Reklama

Reklama

Tajemství starého hotelu

  • USA The Innkeepers (více)
Trailer 1

Claire (Sara Paxton) a Luke (Pat Healy) jsou posledními zbývajícími zaměstnanci v hotelu Yankee Pedlar Inn, který má být po více než 100 letech fungování uzavřen. V minulosti se tu odehrála děsivá vražda dívky, jejíž tělo bylo poté ponecháno po tři dny ve sklepení, aby na hrozný čin nikdo nepřišel. Hotel získává pověst nejstrašidelnějšího hotelu Nové Anglie. Claire a Luke jsou určeni k tomu, aby odhalili tajemství hotelu a potvrdili tak jeho temnou pověst. Do hotelu přicházejí poslední hosté a vše se zatím zdá být normální. Luke na své internetové stránce popisuje podivné události v hotelu. Mladé Claire vypráví o tom, jak v hotelu uviděl ducha zavražděné dívky a během nocí proto nahrává zvuky v domě. O nahrávání se střídá s Claire, která jako první narazí na divné zvuky a události. Jejich pátrání je usilovnější a nebezpečnější. Zjišťují, že klíč ke všemu je ve sklepení hotelu. Když se rozhodnou navštívit jeho temné chodby, zjišťují, že tak neměli raději nikdy učinit. (Beastmaster4)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (275)

heyda 

všechny recenze uživatele

Není to horor a nemá to příběh, takže se není čeho bát. Atmosféra je dobrá jen díky krásným kulisám starého hotelu. Výhodou je strašně fajn herečka Sara Paxton a svěží humor. Ale od filmu, který o sobě tvrdí, že je duchařským hororem, čekám úplně něco jiného. Velká škoda, že to není ani horor ani komedie, ale jen rozpačité dílko, které se dá bohužel velmi snadno zapomenout. 40% ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Absolutní průměr absolutně ve všem. Nespoléhala bych na to, že to utáhnou herci (neutáhli) ani příběh (nuda), pochvalu zaslouží snad jen zvládnutě podaný budování napětí, který ale kazí jakási lehce komediální poloha či co (nevhodnej charakter hlavní hrdinky). Upozorňuju, že je to přesně ten typ filmu, kde se hodinu a čtvrt střídá nic s pár scénama detektivního pátrání po duchách pomocí magneťáků - samozřejmě s občasným mírným polekáním - aby v posledních patnácti minutách nastoupilo jakýs takýs strašení a byl konec. To jen tak na okraj, abyste od toho nečekali snad něco intenzivnějšího. Dá se to, pokud člověk přistoupí na "pravidla hry". Jo a opět pokus vyděsit Chopinovým legendárním nokturnem. Copak to jde? ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

West není pro mě. Jeho House of the devil jsem se vyloženě pronudil a trpěl jsem i tady. Opět klasika se strašidelným domem či vtomto případě hotelem, kde se dvojice zaměstnanců snaží vyvolat ducha ženy, která se tady oběsila. Jsem nenáročný divák, takže jsem čekal lekačky a strašidlo prohánějící se ponurými chodbami. Dostal jsem ponurou chodbu a kluka s holkou, kteří celou dobu blbě plkali, potažmo nahrávali zvuky, jež starý dům vydával. Ukázal se i duch, ale spíš než mrazení ve mě vyvolal rozpaky. Westa tímto škrtám. 15% ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Ti West je borec, který umí napínat a strašit pěkně postaru, minimalisticky, především prostřednictvím promyšlených obrazových kompozic (a v podstatě bez jakéhokoliv viditelného CGI a trapně předvídatelných lekaček). Tajemství starého hotelu je ale bohužel jen ucházejícím odvarem jeho vynikajícího předchozího Domu ďábla. Trpí to strašně dlouhou (minimálně hodinovou!) expozicí, která sama o sobě mnoho zajímavého nenabídne. Velmi funkční poslední půlhodina celkový dojem hodně táhne nahoru, ale silnou pachuť zbytečně rozvleklé a natahované banality už nemá šanci přebít. Tohle opravdu nemělo mít 100 minut, ale maximálně, maximálně tak 80... 60 % ()

juta 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje spoiler! Poměrně dlouho trvalo, než se tam začalo něco dít. Potom tam byly slušné scény, které přinesly nějaké to napětí a zimomriavky. Na konci jsem čekal nějaké rozuzlení o uvězněných duších, to jsem bohužel nedostal. Některé lekací scény mohly být víc propracovanější a některé nenaháněly strach vůbec. Musím pochválit to čekání na nějaké vystrašení, kde jsem byl opravdu v napětí, kdy, kde, kdo vybafne a co se stane. Závěr je svým způsobem zajimavý, ale pro náročnější diváky bude zřejmě nedostatečný, já jsem čekal trochu něco víc, i tak to ale byl dobrý duchařský horůrek. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Film bol natáčaný v skutočnom hoteli Yankee Pedlar Inn v Torringtone, Connecticut. Natáčalo sa 17 dní. (beso74)

Reklama

Reklama