Reklama

Reklama

Assassin

  • Tchaj-wan Ci ke nie yin niang (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Filmová báseň jednoho z největších filmařů současnosti zasazená do Číny 9. století je vizuálně omračujícím vyprávěním s prvky žánru wuxia (čínského ekvivalentu středověkého rytířského eposu s prvky fantasy). Jeho hrdinkou je profesionální vražedkyně Nie Yinniang, která poté, co selže ve svém úkolu, dostává od své paní rozkaz vrátit se do svého rodného kraje a zabít muže, jemuž byla kdysi přislíbena - svého bratrance, který dnes velí největší vojenské oblasti v severní Číně. (Film Europe)

(více)

Recenze (78)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Vizuálně je to většinou skutečně moc pěkné a kamera si s tím vyhrála, zbytek mě ale bohužel tak naprosto minul, že už po poměrně krátké době jsem netušil proč se vlastně kdo s kým má mlít a mele a honí se... Příliš moc artové hezky vypadající ticho, které jsem nedokázal pojmout. Mallick je proti tomu přímočarý ukecaný brepta. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

"Framing heaven" alebo ako filmové obrázky menia precítenosť a ako ich vystavané rámčeky ovplyvňujú i samotný dôraz na atmosféru filmu, ktorá je kľúčovou (ak nie tou najvýznamnejšou) zložkou filmu. Prekrásne kostýmy a stojatý rytmický tón času je taktiež uhladený pomalým a úsporným prerozprávaním, kde sa nevenuje toľko konštrukcii a systému zápletky, ako jej priamej a fantazijnej rozmarnosti. Rezervy vidím určite v premárnení epickosti potenciálnych vykreslení charakterov a ich celoplošnému vymedzeniu (stret smrteľnosti a odpustenia), pretože spoliehať sa len na tú neustálu pomalosť a dopremýšľanie nad dejom je pasé, pokiaľ nie je prehĺbené s ďalšími motívmi, gradáciou a motiváciami postáv, odhaľovaniu zákutí a dôvodov ich konania. Trošku sa vyhrať, nech to umenie má rozvité a forsírované rysy vo všetkých fragmentoch, nie len tých, "do očí bijúcich"! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ty obrazy jsou místy skutečně krásné, ale poetika ve filmu mi prostě nesedí. To je holt tím, že já jsem spíše epický typ, který miluje děj a miluje vyprávění. Tohle mi film se slibným mezinárodním názvem nenabídl, a tak jsem se spokojil s tím, že je to hlavně zdlouhavé rozjímání nad postavami a krajinou. ()

aniabo 

všechny recenze uživatele

Skvělý film na dospání spánkového deficitu - ačkoliv je film plný zdlouhavých dialogů a mnoha matoucích postav, v zásadě se v Assassinovi neděje vůbec nic. Vizuální vytříbenost, znepokojivé zvuky rytmizující bezčasí, silný zážitek transu. ()

Johnny.ARN odpad!

všechny recenze uživatele

Keď niekedy v živote spravíte niečo zlé, pustite si tento film. Dokonalý trest. Na to si zgustnú akurát tak kašmentkeri, ale pre nás normálnych neodporúčam. Proste ODPAD! ( Kino Film Europe Be2Can ) ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

I když spousta lidí může namítat, že Assassin je nádherná meditace, báseň, obraz a kdoví jaké žvásty ještě, tak v mých očích je to spíš takové prázdné pseudoumění. Zdlouhavá scéna na sedícího člověka, další zdlouhavá scéna s detailem na obličej a další zdlouhavá scéna na tohle a na támhleto. Až už mi příjde, že stačí záběr vhodný na pět sekund natáhnout na minutu a všichni žasnou, jakou to má hloubku a filosofický přesah. Ač se to samozřejmě nevztahuje na všechny podobné filmy a někde to své opodstatnění má, tak zde o tom pochybuju, respektive mě o tom tvůrci nepřesvědčili. Každopádně nemůž říct, že bych se vyloženě nudil. Film to není příliš dlouhý, akční scény jsou výborné a když příjde na scénu nádherná Qi Shu se svými pomalými a jistými pohyby a krásným kostýmem, tak film nabírá takovou záhadnou a napínavou atmosféru, která mě vážně bavila. ()

PiLgRiM 

všechny recenze uživatele

Obrazy bez uhrančivosti a báseň bez nálady. Až mě samotného štve, že takhle dobře natočenej film, ve mně nevyvolal jediný pocit. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Bravo!! Už žádné mainstream historické dramata z Číny, které využívají tuny CGI. Tohle je očistná koupel a nádherná meditace na scenériemy čínského venkova. Kéž by takových snímků bylo víc. ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Mená, činy, motívy sa nejakým prazvláštnym spôsobom splietali do seba a úprimne povedané doteraz som nepochopil výskyt niektorých postáv a význam niektorých scén. Vizuál bol ale krásny. Množstvo statických záberov na nádhernú krajinu, kde postavy a dej boli iba krovie. Oceňujem ešte bojovú choreografiu hlavnej hrdinky. Keď chcela zabiť zabila jedným pohybom, keď sa iba bránila, dokázala to holými rukami. Ale na komplexný zážitok bolo tých pozitív málo. Nadšeným ohlasom z Cannes a nominácii na BAFTA nerozumiem. 50% FCH052016/3 ()

dr.jacoby 

všechny recenze uživatele

V kine pri tom zaspal aj premietač, jeho chrápanie na chvíľu prebralo približne ďalších 10 platiacich divákov. Nuž nemalo to vôbec dej. ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Historická bezobsažná vyprávěnka maskující se několika způsoby rámování nádherných scenérií za umění...Nástěnný kalendář odvede stejnou práci... ()

Magika82 

všechny recenze uživatele

Má slova, mé vnitřní pocity zde - narozdíl od mch komenářů a hodnocení - krátce bylo vystiženo Marigold. Mohu pouze dodat, že hudba samotná....tento melodický koncert, je již skvostem sám o sobě, který patří zcela zaslouženě na vrchol této asijské koruny letošního roku. Hodnocení zkrátka nemůže být menší, než 95% a tedy u mne jinak vyjímečných 5 hvězd. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Bezpochyby nádherné, dokonalé interiéry, stejně tak exteriéry, všechny kostýmy a povětšinou zajímavý příběh. Jenže právě v něm vidím ten zásadní problém... často jsou to jen náznaky, někdy snad ani to ne, proto ne vše je patrné a já měl v několika momentech v příběhu zmatek. Z hlavních a vedlejších postav zaujala pouze Nie Yinniang, k ostatním jsem si cestu nenašel, i když výkony herců byly dobré. Technická stránka filmu je opravdu zdařilá, záběry kamery jsou nádherné, stejně tak zajímavá je hudba. Assassin je silně atmosferická filmová báseň, která jak věřím není vůbec špatná, jenom není pouze na jednu projekci. 60% ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Průměrných záběrů tu moc není, v té výrazně větší většině - řečeno slovy klasika - krása střídá nádheru. Díky neskutečně vysokým vizuálním kvalitám filmu dávám o hvězdičku víc. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Pěkné, moc pěkné na pohled. Formálně po všech stránkách zasazeno do efektního rámu. Nicméně příběh těžko dešifrovatelný a celé je to studené jako led... ()

Související novinky

Be2Can: Filmy z Berlinále, Benátek a Cannes

Be2Can: Filmy z Berlinále, Benátek a Cannes

30.09.2016

Festival Be2Can, který se uskuteční v kinech v Praze, Brně, Ostravě, Olomouci a Zlíně od 6. do 12. října 2016, zveřejňuje kompletní program, jehož ozdobou bude čerstvá držitelka Ceny poroty z Cannes,… (více)

Bitva cizojazyčných filmů začíná

Bitva cizojazyčných filmů začíná

25.10.2015

Poslední měsíce filmového roku vždy patří hlavně oscarové líhni. Americké snímky se předhání v tom, kdo urve nejvíc pozornosti, to samé ale dělají i celovečeráky ze zbytku světa, které touží po… (více)

To nejlepší z festivalů v kinech

To nejlepší z festivalů v kinech

28.09.2015

Velké filmové festivalové echo Be2Can 2 se bude konat od 7. do 14. října paralelně v České republice a na Slovensku. Druhý ročník přehlídky filmů ze špičkových mezinárodních filmových festivalů… (více)

Reklama

Reklama