Reklama

Reklama

Když se bývalý motorkář a člen gangu Sam Childers rozhodne pro životní změnu a odjede do východní Afriky pomáhat na místech zničených občanskou válkou, je otřesen nepopsatelnými hrůzami, které zde místní obyvatelé a obzvlášť děti prožívají. Ignoruje varování svých zkušenějších kolegů a začne na vlastní pěst stavět sirotčinec v místě, jež ho nejvíce potřebuje – v samém středu teritoria ovládaného krutou Armádou Božího odporu, která verbuje do svých řad malé chlapce. Sam si však brzy uvědomí, že aby zachránil co nejvíce dětí, sirotčinec nestačí. Začne organizovat ozbrojené mise hluboko do území nepřítele, kde zachraňuje unesené děti.

Skutečný příběh Sama Childerse, drogového dealera, který se rozhodl od základu změnit svůj život a našel poslání jako zachránce tisíců unesených a osiřelých dětí ve válkou zmítaném Súdánu. Roli Childerse, zakladatele humanitární organizace Angels of East Africa, skvěle ztvárnil Gerard Butler. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (379)

klerik 

všechny recenze uživatele

Ani netuším, čo ma donútilo to dopozerať... Už dávno som sa tak nenudil. Režisér Marc Forster (PLES PRÍŠER!!!) sa snaží pomocu niekoľkých (teda mnohých ale veľmi krátkych) obrazov zo života hlavného hrdinu vykresliť veľký príbeh. A rozpráva ho absolútne zle. Vyše polovice filmu sa hrdina chová ako naivný debil, nič nevysvetľuje jeho konanie, celý presah okolo africkej problematiky vyznieva hlúpo a prvoplánovo (Ani vy ste nevedeli, že v Afrike umierajú deti? Umierajú.). Keď konečne nastane nejaký psychologický vývoj (tam niekde mal podľa mňa film začať a postupne odhaľovať minulosť), dostáva sa ku slovu neznesiteľný pátos. Omnoho väčšiu výpoveď mali zábavné filmu typu JOHN RAMBO či KRVAVÝ DIAMANT, dokelu aj krokodília vyvražďovačka PO STOPÁCH ZABIJAKA zvládla tému občianskej vojny lepšie... A keď si budem chcieť pozrieť kresťanskú agitku, siahnem radšej po ODVÁŽNYCH, tam maju kecy o bohu aspoň zmysel... ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Drsný, skutečným životním příběhem ispirovaný "Kazatel Kalašnikov" není jen tak nějaký ubohý z palce té nejvzdálenější nohy vycucaný akčňák. Nedejte se mýlit obalem, ani názvem. Pokud překonáte počáteční půlhodinu, ocitnete se v chudé a zbídačené oblasti severovýchodní Afriky, v zemi zvané Súdán a budete vnitřně prožívat silné emoce s pocity obrovské bezmocnosti a křivdy páchané na nevinných dětech a jejich rodičích. U tohoto filmu vůbec nejde o to, jak moc nebo málo je zpracován po profesionální stránce, ale o tom, o čem vypráví a jaké poselství celému kulturnímu světu přináší. Proto dávám vyšší hodnocení, než jsem před shlédnutím odhadoval. Jistě, někdo může namítnout, že se jedná opět o jeden hrdinsko-akční tzv. misijně mírový americký škvár, když ovšem pominu tu poněkud přehnanou aktivitu hlavního hrdiny (včetně jeho zázračného myšlenkového přerodu), pak si odnesu to podstatné, co nám chtěli autoři sdělit. Tedy vědomí, že na tomto světě stále mezi námi žijí šílení lidé podobní Hitlerovi a jeho bandě gestapáků neštítících se žádné krutosti. Lidské zrůdy se mezi námi stále rodí, a ti morálnější proti nim musí pořád bojovat, někdy bohužel i se zbraní v ruce. Jen se pak ta "občasná mírová vojenská" domluva nesmí zvrhnout v trvalé násilí obhajované slovy o navrácení míru. To už jsme od USA i Sovětského Svazu (Ruska) slyšeli mnohokrát. PS: No, a ty verbalovy hloupé poznámky zde v komentářích chápu pouze jako nechtěně vyprodukovaný "humor" jednoho duševně nemocného uživatele. :-) ()

