro úplně každého. 95% (viděno v orginálním eng znění i v cz verzi) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Fascinujúca a zároveň najzaujímavejšia téma ľudstva, no prvý diel sú len samé špekulácie o tom ako by relatívne mohol vzniknúť alebo vyzerať život vo vesmíre. No druhý a tretí diel a to cestovanie časom a vznik vesmíru sú témy trocha bližšie k realite podložené faktami. No môj názor je,že je až nepravdepodobné ako fyzici vedie presne povedať čo,kedy, ako a kde vzniklo tak s presným časovým odhadom.....Je len na každom z nás do akej miery sme ochotný tomu uveriť. Mne osobne sa dosť veľa vecí zdalo byť až moc okaté, ale čo ja o tom môžem vedieť keď niesom fyzik že? :) A musím naozaj vyzdvihnúť vizuálne efekty vesmíru ktoré boli famózne prepracované. ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Pokud o astronomii něco málo víte, nenabídne pro vás Into The Universe asi žádné nové informace. Přece jen fakta, jako že plynutí času je nepřímo úměrné rychlosti, se kterou se pohybujete, jsou známá už od dob Einstenovy teorie relativity a černé díry patří posledních dvacet let mezi nejrozebíranější objekty ve vesmíru. Nicméně i přesto, že jsem se po stránce faktické nedozvěděla prakticky nic nového, jsem si tuto exkurzi do vesmíru užila. Vizuální stránka je poutavá a Hawking vše vysvětluje s jednoduchostí a přístupností, což ostatně ilustruje i to, že namísto témat jako "temná hmota" nebo "supernovy" jednotlivé epizody nesou divácky přístupnější názvy jako "mimozemšťané" a "cestování časem". Pomyslnou třešničkou na dortu je pak krásné prolínání podmanivého hlasu Benedicta Cumberbatche se strojovým hlasem Stephena Hawkinga. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Vesmír je pro mě ta nejvíce fascinující věc - jak naznačuje Stephen Hawking, je to místo jak pro nejpokročilejší vědecké bádání, tak pro špetku snění. První díl je o snění nejvíc, je to divácky velice atraktivní exkurze, která nepřináší kvanta nových informací, ale spíše jen rozšiřuje obzory myšlení - což, si myslím, je v tomto případě pro masy diváků důležitější než klasické bichlování faktů. Druhý díl je na tom obdobně, bere "sci-fi" tématiku cestování časem a snaží se ji věděcky objasnit. Doposud je to zajímavé, avšak nikoliv dokonalé. Teprve třetí díl uvede každého "vesmírného hedonika" do extáze připomínající samotný Velký třesk. Informací je spoustu a jsou podány ohromně poutavým a působivým způsobem včetně fantastických vizuálních efektů. Naráží se až na samotnou hranici uvěřitelnosti, takže těžko uvěřit, že se nejedná jen o další díl Battlestar Galacticy... Samotný poslední díl by si tedy ode mě absolutní hodnocení zasloužil. 9/10 ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Naprosto maximálně pochopitelné zkratkové podání vesmíru jednoho z nejznámějších teoretických fyziků současnosti. Stephen Hawking o sobě na začátku každého ze tří dílů říká, že je taky ,,tak trochu" snílek. Mám však takový dojem, že u něho snění přesáhlo docela výrazně ,,tak trochu". Přesto je to jeho povídání, když už nic, tak velmi velmi zajímavé. Samotný dokument je zpracován rovněž pěkně. S hvězdičkou však musím jít určitě dolů, neboť dokument je založen z větší části na spekulacích a snění než na vědeckých podkladech, což pro někoho může sice být zajímavým zpestřením, ale na mě to působí spíše úsměvně. 4* ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama