Reklama

Reklama

Čínský zvěrokruh

  • Hongkong Shi er sheng xiao (více)
Trailer

Hledač pokladů, známý pod jménem Asijský jestřáb (Jackie Chan), se vydává po stopách artefaktů, které byly v 19. století uloupeny ze Starého letního paláce. Jeho pátrání po dvanácti bronzových hlavách symbolizujících dvanáct znamení čínského zvěrokruhu ho zavede do nejrůznějších světových koutů, od francouzských vinic až na svahy aktivní sopky. Jestřáb se nezastaví před ničím, co by mu při plnění úkolu stálo v cestě. Čínský zvěrokruh nabízí velkolepé dobrodružství, kde se Jackie Chan objevuje v roli, ve které se úplně naposledy v žádném záběru nenechal zastupovat dublérem. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (156)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Název tomu sice moc neodpovídá ale jedná se o druhé pokračování jednoho z nejlepších Jackieho snímků, kterým je "Božská relikvie". Bohužel čas je neúprosný a přestože jsou některé Jackieho kousky vzhledem k jeho věku stále obdivuhodné, akce je velice málo a dvouhodinová délka v tomto případě naprosto zbytečná. Ubrat půl hodiny nebo přidat více akce, mohl být výsledný dojem přeci jen lepší. Přesto ... klobouk dolů před tím, co tento takřka šedesátiletý blázen pořád dokáže. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Svěží a nadmíru zábavná záležitost, která se hrdě hlásí ke zlaté éře Jackieho Chana ... a ke všem jeho krkolomným akčním kouskům. Představuje chytlavý a typicky asijský mix nápaditého humoru a trochu naivního dramatu ... a vyznává patriotismus. Nemyslím, že jde o úlitbu komukoliv - je to její a JEHO světonázor ... berte nebo nechte být. ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Dvě třetiny filmu je to taková dobrodružná komedie, která tak tak balancuje na hraně trapnosti. Drží se ale díky humoru, který tu Jackie vystřihl snad nejlépe ze všech svých filmů. Za zmínku stojí také nohatá číňanka, kterou by snad každý chtěl mít doma na hraní. Naopak otřesné jsou digitální triky, ze kterých při akčních scénách pěkně bolí oči (a místy i mozek). No a potom přijde poslední asi půl hodina :) A já se pořád otáčel na přítelkyni a dokola opakoval, že to je neskutečný, jakej to je machr a že už mu je 60 let. Jackie vytáhl jedny ze svých nejlepších choreografií a já si hned byl jistý počtem hvězdiček. Dobré taky nezapomínat na téma, které je na film dost šlechetné. Obchod s historickými artefakty a fakt, že takové věci nejsou vystavovány v zemích svého původu, ale v bohatších koutech světa (nebo dokonce soukromých sbírkách). ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Je to klasický Jackieho akčňák, který je ve své atmosféře uvolněný, komický a zároveň má HEZKÉ akční scény. Jenže jednou je to radost pohledět a za pět minut se to dostane do nesmyslné pasáže. .. Také to místy je spíše parodie na různé filmy a to velice kazí celek filmu. Škoda, protože Jackie Chan má své vysoké kvality a tady se nemohli pořádně ukázat, byť snímek začínal opravdu dobrou scénou na wheel suit (ten tělový skateboard) . .. Ale je vidět, že Chan chce něco tímto filmem říct(padělání starožitností je špatné), jenže to říká takovým jazykem, který většina lidí nejspíš nepochopí. A i já jsem měl co dělat, abych ho pochopil. Proto ještě jednou říkám škoda. .... HODNOCENÍ: 59% (3*) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je film, pro který Jackie Chan odmítl roli v "Expendables 2". Nabízí se otázka, jestli mu to skutečně stálo za to. Pravda, pozornost je zaměřena především na něj a může si tu dělat vlastně, co chce, když už si střihl i režii a participoval i na scénáři, ale mám prostě pocit, že jeho vysněný projekt je jen dalším z mnoha a ničím zásadně speciálním. Trochu toho lituji, že Jackie Chan dal přednost tomuhle projektu, na druhou stranu, jeho fanoušci asi stejně budou spokojeni. No, já doufám, že na něj Sly nezanevřel a že se Jackie objeví v "Expendables 3". Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/02/chinese-zodiac-2012-60.html ()

Galerie (147)

Zajímavosti (14)

  • V roce 2013 vyhráli Jackie Chan a He Jun cenu Hong Kong Film Award v kategorii nejlepší akční choreografie. (Rominator)
  • Čínský zvěrokruh použitý v tomto filmu je skutečné umělecké dílo sochaře Aj Wej Weje, akorát změnšené. Originál byl dokonce vystaven v Praze před Národní galerií v roce 2016. (PRobin)
  • Vrcholná akční scéna se natáčela 14 dní v Aerodiu, obřím vertikálním vzduchovém tunelu v Lotyšsku. (Epistemolog)

Související novinky

Jackie Chan v Expendables 3

Jackie Chan v Expendables 3

20.12.2012

Dvojka v tržbách překonala jedničku a souhrnně má na kontě kulatých 300 milionů dolarů. Trojka nepochybně bude. Ostatně, producenti i Sylvester Stallone to už několikrát potvrdili. Teď nás už zajímá… (více)

Reklama

Reklama