Reklama

Reklama

VOD (1)

Na střední škole v Grizzly Lake řádí sériový vrah, zabíjející studenty. Riley ale i tak více zajímá mladík jménem Clapton, kterého miluje už celé roky, ale přebrala jí ho kamarádka... Riley je studentkou na střední škole v Grizzly Lake, ale rozhodně nepatří mezi populární žáky. I přesto se kamarádí s mladíkem jménem Clapton Davis, který je považovaný za nejvíc cool týpka na škole. Clapton randí s Ione, která byla kdysi kamarádkou Riley, ale pak si začala s Claptonem a jejich přátelství se rozpadlo. S trojicí kamarádí ještě Sander, který se pokouší sbalit Riley, ale ta mu úspěšně odolává. Jednoho rána byla jedna ze studentek střední školy velmi surově zabita u sebe doma, což studenty značně vyděsilo. Vrah napadl i Riley, když se pokoušela oběsit ve škole, ale nikdo jí to nevěří. Vrah ji nejprve zkouší zabít ve škole a pak i u ní doma. Policie se však na to netváří ani podruhé. Tentokrát je tam ale Clapton, který Riley vyslechne. Clapton má sice pro Riley slabost, přesto chodí s Ione. Vrah znovu udeří až na večírku u Sandera, kde zabije bývalého přítele Ione, který se chtěl o Ione poprat s Claptonem. Ředitel Verge na tyto události reaguje tím, že podezřelé studenty nechá po škole. Jeden z nich je vrah. Po škole zůstalo několik žáků, ale byl tam i jeden, kterého nikdo neznal. Jmenuje se Elliot a je po škole už 19 let v kuse. Ve filmu ve zkratce vidíme celé ty roky zpět a hlavně to, že s ním první den byla po škole i Ione. V tu chvíli se dozvíme o příběhu Ione a její matky, které si vyměnily těla, a Ione se se svojí duší vrátila do matčina těla v roce 1992. Její matka se zase zmocnila jejího těla v současnosti a právě ona začala chodit s Claptonem. Ione si s matkou vyměnila tělo, aby vyhrála v taneční soutěži. Ione je v minulosti úplně nadšená. Jen se do ní zamiloval mladý ředitel Verge, ale Ione ho nechce, takže se pokusí všechny zabít bombou, ale to se mu nepovede, jen si zjizví obličej. Když jsme se dozvěděli příběh Ione, vracíme se do současnosti, kde musí skupina studentů zjistit, kdo je vrah. Zatímco se dohadují u filmu, podle kterého vrah zabíjí, jeden z nich je zabit. A zatímco všichni vyšilují, Elliot dokončí své výpočty o konci světa a zjistí, že má nastat za 10 minut. Protože ví, co konec světa způsobí, pošle Toshiba, který zůstal také po škole, Riley do minulosti, aby všechny zachránila... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (128)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Na strednej škole v "Grizzly Lake" začína dochádzať k nevysvetliteľným vraždám študentov. Kto je vrahom? Hlavná roztlieskavačka? Miestny "loser"? Alebo snáď najpopulárnejší "chytrák"? Nech je to ktokoľvek, jedno je isté - je "po škole"! Snímok, ktorý dal od prvého momentu jasne najavo, že ho nesmie brať nikto vážne. "Detention" je hlúpo bláznivá horor komédia z teen školského prostredia, ktorá ponúka odľahčený pohľad na násilie, problematiku vzťahov medzi žiakmi, kultových zabijakov, ale aj hororov a ich nepísané pravidlá. Napriek tomu, že pár gore scén zaujalo, pár vtipov pobavilo, pritom toto nie je tak celkom moja šálka kávy, musím vyjadriť spokojnosť. Je to zaujímavo spracovaný, poučný snímok, ktorý v závere objavil "Ameriku" - stredná škola, nie je koniec sveta ;) - 60%. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od toho spíše další Fakultu než Chilleramu pro 90. léta, naštěstí ale to, co mi vadilo u Chilleramy tady bylo hodně umírněné a děj byl postaven hlavně na naprosto ztřeštěné a popkulturně pojaté smršti odkazů, nápadů, šíleností - to vše opravdu výborně zamotané a v takovém tempu, že měl člověk po závěru filmu pocit, že možná nepochopil ani polovinu věcí. Tady se při psaní scénáře někdo opravdu utrhl z řetězu, osobně to jednou za čas kvituji, ale jsem i rád, že na to nenatrefím až příliš často. To by mi mohla taky vybouchnout hlava jako výbušná plastelína. Časem cestující medvěd osobní hrdina! Josh Hutcherson zábavný, ačkoliv jsem si chvíli musel zvykat, v tomto typu filmu jsem ho ještě neviděl. Jo a Spencer Locke má opravdu roztomilý hloupoučký úsměv. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Průměrnej lehce komediálně laděnej slasher kterej mě nijak nenadchnul, ale aspoň jsem se nenudil. Nedá se tu moc mluvit o nějaký originalitě co se masakrování týče a místy je to víc komedie než horor, ale sem tam se najde nějakej břitkej fór nebo hláška co pobaví, ale možná se z toho dalo vytěžit i víc.55% ()

topr harley 

všechny recenze uživatele

No ze začátku to vypadalo na slušnou horrorovou komedii, které bych dal tak 80 procent. Jenže jak běžel čas, tak se to strhávalo do čím dál tím větších šíleností a absurdností, které přestávali být logické a dávat smysl. Sice si to po celou dobu udrželo jakousi vtipnost, jenže přechod z horrorové komedie do scifi parodie se prostě moc nepovedl, takže kvůli druhé polovině filmu, tak 35 procent. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Nekonzistentní slepenec různých režijních nápadů, stylů, intertextuálních odkazů a ironických komentářů, který ani nemusí držet pohromadě. Když si tuhle parodickou změť dokáže Joseph Kahn obhájit sebereferenčním pojetím a neustálým sebeuvědomováním sebe samého, nemám s Detention žádný problém. Metafilm ještě nikdy nebyl tak meta, ale na rozdíl od takového Vřískotu 4 nebo Chaty v lesích je to jediná věc, kterou dokáže uhranout. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (1)

  • Postavu televizního reportéra Brandona Czeczouceau hraje jeden z v té době nejznámějších a nejvýdělečnějších pokerových hráčů světa Daniel Negreanu. Není to jeho první cameo, objevil se již ve snímcích X-Men Origins: Wolverine (2009) a Lucky You (2007). Negreanu je syn rumunských emigrantů, což nejspíš vysvětluje příjmení postavy reportéra. (Viko)

Reklama

Reklama