Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh je filmovým přepisem deníků Colina Clarka, pracujícího jako třetí asistent režie na tvorbě filmu Princ a tanečnice, v hlavní roli s Marilyn Monroe. Colin Clark si svou na první pohled nevděčnou pozici v realizačním filmovém týmu vydobyl svou pílí a odhodláním. Postupně si získává sympatie i hlavní hvězdy a zároveň režiséra připravovaného snímku Sira Laurence Oliviera. Ten je zprvu velmi zklamaný zdánlivou neprofesionalitou herečky Marilyn Monroe, která si je i přes svou neskutečnou popularitou v práci nejistá a nespolehlivá. Tvůrčí proces je kvůli jejím pozdním příchodům a neschopnosti naučit se text již v počátku zpožděný. V tento moment zasahuje právě mladý Colin, který si velmi rychle získává její důvěru. Odkrývá její křehký charakter a také její psychické problémy pramenící z velké mediální popularity a nedostatku lásky v životě. Marilyn i přes svůj sňatek s Arthurem Millerem navazuje s Colinem důvěrný až intimní vztah. Záhy je Colin jediným člověkem, který dokáže Marilyn opravdu zvednout náladu a přimět ji tak i mimo jiné docházet včas na natáčení a docílit tak zdárného konce natáčení... (TV Prima)

(více)

Videa (41)

Trailer

Recenze (366)

tomeš 

všechny recenze uživatele

Moc mi to nesedlo. Asi to dobře portrétuje/ vystihuje osobnost MM, moje čím dál oblíbenější Michelle Williams vystřihla blonďatou bohyni bezchybně (ne nadarmo se říká, že její největší smůla byla, že v témže roce natočila Maryl Streep Železnou Lady) a Eddie Redmayne je jako vždycky úžasnej, ale že bych si z toho filmu sednul na zadek, to asi ne. Zároveň ale nedokážu říct, co mi na tom vadilo, nebylo tam nic, co by mě vyloženě štvalo... Takže tři hvězdy za herecké výkony a nápad. "Televizákovi" Simonu Curtisovi se průlom na stříbrné plátno vydařil tak napůl. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Víc mě bavila ta první polovina, která se točí okolo natáčení filmu, protože ta byla opravdu výborně napsaná a hodně jsem se u ní bavil. Ta druhá, která se nám snaží prodat klišoidní skoro-romantiku, už je o něco horší a moc mě nebavila a to zvláště proto, že se tvůrcům zde nepodařilo prodat Marilyn tak, jak si asi přáli.Herci jsou ale perfektní. Michelle Williams by si toho Oscara už konečně zasloužila, Kenneth Branagh si to užívá a Judi Dench to jako vždy zahrála s naprostou grácií.70% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nějak nemůžu přejít to Marilyn chování. Uznávám, že v té době se k sobě lidé takhle chovali, ale Marilyn tu veškerou dobrou náladu měla vyhnanou drogami a od toho se to pak také odvíjelo. Film roste a klesá spolu s Marilyn, kterou na jednu stranu naprosto perfektně zahrála Michelle Williams. Popravdě jsem se ale raději podíval na slečnu Emmu. A to ve filmu měla spíš takovou podružnou roli. I tak musím uznat, že film je to poctivej, takovej poctivě Britskej. Má v sobě takovou tu typicky britskou galantnost, která je hezká a fajn, ale snadno unudí až uspí. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně se léčím ze všech svých posedlostí různými femme fatale. --- Film sám je tak povrchní, jak to jenom jde - a já ani nemůžu přijít na to, jak dokončit tuto větu, natož si rozumně vysvětlit, proč jsem na film vůbec koukala. (Nerozumné vysvětlení - Eddie Redmayne, který zde funguje jenom jako fotka na krbu, ostatně jako všichni ostatní herci.) ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Při sledování filmu My week with Marilyn jsem měl chvílemi pocit, jestli se náhodou nedívám na dokument o životě této herecké legendy, sice neznám podrobnosti tohoto případu, takže nevím, nakolik je blízký pravdě, ale díky hercům, prostředí a různým skoro až pedantickým detailům mi to vše přišlo hodně věrohodné. Kenneth Branagh samozřejmě nikoho nemusí přesvědčovat o tom, že je to výjimečný herec, ale v roli Laurence Oliviera jsem si ho opravdu užíval a to samé se dá samozřejmě říct i o Michelle Williams, jenž je chvílemi od pravé MM až k nerozeznání. Za zmínku určitě stojí i výkon Eddie Redmayneho coby "holky pro všechno" Colina Clarka a (pro mě jakožto velkého fanouška Harry Pottera) přítomnost Emmy Watson, jejíž role sice není nijak velká ani výrazná, ale opět jí to tu moc sluší :) Ale pozadu samozřejmě nejsou ani ostatní herci. Moc příjemný film. ()

Galerie (124)

Zajímavosti (20)

  • Jedná se o první film Emmy Watson s ratingem R. (Cheeker)
  • Simon Curtis začal na přípravách svého debutního snímku pracovat již v roce 2004. (DivX)
  • Kostýmy byly převážně originální kousky z 50. let, zakoupené v aukcích a výprodejích. Některé však musely být ušity přesně podle dobových záznamů. Cenným artefaktem byl filmový kostým Marilyn z filmu Prince a tanečnice (1957), který existoval pouze v jediném vyhotovení, kvůli čemuž panovala obava, aby při natáčení nedošel újmy. (DivX)

Související novinky

Jessica Chastain si zahraje Marilyn Monroe

Jessica Chastain si zahraje Marilyn Monroe

26.04.2014

Nejblonďatější sexbomba z padesátých let má momentálně víc pozornosti než řada jejích současných kolegyň. V Mém týdnu s Marilyn dostala tvář Michelle Williams (Prokletý ostrov, Blue Valentine),… (více)

Tom Hanks jako nenáviděný Walt Disney?

Tom Hanks jako nenáviděný Walt Disney?

11.04.2012

Po Mém týdnu s Marilyn a právě natáčeném Alfred Hitchcock and the Making of Psycho se vynořil další projekt, jehož děj se točí kolem vzniku slavného filmu. Tentokrát se dozvíme, jak vznikala… (více)

Scarlett Johansson ubodaná ve sprše?

Scarlett Johansson ubodaná ve sprše?

06.03.2012

Aneb „Můj týden s Janet Leigh“. Snad nám odpustíte drobný bulvární trik. Pokud nás ale čtete dostatečně dlouho, už jistě víte, že téma bude čistě filmové. Ano, Scarlett si zahraje legendární Janet… (více)

Reklama

Reklama