Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policista Amadeus se odjakživa cítil odstrčen, protože na rozdíl od všech svých příbuzných nemá hudební nadání, a navíc trpí silným odporem k hudbě. Nyní se dostává na stopu skupinky hudebníků, která se rozhodla ovládnout veřejný prostor svými akustickými útoky. Podaří se mu překazit kompozici pro šest lékařů, pacienta a operační sál, anebo se sám stane obětí války vedené pomocí hudby? Tvůrci filmu naplno zúročují svou fascinaci městským prostředím a ke zvukům, které nás obklopují, přistupují s obdivuhodnou kreativitou. Způsobem, jakým proti sobě staví hlavní postavy a jejich rozdílné postoje, bojuje snímek proti tichu, nudnému střednímu proudu i hudebnímu snobství, ale také ukazuje, že hudební moderna může být zábavná. Při tom všem ale film nezapomíná na své hrdiny a jejich touhu po naprostém klidu, či naopak hlučném vytrhávání z každodennosti. Zvuk hluku dokazuje, že hudba může opravdu měnit životy lidí. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (258)

easaque 

všechny recenze uživatele

určitě zajímavé a netradiční ztvárnění hudby. Příběh opravdu není nijak extra nosný, ale seděl mi tam - jen ho mohli rochu víc vyladit. Doporučuji taky se podívat na Music for One Apartment and Six Drummers, což je vlastně taková předehra k tomuto filmu. Kratší stopáž by se hodila,aby to nebylo občas tak utahané. V každém případě však nadprůměrné dílko. Původní krátký film jsem ohodnotil 5*, ted "jen" lepsi 3*. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Roztáhnout devítiminutový originální kraťas na celovečerní stopáž se moc nepovedlo. Zbylo pár výborně vymyšlených hudebních scén a zcela nesmyslný příběh, který je korunován neslaným nemastným závěrem. Hudební teroristé jsou zkrátka stále zábavní, policisté bez hudebního sluchu vůbec. Radši si zase znova pustím ten původní krátký film. ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Opet se potvrdilo, ze skandinavci maji specificky smysl pro humor, ktery me osobne strasne bavi. Zvuk hluku je originalni film s velmi dobrym zpracovanim a radou zajimavych postav. Zrucne se povedlo do filmu zaclenit i spoustu hudby ( zvuku ), ktera se do jednotlivych scen hodi. Jinak me ale samotny dej filmu tolik nezaujal a ve spojeni s hudbou mohl byt film vice akcni. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mám nezřízenou chuť zamlátit si do bubnů, zapreludovat si na lidské tělo, vydráždit bankovkami skartovačku, zajamovat si bagrem, lechtat smyčcem dráty vysokého napětí či si jen tak zadirigovat zvuk stříkající vody. K filmu samotnému mne sice napadá nejedna výhrada, ale ruce, nohy i uši byly po celou dobu sledování tak zaměstnané dodržováním rytmu, že mne vlastně nic jiného nezajímalo. ()

anli 

všechny recenze uživatele

Kriminální komedie,která k nám dorazila ze Švédska(kolik severských filmů k nám ročně dorazí?),je vskutku velmi originální a zaručeně pobaví,i když nějaké ale se najde.Skupina hudebníků,která se snaží kdekoliv a kdykoliv na sebe upozornit zvláštními výstupi a hlavně hraním na cokoliv si člověk(a divák)vzpomene.Stávají se tak vlastně hudebními teroristy,které začne pronásledovat ruka zákona....Opravdu zajímavé a nevšední.První polovina filmu je opravdu jedna vtipná scéna za druhou,vše plné originálních nápadů a gagů.Zpracování-kamera,zvuk,hudba-je na velmi vysoké úrovni a opravdu nemá chybu.Režiséři nám ukazují,jak většina lidí propadne stereotypu a taky,že si moc nevšímáme toho,co se kolem nás děje.Tahle parta si naší pozornost zaslouží a chvílemi jsem nevěděl,jestli fandím hudebníkům,nebo policajtovi.Všichni jsou opravdová"mňamka".Druhá půlka filmu zvolní tempo,místy poměrně značně(až chvílemi nudí),jakoby tvůrci nevěděli kudy kam a jakoby všechny nápady už vyčerpali.Taky se objeví několik nelogičností a nevysvětleností(motiv"hluchoty")a trochu pocit,že střihač měl více střihat.Celkově ale působí film neotřele,originálně a vtipně(scéna na operačním sále nemá chybu) a skutečně má chvílemi člověk chuť válet se smíchy.U mě krásně zvučných 75% a koukám,koukám,na co bych si zabouchal. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (6)

  • Jména členů skupiny jsou opravdová jména herců, kteří tvoří skupinu Six drummers. (sluppka)
  • Zvuk všech "skladeb" je originální - pořízen přímo při natáčení. Nebyly zapotřebí žádné dotáčky a remixy. (sluppka)
  • Film vznikl jako celovečerní verze klipu „Music for one apartment and six drummers“ z roku 2001. Klip pochází od stejné skupiny. (sluppka)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno