Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dívky z města jménem Caroline, která se přestěhuje do malého městečka a zaplete se do milostného trojúhelníku s největším fešákem z fakulty a jejím učitelem ze střední, panem Andersonem a Thurstonem, jejím spolužákem a huličem. Sedmnáctiletá Caroline Wexler čelí noční můře každého dospívajícího: její ovdovělý otec se rozhodl přestěhovat z velkoměsta doprostřed pustiny. Když Caroline zjistí, že se svými novými spolužáky nemá vůbec nic společného, následuje jedinou osobu, která se stala objektem jejího zájmu – svého pohledného mladého učitele, pana Andersona. Vše vyústí v bizarní milostný trojúhelník, když se k nim připojí sladký potížista, spolužák Thurston. Nenechte si ujít tento nadčasový příběh, který doprovází vábivý indie soundtrack. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (145)

Bukk 

všechny recenze uživatele

Když dva se rádi mají, když v lednu je jak v máji...jenže někdy nám ten život dovede rozdat pěkně kruté karty. Co s tím pak? Po nástupu na jinou střední to bývá těžké, zvláště ve filmech ze zemí za velkou louží. A každý se s tím pere po svém. Nevím, jestli si začít s učitelem je cesta nejlepší, ale jako jedna z částí filmu to svůj účel splnilo. Všechny linie příběhu do sebe zapadaly a já jen čekala na vyvrcholení. Překvapení se dostavilo. Žádná teen slaďárna se nekonala a to byla úleva (po nějaké době). ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Caroline (zajímavá Kat Denningsová) je svérázná puberťačka. Nejdřív sbalila svého učitele Barryho (bohužel fádní Josh Lucas) a pak se dala dohromady i se spolužákem Thurstonem (adekvátní Reece Thompson). Oba jsou do ní udělaní, takže to musí zákonitě vyvolat konflikty. Ale film je dějově mnohem košatější. Je tu taky učitelka Budgeová, Caroliin otec (vdovec), Thurstonova matka (která doufá, že je její manžel po smrti) nebo spolužačka Jenny (zabouchnutá do Thurstona). To zní docela všedně co? Jenže městem se taky potlouká tajemnej vrah, kterej čas od času někoho oddělá a ví se o něm jen to, že chodí v bílém. To vše na pozadí neustále hořící továrny kdesi za městem, kterou se nedaří uhasit. To už zní tak trochu divně co? Čert ví, co je to vlastně za žánr. Drama to není, bže film vlastně končí dobře (a umřou jen epizodní postavy), komedie taky ne,… tak možná romanťák? Ale hodně zvláštní romanťák. Zvláštní v tom, jakou poetikou režisér film opentlil. Všední příběh se v jeho rukách stal velmi nevšedním bijákem, kterej mě svojí poetikou doslova uhranul. Občas se opravdu na netu dá narazit na klenot. Že se film neobjevil v našich kinech bych ještě pochopil. Nestojí za ním žádný velký studio a tak to má takovejhle malej film ve světě těžký. Ale že ho nikdo nedotáh ani na dvd, to už je na pováženou. Zvlášť, když u nás na dvd vyjde kdejaká sračka. Tak snad se někdy rozhoupaj v čt (o ostatních českých pseudotelevizích se nemá cenu zmiňovat) a film splašej, protože rozhodně stojí za vidění. ()

Reklama

actor-SP 

všechny recenze uživatele

Odvážny film kanadskej produkcie. Chce zaujať, byť niečím výnimočným. Zabúda však na isté fakty, kt. ho činia priblblou telenovelou moderného sveta (napr, Gossip girl, Beverly Hills 90210- nová generácia). Spočiatku som videl veľmi pútavo rozprávaný príbeh strihovo iný-zaujímavý (aj keď trochu stupídny) , ktorý sa vytratil a divákovi zanechal iba popol z toho, čo by mohlo urobiť dojem. O tom, že niektoré postavy a scény sú nevierihodné (pán bláznivy učiteľ, feťácke scény) myslím nie je treba hovoriť. Cením si odvahu odvahu takto natočeného filmu, no ostávam len pri pokuse o dobre natočený film. Protekčné 3*. ()

yehudit 

všechny recenze uživatele

Možná by si film zasloužil víc, ale nějak mě nechytil za srdce. Klasický romantický film s většími ambicemi, které dle mého názoru nenaplnil. A místo inspirace Lynchem jsem spíš viděla regulérní vykrádačku. Hlavní hrdinka mi navíc byla nesympatická a neměla jsem šanci se s ní stotožnit, ale to už je ryze subjektivní osobní problém. ()

Lamiczka 

všechny recenze uživatele

Mladá holka se nastěhuje se svým otcem na venkovské městečko. Moc se jí maloměšťácký život nezajídá, i proto se jen tak z hecu spustí se svým celkem sympatickým učitelem angličtiny. Nakonec ale zjistí, že pravá láska na nic čeká u jiného. Za mě zajímavé postavy, příjemná hlavní, občas dost bezcharakterní a chladně vypočítavá, postava studentky střední školy. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (4)

  • Caroline (Kat Dennings) řídí první generaci vozu VW Golf (v USA známém pod označením Rabbit) z přelomu 70. a 80. let, který ještě nebyl vybaven airbagy. Přesto je však při nehodě vidět spuštěný airbag. (DJDVD)
  • Film sa nakrúcal vo Vancouveri (Kanada). (Arsenal83)
  • Názov filmu je prebratý z albumu skupiny Sonic Youth a keďže je meno hlavnej postavy Thurston, podobne ako lídra kapely Thurstona Moorea, je zjavné, že film má čiastočne záujem vzdať hold tejto alternatívnej hudobnej skupine. (Arsenal83)

Reklama

Reklama