Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dívky z města jménem Caroline, která se přestěhuje do malého městečka a zaplete se do milostného trojúhelníku s největším fešákem z fakulty a jejím učitelem ze střední, panem Andersonem a Thurstonem, jejím spolužákem a huličem. Sedmnáctiletá Caroline Wexler čelí noční můře každého dospívajícího: její ovdovělý otec se rozhodl přestěhovat z velkoměsta doprostřed pustiny. Když Caroline zjistí, že se svými novými spolužáky nemá vůbec nic společného, následuje jedinou osobu, která se stala objektem jejího zájmu – svého pohledného mladého učitele, pana Andersona. Vše vyústí v bizarní milostný trojúhelník, když se k nim připojí sladký potížista, spolužák Thurston. Nenechte si ujít tento nadčasový příběh, který doprovází vábivý indie soundtrack. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (145)

k212 

všechny recenze uživatele

Jako dlouhý videoklip k new-weird flákům Devendra Banharty budiž, ale jako samostatně stojící filmové dílo nikoliv. Kočko-pejsek, který mě nedonutil udržet pozornost. Hlavní problém je ve scénáři, který vždycky něco nakousne, lehce předžvýká a najednou ustrne někde ve vzduchoprázdnu. Navíc voiceover, který působí s obrazem disharmonicky - nic moc. Ten cool odfláknutý scénář si ani nezasloužil tak dobré herecké výkony, která v tomhle filmu evidentně jsou. Mimochodem, typický generační film, který musí lehce až těžce alternativní puberťáky totálně nadchnout! ()

F.man 

všechny recenze uživatele

To je mi panečku debut. Takhle skvěle namíchat romanci na stísněnou atmosféru venkovského maloměsta, do detailu rozebrat jednotlivé postavy, tak aby byly jasné a uvěřitelné, rozjet v podstatě několik jejich paralelních příběhu, a vše zamíchat do líbivých záběrů podpořených skvělých soundtrackem? Nezbývá mi než souhlasit s Radkem99 - Americká krása pro náctileté po kanadsku, je docela příhodné označení. Klobouk dolů Michaeli Goldbachu. Píšu si tě, stejně jako Kat Dennings a těším se na další kariéru. I am not here to save you, I am the main character of my life ()

Reklama

atmen 

všechny recenze uživatele

Všechny hlavní postavy v tomto milostném trojúhelníku ve vás vyvolají pocit bezvýchodiska a beznaděje ve svém každodenním bloudění ve svých nicotných životech. Přesto, že jsem se nedokázal plně do pocitů zůčastněných vcítit, tak jsem dychtivě sledoval, jaké vyústění nás na konci čeká. Nejsem si jist, zda by ve skutečnosti toto rozuzlení bylo pravděpodobné, spíše ne... ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ono by to nebolo až také zlé, ak by v tom neboli natrepané motívy na 400-stranovú knihu. Mnohé by sa dali krásne zoškrtať, lebo príbehu nič nedávajú (sériový vrah, požiar...). Postavy sú odfláknuté a zvraty, tak ako v ich charaktere ako v celkovom príbehu filmu, sú nanajvýš samoúčelné. Na konci to má všetko zaklapnúť, no vyzerá to, ako keby niekto zlepil kúsky viacerých rozbitých váz dokopy. Navyše hlavná hrdinka je, no ako to povedať... nesympatická piča. A nepomáha jej k tomu ani Kat Dennings, byť je to fakt nádherná no inak otrasná herečka s iritujúcim hlasom. Podobne mizerní sú aj ostatní herci - napr. Josh Lucas to v závere kolosálne nezvláda a afektuje ako Troy McClure. ()

Mauric 

všechny recenze uživatele

Náctiletá melancholie s nádechem něčeho většího je zajímavě natočená a občas se vám začne dosti drát pod kůži. Dle mého si tu každý najde kus sám sebe (obzvláště ti se vzletnější fantazií). Ucelenému příběhu se vkusně doplňujícímu vedlejšími vložkami se toho ani moc vytknout nedá - v umě vytvořeném buranově se zajímavé postavy (nejenom ty hlavní) různě proplétají a jejich osud vygraduje ve výborně sestříhaném závěru. Právě živé charaktery a osudy většiny postav považuji za největší klad tohoto dosti náladového filmu. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (4)

  • Když se Caroline (Kat Dennings) s Barrym (Josh Lucas) pohádá, omylem shodí hrnek s kávou na zem a ten se rozbije. V dalších záběrech je však vidět hrnek zpátky na stole a nepoškozený. (DJDVD)
  • Film sa nakrúcal vo Vancouveri (Kanada). (Arsenal83)
  • Názov filmu je prebratý z albumu skupiny Sonic Youth a keďže je meno hlavnej postavy Thurston, podobne ako lídra kapely Thurstona Moorea, je zjavné, že film má čiastočne záujem vzdať hold tejto alternatívnej hudobnej skupine. (Arsenal83)

Reklama

Reklama