Reklama

Reklama

Tajemný muž

  • Kanada The Tall Man (více)
Trailer

Když se jí ztratí syn, snaží se zoufalá matka rozluštit hádanku tajemného muže, který údajně unáší děti. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (485)

tron 

všechny recenze uživatele

Skvelá a mrazivá vec, v ktorej sa prekvapivo nestráca Jessica Biel, najúžasnejší je ale totálne nepredvídateľný scenár, ktorý sa s nami strašne zahráva a nakoniec nás nechá len v spoločnosti chladných záverečných titulkov, aby sme mali more času rozmýšľať nad tým, čo sme práve videli a ako by sme na mieste istých postáv z tohto príbehu jednali my. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení po Mučednících a důkaz, že dobrý film lze natočit s brutálním gore i bez něho. Povedený thriller občas sklouzne až k horrorovému mrazení, v základu jde však především o psychologické drama. Režisér se opět zamýšlí nad světem, ve kterém žijeme, světem plným chudoby, násilí, chladu a odcizení. Utrpení a beznaděj světa dospělých se přenáší na nevinné děti, které pak trpí stejně. Prostě takový KOLOBĚH... Ne každému je koloběh lhostejný, dokonce jsou tací, kteří ho chtějí zastavit. Cesta do pekel je dlážděna dobrými úmysly. V mrazivém závěru je divák postaven před otázku: skončily děti v pekle, nebo je jim lépe? Zdánlivě pomalé tempo snímku má v sobě napětí, současně předkládá řadu efektních scén z rozličných úhlů kamery, často z ptačí perspektivy. Působivý je noční les se strašidelnými zvuky, mlhou, výmoly a zrádnými bažinami. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Když francouzskému řezníkovi padne v masokombinátu, pověsí na hřebík zástěru a opláchne ruce od vepřové krve, je schopen po šichtě vykuchat i něco opravdu pořádného. Příjemné překvapení na pomezí thrilleru a agitky sociálních služeb, o němž bez přítlačného křídla nelze téměř nic napsat, a proto se budu věnovat výhradně anatomicky dokonalým rtíkům slečny Bílové. No prostě paráda! Kdybych měl někdy možnost pochválit jí je osobně, nechtěl bych jako reakci slyšet nic jiného, než huhňavé "Fy elice uafkaf, ueubaue!!" . ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

The Tall man je podobný mindfucking, ako Shyamalonova Osada. Nie je to ani tak klamstvo zvratmi a ich nečakanosťou, ale očakávaniami diváka pred návštevou kina, resp. požičaním DVD. Po onom zásadnom zvrate v polovici filmu mi začalo byť jasné, kto je onen Tall man a muselo sa mi to aj potvrdiť, aby mal film zmysel a hĺbku. Čiže otázkou zostáva (rovnako, ako aj pri Osade), či je fér balamutiť diváka žánrom, keď vyznenie filmu je úplne iné a z daného žánru nevychádza. Má na to režisér právo? Je to niečím umelecké? Mne to nevadí, pre mňa je dôležitejšie posolstvo filmu, ale taký profesor scenáristiky by mohol byť dosť naštvaný. Napísal Laugier scenár ešte pred krízou? Ak áno, tak je jeho film nečakane nadčasový. Kľudne to mohlo ísť aj do našich kín, divákov by si film určite našiel. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Silna story, ale bohuzial nie uplne vyuzita. Ten film mohol byt cimkolvek a mohol byt skvely (pretoze ma mimoriadne silnu myslienku). Takto je to vsak zanrovo bohuzial dost mackopes s nedostatocnym rezijnym uchopenim. A ja musim este viac obdivovat jedneho nemenovaneho herca, ktory vo svojom rezijnom debute podal tuto latku intenzivnejsie, naliehavejsie, posobivejsie a silnejsie. (Nejdem prezradzat kto, pretoze by to bol megaspoiler). kazdopadne velmi slusny film, ale ten zabity potencial mrzi. Slabsich 7/10 ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Film měl premiéru v roce 2012 na Filmovém a hudebním festivalu South by Southwest v Texasu. (Terva)
  • V scéne, keď sestričku July (Jessica Biel) privezie polícia na policajnú stanicu, kde jej policajt príde neskôr oznámiť, že syna nenašli, je pri detailnom zábere na jej tvár vidno, že jej oko je mimoriadne napuchnuté, no v ďalšom zábere má oko normálne. (DJ Rocco iNc)
  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva v USA, tak jeho filmovanie prebiehalo v kanadskej provincii Britská Kolumbia. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama