Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Angel, patnáctiletý recidivista: napadení a krádež auta. Davis, šestnáct let: držení narkotik s úmyslem prodeje. Butch, sedmnáct let: napadení dozorce. Tito tři jsou posláni do nápravného zařízení Enola Vale v Montaně, kde jsou zařazeni pod dohled přísného, ale starostlivého dozorce Goodyeara. Butch může skončit ve vězení pro dospělé, a tak se snaží, aby se mu maléry vyhýbaly… dokud se však on a Davis nestanou předmětem bezohledného napadení jiného vězně jménem Banks. Neudají jej, ale po návratu ze samotky se Banks s Butchem utkají o vůdčí pozici. Stejně jako smečka nalezených psů zavřených v ohradě si mladí muži snaží udržet svá těla a duše nedotčené, ale každé další násilí bobtná se stále vzrůstající silou. (Zlín Film Festival)

(více)

Recenze (87)

Petroff 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů z prostředí nápravnejch zařízení pro mladý kretény. Nikterak vyčnívající, nijak moc vypovídající. Kdo viděl Klass nebo Ondskan, tak tohle je oproti zmíněným tak nějak horší, prázdnější. Nemá to vlastně žádný pořádný "finále" a v průběhu hodiny a půl se tu představuje pár klasickejch nešvarů těchhle míst - drogy, šikana, vyřizování osobních sporů (jak jinak, než ručně), znásilňování ... a nezřídka všechno končí hůř, než by asi všichni chtěli. Pro mě i tenhle film. Žádnej šok. 50-60% Nejlepší z filmu tak byl vyprávěnej/hranej příběh o sexy mamině. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Nápravné zařízení, které se snaží mladistvé delikventy napravit tím, že se v nich pokouší potlačit agresi, bez které se v nápravném zařízení neobejdou. Mohu se stát lovcem nebo kořistí. Zajímavé na tom celém je, že se tam chlapci nedostali jen tak náhodou, tudíž jim člověk trošku té šikany přeje a pro mě osobně to byl dosti uspokojivý pohled, vidět chlapce trpět. Samozřejmě se dostalo i na znásilnění, protože v podobných zařízeních se to teplouši jen hemží. Atmosféra byla po celou dobu vynikající. Dost se mi líbila kamera. Snímek tak dostal i lehce artový nádech. Pozastavit jsem se musel nad podivnými způsoby ostrahy, kdy dostávali chlapci opravdu hodně volnosti. Zahrané to bylo všemi obstojně, přičemž je třeba vyzdvihnout výkon Adama Butchera, který čněl vysoko nad ostatními. Vytkl bych snad jen to, že většina chlapců ani vzdáleně nevypadala na svůj údajný věk. Během sledování jsem se nenudil snad ani na vteřinu. Lepší 4 kusy. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybrala uživatelka Pajkenzi. ()

Reklama

M.Myers 

všechny recenze uživatele

Film nás zavede do prostředí nápravného zařízení pro mladistvé delikventy, dobře natočené, dosti syrové a drsné. Jen nevím, na co chtěli tvůrci poukázat. Všichni ti grázlové jsou tam zavření právem a že se tam k sobě chovaj jak prasata mě je celkem jasné. Zde nejde s nikým sympatizovat, at už jde o dozorce, nebo tu chátru. Velkým plusem je herecký výkon Adama Butchera, kterému jsem ty jeho návaly vzteku docela věřil, ale že to byl hajzl jako všichni ostatní, bylo celkem jasné. Film se dosti podobá snímku Bad Boys z roku 1983 se Seanem Pennem v hlavní roli. Pro mě za 3*. ()

-henry- 

všechny recenze uživatele

Technicky hladký snímek plný nakažlivé zuřivé energie. Autor povrchně klouže po nejklasičtějších vězeňských klišé (ano, je tu i řitní znásilnění) a jediné o co mu jde, je efektně uhranout diváka. Ti bystřejší si ovšem všimnou, že film rozehraje spoustu zajímavých linií a motivů, ale nerozvine a nedotáhne ani jedinou z nich. Zkrátka v tomto filmu ve výsledku o nic nejde, protože nic neřeší jenom si tak jede s efektním zvukem a trendy kamerou (např. proč nikdo neřeší těžká ublížení/umrtí postav, které mají starostlivé rodiče; nebo konexe s dozorci?). Konec se rozpadá úplně. Snímek velmi zručného, ale nevyzrálého filmaře. ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Vězeňské příběhy jsou buď špatné, nebo skvělé. Ty špatné se snaží vždy zachránit herecké výkony. Tenhle nic zachraňovat nepotřeboval, ten je špica sám od sebe. Tady najdeme kus od všeho, co může současné filmařské umění nabídnout. Originalitou snímek opravdu nepřetáká, ale rozhodně luxus mezi současnými vězeňskými dramaty, který se alespon částečně snaží vyhnout zbytečným klišovitým scénám a nesmyslně dlouho sekvencí. Tady to zkrátka ubíhá a pořád se něco děje. No, ale budu optimista tu pátou si přece jen zatím schovám. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (5)

  • Hoci sa dej filmu odohráva v USA, tak celé natáčanie prebiehalo v kanadskej provincii New Brunswick. (MikaelSVK)
  • Ve filmu si zahrálo mnoho skutečně odsouzených mladíků, z nichž mnozí jsou zpátky ve vězení. (Dr Lizal)
  • Na konci film je spomienka na Ngyuen Nuoc Luu. Bol to kameraman, ktorý zomrel štyri dni pred dokončením nakrúcania. (TomasB.)

Reklama

Reklama