Reklama

Reklama

Kličkující rychlá auta, šílení taxikáři a osm miliónů potrhlých chodců patří ke každodenní práci Wileeho (Joseph Gordon-Levitt), jednoho z nejlepších poslíčků na kole v New Yorku. Vyžaduje to zvláštní povahu, jezdit na speciálním lehkém jednorychlostním kole bez brzd. Takoví jezdci musí být výbornými cyklisty, ale stejně tak jsou to sebevražední cvoci, kteří riskují, že se rozmáznou na zemi kdykoliv vyrazí do provozu. Ale chlapík, který je zvyklý hodně riskovat, tentokrát zažije daleko víc než kdy dřív. Rutinní zakázka se změní v závod o život ulicemi Manhattanu. Když Wilee vyzvedne poslední expresní zásilku toho dne, zjistí, že věci nejsou jako obvykle. Tentokrát se ho někdo doopravdy snaží zabít. (HBO GO)

(více)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (541)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tak tu borci z Tour de France nemali šancu. Gordon-Levitt šlapal do pedálov až skoro levitoval. Našťastie bol film ale krásne rasovo vyvážený, hoci mi tam chýbalo trochu viac Rómov a Eskimákov, ale asi sa nedá vyhovieť každému. Film má dobrú akciu bez zbytočnej streľby a výbuchov, zápletka a príbeh jednoduchšie, ale to na tento formát stačí. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Příjemná jednohubka, ale více od Premium Rush nečekat. Začátek vypadal zajímavě, ale vše postupně ztrácí šťávu. Potom hrozné kiksy ve scénáři. Hlavní hrdina má dovést rychle balíček, ale má na to cca 1.5 hodiny? Mezi tím se stihne vrátit a dalších mnoho věcí se odehraje? Přišlo mi to dosti nelogické a nemluvím o zlomených žebrech, kde Levitt skákal na kole, jako by byl naprosto zdravý. Pokud si chyb všimnu i já, je to hodně špatné, a proto s hodnocením nemohu vysoko.. 5/10 = 53% ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Je paradoxní že film zrežíroval zasloužilý scénárista - když přitom zápletka a vůbec scénář celkově je na Rush Hour jasně největší průšvih. Resp. spíš průšvih jediný, protože film jinak šlape do pedálů doslovně i metaforicky od první vteřiny, a až do konce se mocně nakopávaný dynamickou režií nezastaví a nenudí. Jen kvůli prostoduché a značně pitomé zápletce místy tak trochu drhne, vyvolává udivené kroucení hlavou, a zbytečně se protahuje - tak primitivní děj by se pohodlně vešel do jediné hodinu trvající akční scény a spokojenost by pak zavládla mnohem větší. Celkově - naspeedovaná jednohubka která víceméně vše zajímavé ukáže už v traileru. 6/10 ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Film má rychlé tempo jak při Tour de France, že nedával ani prostor k odpočinku. Z té svižnosti by se mohlo dost filmařů akčních thrillerů poučit. A přitom tady o nic komplikovaného nejde. Stačí naskočit do pedálů, rozjet kolo a nebrzdit... Příjemná jednohubka co nenudí. Za to tempo 4 hvězdy. (viděl jsem: 2x) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Svižná, jednoduchá, po čertech napínavá a zábavná akční podívaná, která v mém případě rozhodně nebyla jednorázová. Bicykl hlavního hrdiny nemá brzy a film o něm je na tom úplně stejně. Úžasně natočené scény, Joseph Gordon-Levitt, který mi nebyl nesympatický, a Michael Shannon v roli neovladatelného padoucha se postarali o více než dobrý zážitek, na zbylé postavy jsem se popravdě skoro ani nestihl soustředit, jak Expresní zásilka pořád uháněla vpřed. Napodruhé, napotřetí, napočtvrté už ale pochytím všechno. A určitě to bude pořád stejná zábava. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (12)

  • Sám režisér si strihol malú roličku na konci filmu, konkrétne poslíčka, ktorý nakladá krabice na vozík. (DEGESH)
  • Film byl natáčen ve stejné době jako dokumentární reality show Triple Rush, pojednávající o poslíčcích v ulicích New Yorku. Mnoho postav z řad kaskadérů a postav ze show se objevilo i ve filmu. (Linkyc)
  • Při honičce Wileeho (Joseph Gordon-Levitt) s příslušníkem NYPD nabourá policista do otevřených dveří vozu taxi a přeletí je. Vozem je Ford Crown Victoria, který ale nikdy nebyl vyráběn s bezrámovými okny. Pro účel filmu proto museli filmaři horní část dveří uříznout. (Baldic)

Související novinky

Johnny Depp už hledá nacistický poklad

Johnny Depp už hledá nacistický poklad

22.10.2013

Studio Lionsgate oficiálně oznámilo, že v pondělí bylo v Londýně zahájeno natáčení akční dobrodružné komedie Mortdecai. Název je zároveň jménem hlavní postavy, štramáckého a trochu snobského… (více)

Levitt a Brolin prolévají krev ve Městě hříchu

Levitt a Brolin prolévají krev ve Městě hříchu

10.01.2013

Joseph Gordon-Levitt sice letos neuspěl s Expresní zásilkou (přinejmenším komerčně), ale Looper a hlavně Temný rytíř povstal byly velké hity. Není divu, že se jej mnozí snaží získat do svých projektů… (více)

Reklama

Reklama