Reklama

Reklama

Přírodní katastrofa donutila lidstvo opustit Zemi a usadit se na nové planetě. O tisíc let později došlo ke konfliktu mezi mírovou organizací vedenou generálem Cypherem Raigem a mimozemskými tvory, kteří chtějí planetu dobýt. Mimozemšťané používají k boji monstra, která sice nevidí, ale dokážou vycítit, když má člověk strach. Pouze jediný muž, generál Cypher Raig, dokáže bezezbytku ovládnout svůj strach natolik, že nestvůry může bez obav zlikvidovat. Raige má syna Kitaie, pro něhož je ale spíše nadřízeným než otcem. Od jisté události nedokážou spolu normálně komunikovat. Osud tomu chtěl, aby otec se synem ztroskotali na planetě Zemi, která se mezitím vyvinula do nového ekosystému zaměřeného proti lidem. Pokud chtějí mít alespoň nějakou naději na návrat domů, musí se naučit spolupráci a vzájemné důvěře. (TV Nova)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (959)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Po přečtení komentářů zdejších pseudo kritiků jsem čekala něco příšerného a ani se mi do sledování After Earth nechtělo, ale nakonec opravdu platí pravidlo "Nesuď film podle procent na čsfd" :). Nějaké ty logické mezery by se tam zcela jistě našly, jindy skvělý Will Smith byl nesympatický až běda, ale mě to neskutečně bavilo a jako jednohubka na oddych to funguje skvěle. Stejně mi připadá zvláštní, že u nějakých filmů, které jsou v podstatě nelogičnostmi tvořeny to funguje a lidi tu sázejí pět hvězdiček "to nevadí, přece to bylo taaak dojemné". Jen mě to dokola přesvědčuje o tom, že hodnocení je opravdu irelevantní. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je tak dobře zvládnutá filmařina, že je až škoda, že ho zničí jednotlivé momenty, které prostě nejde nijak přehlídnout. Po zániku Země je skvělý film, se zajímavými nápadem a s režií, která se Shyamalanovi opravdu povedla. Celou tu slušnou kvalitu ale ničí například vztah otce se synem, tedy Willa s Jadenem. Přišlo mi to strašně vážný a přehnaný. Vlastně jsem si po celou tu dobu k nim nedokázal udělat nějaký vztah. Bylo to, jako by na plátně byli dva lidští roboti. Otec s nohou zlomenou, kecající nějaký nesmysly z delíria a jeho syn s misí, kterou by nezvládla ani nejlepší jednotka SAS. Také mi ale vadili některé konkrétní scény, třeba ta, kdy malý Jaden skočí z hory. To jsem hodně dlouho rozdejchával. Musím ale sklonit klobouk. Shyamalan i s dost pohnutou kariérou pořád točí to, v co on sám věří. Pak to vypadá tak, že celý film vypadá opravdu skvěle, ale po dvaceti minutách wow atmosféry se objeví nějakej nesmysl, ze kterýho bych blil. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Hm... hm. Vlastně bych u "hm" mohl zůstat, docela dobře film vystihuje. Shyamalanovi se nedá upřít, že pořád dokáže hezky poskládat scénu, navíc navzdory předchozím průšvihům opět dostal solidní rozpočet, takže pro oko docela dobrý - maj tam prima hitech serepetičky a tak. Dokonce bych si troufl říct, že to nejohavnější na plátně jsou oba Smithové (a že jsou tam celou dobu). Tím ale pozitiva víceméně hasnou. Atraktivní pojmy "postapo Země" a "nestvůra, která cítí strach" byly nemilosrdně roztrhány debilitou filmu: Brutální havárii kosmického vehiklu přežije pouze ústřední dvojice otec & syn, což se jim povede díky tomu, že si Smith mladší zapne bezpečnostní pás a starší Smith je největší hvězda filmu. Nepoškozený Smith mladší následně vyleze z vraku, pokochá se postapokalyptickou Zemí a zanedlouho si nechá oplodnit ruku supersmrtící pijavicí. Vydejchá to, no problem, ovšem může mi někdo jinak vysvětlit, proč v budoucnosti, ve které dokážeme cestovat vesmírem za pomoci červích děr, bojujeme s nemotornými mimozemskými mastodonty pomocí šavlí? To tam fakt nikde nemaj jednoho mariňáka s BFG? A co ta Země? Z jakého důvodu chvílemi prudce zamrzá? Proč po klukovi jde tlupa opic? Proč je na Zemi "vše stvořené proto, aby mohlo zabíjet lidi", když tam po celá staletí žádní lidi nejsou? Proč kluka zachrání orel? A proč hned potom ten pták chcípne? Schopnější tvůrci by se jistě zaměřili na přerod bojácného klučiny v bijce, co nezná strach a ve finále skolí nebezpečného mimozemského predátora. Fotřík by pro změnu nalezl způsob, jak se synem normálně komunikovat a jak zacházet se vzájemným citovým poutem. To samé se vlastně stane, jen s tím rozdílem, že se scenárista na oba charaktery totálně vybodl, takže klučina - SPOILER - prostě uprostřed souboje s Ursou ztratí strach, rozseká jí na šutry s kadencí mistra Mortal Kombat a obejme fotra (a završí to jedinou vtipnou hláškou filmu). Konec, titulky, nazdar. Kdy vlastně začne ten film? Jedna hvězda za to, že jsem koukal až do konce titulků s nadějí, že v bonusový scéně zpoza zdechlýho orla vyleze Gandalf. ()

