Reklama

Reklama

Kyle Miller je obchodník s diamanty, který žije v luxusním sídle, má nádhernou manželku Sarah a pubertální dceru Avery. Jednoho dne se vrátí z práce domů a chvíli poté zazvoní u jeho dveří policie, shánějící majitele sídla. Když otevře dveře, do domu vtrhne banda lupičů. Zatímco on je s ženou spoután, jejich dcera si tajně užívá na školním mejdanu, kam utekla přes zákaz rodičů. Čtyřčlenná parta gangsterů se dožaduje otevření trezoru, jinak manžele zavraždí injekcí jedů. Kyleova manželka pozná v jednom z lupičů muže, s nímž měla před časem milostný románek. Celá situace se zkomplikuje v okamžiku, kdy se Avery rozhodne vrátit z večírku a během okamžiku se stává zajatkyní gangu. Když se teroristům podaří Kylea přesvědčit, aby otevřel domácí trezor, v šoku zjišťují, že je úplně prázdný. Situaci se snaží zachránit Avery, která tvrdí, že ví o místě, kde se skrývá velká spousta peněz. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (224)

kingik 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage hraje obchodníka s diamanty, milujícího manžela a otce dělajícího si starost o svoji dospívající dceru. Jednoho krásného večera vtrhne do jeho honosné rezidence čtveřice násilnických, a ještě k tomu rozhádaných zlodějů požadující otevření sejfu, které ale jeho zpupný majitel odmítá provést. Vystaví tím však sebe i svoji rodinu teroru a bandě lupičů se vydá na milost a nemilost. Navíc zjistí, že je paroháč, protože jeho uvadající a zřejmě neukojená manželka se spustila před časem s jedním z lupičů a tento mladík, jak se později ukáže, trpí psychickou poruchou. Jeho starší bratr, který vede přepadení se svojí děvkou a nelítostným pohůnkem z jiné bandy, musí stůj co stůj vymámit nějaký ten dolar z troufalého obchodníka a troufalý obchodník zase stůj co stůj musí uchránit svoji milovanou rodinu před nebezpečím. Nepopírám, že v první polovině je tento psycho thriller velmi napínavý a ve svých postupech poměrně originální. Rozjede se asi po deseti minutách a nasazené tempo vydrží až do finále. Jenže pak to přijde. Asi v polovině se film přemění na vážně míněnou parodii u které nevíte, jestli se máte smát nebo se divit nad jednáním všech zúčastněných postav. Cage se tváří tak soustředěně, až vás jeho upřímná snaha o vážnou polohu herectví rozesměje a Kidmanová sice perfektně ječí, ale co je to platné, když se ke Cageovi vůbec nehodí. Hloupé bylo implantovat do filmu milostné vzplanutí mezi ní a nervově labilním mladíkem, které stejně jen narušovalo plynulost děje svými neustálými flashbacky, co spolu vedli za jalové rozhovory nebo, jak po sobě zamilovaně koukali před osudným přepadením. Lianu Liberato, která hraje jejich dceru bych chtěl vidět ještě někdy v jiném filmu, protože hrála celkem solidně. Banda násilníků ve které byl nejvýraznějším prostředníkem současný idol dívčích pokojíčků Cam Gigandet odevzdala spolu s ním odpovídající herecké výkony. A největší podíl, že je to mírně nadprůměrný thriller s připitomělým scénářem, má bezesporu režisérský veterán Joel Schumacher, který se prezentoval precizní a efektní režií s kvalitním technickým zázemím. Jeho režie naštěstí nepřipomíná křepčení vetchého starce na diskotéce a především v první polovině se svojí zručností blížila velmi sugestivnímu prožitku, což ovšem vinou scénáře se v druhé polovině rozdrolilo na méně chutnou psycho směsku s poctivými rodinnými hodnotami. Jenže existují o hodně slabší thrillery. 70% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Až se probudíš, my budeme v Mexiku a tohle bude jen špatnej sen jedný pojišťovny." Není nad to mít plán. A tady ten plán je takřka geniální - Kyle má peníze a diamanty, tak mu je vezmeme. Má to jen asi padesát háčků začínajících a končících u toho, že zločinci jsou dementi a ještě se k tomu drze nepřiznávají. Mně to tedy moc nebavilo a všichni od psychopatického sympaťáka Jonaha až po prázdný trezor mi dali důvod k tomu, abych je neměl rád, ale pokud se mi někdy nerozvážně postaví do cesty španělský originál, tak si to s ním chlapsky rozdám. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Když se dívám na film s otřepaným námětem (a námět Teroru je otřepaný asi jako předvolební sliby), čekám, co se v něm stane „jinak“, čím se odliší od těch tuctů starších sourozenců. Pokud se neodliší ničím, jsem většinou zklamaný. Přesně to se stalo i teď. Teror je klišé od začátku do konce, navíc nezábavné. Zvratů je v něm sice nepočítaně, ovšem buď jsou předvídatelné nebo zbytečné, jeden střídá druhý až s kulometnou kadencí… A divák z toho má guláš. Joel Schumacher očividně napětí stále umí a Nicolas Cage s Nicole Kidman jsou jako zazobaný pár dobří, jenže když jim všechno ostatní podráží nohy… Je to špatně. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tak se všichni uklidníme, jo? Neříkám, že tento snímek je bezchybný (chyb se tam najde docela dost) neříkám, že Cage předvedl životní výkon (posledních 6 - 7 let hraje furt to samé) ale zase TAK špatný ten film fakt není. Je poznat, že to má na svědomí někdo, kdo umí točit filmy (či spíše uměl, ale doufám, že Joel se ještě alespoň jedním filmem vrátí mezi špičku) a duo Cage + Kidman to hodně zachraňuje a já oběma jejich role věřil. Je fakt, že čím více zvratů tam bylo, tím víc to šlo (postupně) do kytek, ale film má dobré tempo, takže se nestihnete (moc) nudit. Hodně jsem přemýšlel nad svým hodnocením, ale nakonec tomuto filmu těch 70 % dám, už jen proto, že 51 % (které zde momentálně Trespass má) si nezaslouží. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Rozhodně ne tak hrozné, jak se místní hodnocení tváří. Řemeslně solidně udělaný film, s dobrými hereckými výkony, kterému podráží nohy hlavně to, že je a) remakem a za b) podobných filmů už bylo natočeno mraky. Na druhou stranu, že by tohle bylo nějak o poznání horší, než Firewall s H. Fordem, jsem si fakt nevšiml. Je to zábavné, má to spád a dlouhé je to tak akorát. 70% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Film u diváků naprosto propadl a z kin byl stažen již po 10 dnech od premiéry. S rozpočtem 35 milionů amerických dolarů stihl vydělat pouhých 24 094. (Avalon820)
  • V jednom okamžiku se Nicolas Cage rozhodl od projektu odstoupit, důvodem byla jeho nespokojenost s rolí Kylea Millera. Jeho přáním bylo ztvárnit roli únosce. Daná role byla obratem nabídnuta herci Lievu Schreiberovi. Nicméně se herec před kameru nedostal, neboť se následujícího dne produkčnímu štábu z úst Nicolase Cageho dostalo ujištění, že roli manžela Nicole Kidmanové ve filmu ztvární. (Conspi)
  • Nicolas Cage byl nominován na Zlatou malinu v kategorii nejhorší herec. (Ded@M@tes)

Reklama

Reklama