Reklama

Reklama

Když se bývalý motorkář a člen gangu Sam Childers rozhodne pro životní změnu a odjede do východní Afriky pomáhat na místech zničených občanskou válkou, je otřesen nepopsatelnými hrůzami, které zde místní obyvatelé a obzvlášť děti prožívají. Ignoruje varování svých zkušenějších kolegů a začne na vlastní pěst stavět sirotčinec v místě, jež ho nejvíce potřebuje – v samém středu teritoria ovládaného krutou Armádou Božího odporu, která verbuje do svých řad malé chlapce. Sam si však brzy uvědomí, že aby zachránil co nejvíce dětí, sirotčinec nestačí. Začne organizovat ozbrojené mise hluboko do území nepřítele, kde zachraňuje unesené děti.

Skutečný příběh Sama Childerse, drogového dealera, který se rozhodl od základu změnit svůj život a našel poslání jako zachránce tisíců unesených a osiřelých dětí ve válkou zmítaném Súdánu. Roli Childerse, zakladatele humanitární organizace Angels of East Africa, skvěle ztvárnil Gerard Butler. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (379)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jednostraně zaměřený patetický kýč,který nechutně tlačí na pilu kvůli správné věci.Forster odbyde Childresovi zlé skutky 2 v pichy heráku (bliju) ,jedním přepadením a jednou šolichačkou s nožíkem v celkové stopáži 9 minut ( nejzábavnější část filmu ) a pak se namočí do necek s posvěcenou vodou a hystericky se káže a pindá o bohu (bliju).Z vidláckého kolíka kterého zajímá jen herák,chlast,bouchačky a loupeže,se v mžiku stane vidlák co se zajímá jen o boha,negry,bouchačky a střílení těch zlých negrů.To si potom staví kosteli pro smažky a děvky,v africe sirotčinec ve válečný zóně a hlásá alelúja můj pane vezmi nás k sobě.Paradox je,že je to celé podle skutečné události a ano,bylo by to dosti chválihodné a vůbec to co dělá pan Childres pro malého Mutua a další je úctyhodné,rozhodně se to ale dalo pojmout střízlivějším z filmováním,než aby nám 126 minut americký čuráci kázali co je dobrý a v co máme věřit.Neobjektivní žvástání ve jménu církve,které je občas proložené brutální akční scénkou či opravdu drsným stylem africké nekopromisnosti LRA.Doufám že se tahle bejvalá americká fetka v Africe náramně baví a že Mutu už má svoje prášky na malárii.40% dodatek : Jednou jsem šel na párty,byl jsem si téměř jistý že tam přijdu o panictví,celý nervózní jsem si nalil čutoru vodky a vzal si jí sebou,pár desítek minut před oním stykem na oné párty,jsem chtěl do sebe nalejt obsah čutory,abych si dodal odvahy,když jsem se však napil,zjistil jsem že mi jí maminka vyměnila za obyčejnou vodu,přesto mi ta dívka dala a já si to jako bonus pamatoval a ani jí nepozvracel a není to důkaz,že mám otevřít dveře bohu,ale zamykat si dveře do pokojíčku ( zasvěcení vědí ) . ()

predators 

všechny recenze uživatele

Gerard Butler jako statečné srdce v Ugandě a Súdánu. Osvícený bohem zachraňujíc zmrzačené, zneužívané, týrané a nemocné děti vrhá se do východní Afriky na svou životní pouť. Opět si lze tyto hořké události jen stěží živě představit, ale atmosféra, kterou zachytil Marc Foster, dává hodně tušit. 67% ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Tedy čekal jsem ledacos, ale kriminálníka a feťáka, který se obrátí na víru a odcestuje do Afriky, aby tam pomáhal černouškům s AK-47 v ruce, to tedy zhodně ne. Možná by to bylo i koukatelné, ale snoubí se tam příliš mně odpudivých témat. Přehnaná víra, magoři, patriotismus a amerikanismus. Na tomto příkladě jasně vidíte, jak se amíci serou kam mohou. Cizí kultura, cizí země, cizí problémy a stejně je musí stůj co stůj řešit. Velmi mě to zklamalo a film mi nedal tentokrát vůbec nic. Jen jeden skutečný příběh o maniakovi, který bere všechno v extremním měřítku. 40% ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

spousta křesťanských blábolů a neustálé mapování vývoje hlavního hrdiny namísto poctivějšího vyobrazení "kruté" Afriky.. o situaci v Súdánu / Ugandě se tady divák prakticky nic detailnějšího nedozví, což je vzhledem k palčivosti tohoto problému rozhodně škoda.. nepochybuji o tom, že příběh skutečného Sama Childerse je sám o sobě strhující, takže je škoda, že se jej v tomto snímku nepodařilo zachytit přesvědčivěji, autentičtěji a především s větší dávkou emocí.. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Sam je násilník, feťák a alkoholik, co si ihned po propuštění z léčebny šlehne a vynadá manželce, že už se neživí jako striptérka. Zkrátka magor. Teda alespoň do chvíle, než ho v kostelíku vyráchaj v bazénku a oznámí mu, že ho Pán přijal. Ne že by Sam už nebyl magor, ale svou vyšinutou psychiku zaměří jinam a stane se z něj jakýsi Mesiáš afrických sirotků. Nemám rád tyhle zázračné přerody. Nevěřím jim. A proto jsem po celou dobu sledování jen kroutil hlavou. Ani Butler mě příliš nepřesvědčil, ačkoliv těch pár minut před jeho obrácením stálo za to. To a těch pár přestřelek bylo jediné, co dokázalo upoutat. Zklamání. 30% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Snímek je inspirován skutečným příběhem Sama Childrese, který byl zakladatelem humanitní organizace „Angels of East Africa“. (Terva)
  • Manželka Sama Childresna dodnes vede kostel, který společně vybudovali v Pensylvanii a i přes dálku, která je dělí, žijí oba ve šťastném manželství. (Pulos)
  • Natáčanie prebiehalo v amerických mestách Detroit a Melvindale, a taktiež v Juhoafrickej republike. (MikaelSVK)

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Gerard Butler loví únosce

Gerard Butler loví únosce

12.08.2011

Když chcete v Americe udělat z knížky bestseller, ještě před publikováním prodáte filmová práva a zajistíte, aby s případnou adaptací bylo spojené nějaké zvučné hollywoodské jméno (které si za to dá… (více)

Forsterův kazatel s kulometem

Forsterův kazatel s kulometem

11.05.2010

Nejlepší na tom je, že jde o pravdivý příběh. Gerard Butler si ve filmu Marca Forstera Machine Gun Preacher, jehož natáčení startuje v létě, zahraje skutečně žijícího Sama Childerse, který žil kdysi… (více)

Reklama

Reklama