Spooner odpad!

všechny recenze uživatele

Je sice hezké, že se M. Night Shyamalan snažil svoji postapokalyptickou sci-fi natočit tak trochu jinak, jak už ostatně jeho zvykem. Problém je, že u něj už to jeho "tak trochu jinak" několik let nefunguje a zde si definitivně sáhnul na to největší dno. Zde totiž nefunguje vůbec, ale vůbec nic. Triviální příběh by neutáhnul ani krátkometrážní film a nic zajímavého či napínavého se zde za 90 minut nestane! Jaden nám navíc zmutoval do dosti nesympatického a protivného spratka, který by zasloužil shodit ze skály a ani jeho fotřík se tentokrát moc nepředřel. Navíc Shyamalana podezírám z toho, že tenhle film za něj odtočil nějaký jeho domácí mazlíček, protože zde je podprůměrné úplně všechno. Dialogy jsou dementní, napětí žádné, akce žádná a celé to vypadá jak nějaký céčkový sci-fi seriál. Opravdu jsem dlouho bojoval s nutkáním, abych to nevypnul, a to se mi zatím stalo jenom dvakrát. Bezkonkurenční sračka roku. A to říkám jako fanda Willa Smithe a člověk, který letos viděl Sharknado. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Žádný velký průšvih, ale ani žádná velká sláva. Příběh se mohl odehrávat kdekoliv, klidně dejme tomu v Britské Kolumbii, odkud (nebo kam) by ústřední dvojice převážela dejme tomu medvěda grizzlyho... Sci-fi podání ho jen zamotává zbytečnými otázkami typu "Proč asi planeta na noc zamrzá a jak se s tím vypořádává příroda?". Ani jeden ze Smithů nepodává extra zajímavý výkon, režie také nepřichází s žádnými ohromnými nápady... Nadprůměrná je snad jen Newton Howardova hudba. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (17)

  • Pôvodne mal byť film o campingovom výlete otca a syna, pričom syn sa mal prebojovať cez les, aby našiel pomoc pre otca po tom, ako ich auto zišlo z cesty a havarovalo. Will Smith (Cypher Raige) ako producent a scenárista Gary Whitta však videli v príbehu väčší potenciál a rozhodli sa ho prepísať na veľký sci-fi projekt. (S3MIR)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 130 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

20.02.2023

Jakkoli to po tragické sérii ještě tragičtějších filmů Stalo se (2008), Poslední vládce větru (2010) a Po zániku Země (2013) nevypadalo, známý režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) přece… (více)

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Willis a Shyamalan potřetí

Willis a Shyamalan potřetí

31.01.2014

Po zániku Země a Poslední vládce větru rozhodně nepatří mezi filmy, za které by M. Night Shyamalan sklidil příliš chvály. Pověst mistra napětí si vysloužil spíš Šestým smyslem a Vyvoleným, takže… (více)

Will Smith a jeho nejhorší den

Will Smith a jeho nejhorší den

09.01.2014

Největší černošská herecká hvězda se pomalu vrací na plátna kin. Po čtyřleté dovolené se Will Smith objevil v předloňských Mužích v černém 3, rok 2013 potom strávil ve sci-fi Po zániku Země, kde… (více)

Reklama

Reklama