Reklama

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Gerard Butler jako zapomenutý Arakain, kriminálník a vidlák, který jednou zabloudil do kostela, kde se z něho okamžitě stal další Ježíš a vydal se bojovat do Afriky za lepší svět? No tááák. Takovou primitivně uslzenou báchorku a náboženskou agitku si Amíci opravdu mohli odpustit, o to více mě mrzí, že se projektu upsal Marc Forster. Čekal jsem od něho více, než že natočí tenhle křesťanský Happy Meal s akční figurkou uvnitř. P.S.: Český distributor to tentokrát vlastně docela dobře trefil a opatřil filmu dokonale padnoucí český název - stejně tak debilní, jako je samotný film. ()

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

HODNOTÍM FILM, NIKOLI SKUTEČNOU UDÁLOST. Nejsem si jist, pro koho že je film vlastně natočen? Hádám totiž, že hned úvodní scéna mnoho lidí odradí. Kdyby byla zařazena později, už by byla v rámci kontextu stravitelnější (ale nemusela tam být vůbec... ) Ve filmu mi chyběly klíčové věci jako jeho obrácení a hloubka vztahu s Bohem. Přijde mi, že celou dobu s Bohem nějak moc nepočítal. Věděl o Něm, ale žil po svém - vzal to prostě celé do svých rukou. Ale proč, když měl sám dříve zážitek nadpřirozené Boží ochrany? Opravdu je možné, že i v Nové smlouvě skrze Ježíšovu oběť by ho Bůh povolal, aby ve jménu Boha šel vystřílet "satanovy lidi"? No a pak se z toho logicky psychicky hroutil, protože to na něj (bez Boha) bylo příliš velké sousto. Na mě film působil, jako že měl spíše povrchní vztah s Bohem a svůj život sice přesměroval na službu, ale tak nějak bez Boha. Takže film bych doporučil těm, kteří mají toto na srdci ať už modlitbami, nebo dobrovolnictvím. Pro ostatní tento film po křesťanské stránce nejspíš žádný přínos mít nebude... ZNOVU: nehodnotím co dělá reálný Sam, ale tento film!! ()

predators 

všechny recenze uživatele

Gerard Butler jako statečné srdce v Ugandě a Súdánu. Osvícený bohem zachraňujíc zmrzačené, zneužívané, týrané a nemocné děti vrhá se do východní Afriky na svou životní pouť. Opět si lze tyto hořké události jen stěží živě představit, ale atmosféra, kterou zachytil Marc Foster, dává hodně tušit. 67% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Hudbu k filmu nahrál Slovenský symfonický orchestr. (=woody=)
  • Natáčanie prebiehalo v amerických mestách Detroit a Melvindale, a taktiež v Juhoafrickej republike. (MikaelSVK)
  • Fotografie, ktoré ukazuje Sam (Gerard Butler) bankárovi vo chvíli, keď sa snaží získať úver, sú skutočnými fotografiami zhotovenými Samom Childersom v Sudáne. Vidieť ich tiež počas záverečných titulkov. (MikaelSVK)

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Gerard Butler loví únosce

Gerard Butler loví únosce

12.08.2011

Když chcete v Americe udělat z knížky bestseller, ještě před publikováním prodáte filmová práva a zajistíte, aby s případnou adaptací bylo spojené nějaké zvučné hollywoodské jméno (které si za to dá… (více)

Forsterův kazatel s kulometem

Forsterův kazatel s kulometem

11.05.2010

Nejlepší na tom je, že jde o pravdivý příběh. Gerard Butler si ve filmu Marca Forstera Machine Gun Preacher, jehož natáčení startuje v létě, zahraje skutečně žijícího Sama Childerse, který žil kdysi… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno