Reklama

Reklama

Neuvěřitelně hlasitě & nesmírně blízko

  • Česko Nesmírně hlasitě a neuvěřitelně blízko (více)
Trailer 1

Devítiletý Oskar je nadaným synem Thomase Schella, jednoho z Američanů, který přišel o život při teroristických útocích 11. září 2001. Když byl ještě dítě, jeho otec pro něj připravoval různé úkoly, které vždy ukrývaly nějaké tajemství. Při těchto úlohách musel talentovaný hoch komunikovat s cizími lidmi, což byl pro něj nejtěžší úkol. Několik týdnů po nejhorším dni, jak jej Oskar nazývá, se sblíží se svou babičkou, ale zároveň se vzdaluje své matce, protože mu není schopna vysvětlit, proč k útokům došlo a proč musel otec zemřít. Rok po tragédii nalézá v otcově skříni vázu, v níž je obálka s klíčem a nápisem "Black". Oskar vypátrá tajemství klíče a díky tomu se dokáže vyrovnat se smrtí svého otce. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (346)

Disk odpad!

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná ztráta času. Nesmyslná zápletka, hlavní hrdina (mimochodem fyzicky podobný Billymu Elliotovi) je nesnesitelný sociopat, postava Maxe von Sydowa absolutně zbytečná a do toho hraje Desplatův klavír, abych byl dojatý. Ne, tahle ubulená limonáda o ničem nemá na Oscarech co dělat. Od Daldryho jednoznačné zklamání. Málokdy dávám odpadové hodnocení, ale tenhle film si ho beze vší úcty zaslouží. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Z TATÍNKA ZŮSTAL JEN PRACH. TEĎ JE NA STŘECHÁCH, V ŘECE... A V PLICÍCH MILIONŮ LIDÍ V NEW YORKU, VŽDYCKY KDYŽ SE NADECHNOU“..... /// Oscar leží pod postelí, kolem houkaj sirény, v dáli je slyšet vrtulník – 11. září je tu! Inu což, stalo se. Všechny ty události mu tak nějak nedávaj smysl a jediná jistota je, že taťka se domů nevrátí. ,,PŘEJU SI, ABYS TAM BYLA TY!“ – těžce se vyrovnává se ztrátou a věřím, že TO TAK NEMYSLEL. Teď už zbejvá jen rozflákat vázu a najít ten klíč! Speciální klíč. Klíč kterej určitě někam pasuje a tedy něco otevírá.... První hodina se utápí v nudnejch pasážích, těm, kteří v mrakodrapech o nikoho nepřišli se dokonce chce spát. Chlapec musí čelit vlastním fóbiím, a vyrovnat se se ztrátou. Na pomoc přichází Max von Sydow, oživit příběh a podílet se na Oscarově dobrodružství. Odevšad na mě padají tuny patosáckejch sraček, protože snaha dojmout je prvotním (a zřejmě jediným) účelem. ,,Chybí mi, jak mi říká miluji tě.“ A KOMU TÍM PROSPĚJETE? Uznávám, občas se to ve mě ,,láme“. Dojímavý scény versus nudou vožraný konečky prstů. Film, kterej vzbudí emoce, si pár hvězdiček zaslouží...... JSOU CHVÍLE, KDY BYCH TĚ CHLAPČE OBEJMUL! - jsem prostě rodinnej typ. ( P.S.: jsou chvíle, kdy bych obejmul i Sandru. Jak říkám...rodinnej typ.) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu od Jonathan Safran Foera ,,Příšerně nahlas a k nevíře blízko" číst nebudu. 2.) Mám fóbii z veřejný dopravy, výtahů, starých lidí, běžících lidí, letadel, vysokých věcí, lidí se zkaženými zuby, opuštěných tašek i bot, věží, tunelů, všeho hlučného, z mostů ..... . 3.) Rád se hrabu v tragédiích. A tu o 11. září mám nejradši! 4.) Mám doma dítě idiota a rozhlížím se po nějakým jiným. 5.) Thx za titule ,,larelay“ a ,,Raduška“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Problém tohoto filmu je ten, že ač se strašně snaží a ten silnej příběh má pro to všechny předpoklady, tak mě prostě nejenže nechytl za srdce, ale nakonec ani pořádně neoslovil svým dějem. Postavy, zejména ten malej sebestřednej něcojakolehceautistický kluk, jsou děsně afektované a nesnesitelné, ústřední záhada hodně rychle přestane diváka zajímat, protože scénář se tak podivně stáčí různými nezajímavými směry, že nedokáže pořádně držet tempo. Za zmínku stojí parádní Desplatova hudba, která alespoň z toho závěrečného smíření vytáhla nějaké funkční emoce. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

První polovina dost dobrá, druhá hrozně otravná. Syndrom 9/11 zůstane navždy v srdcích Ameriky, ale určitě tak půjde činit méně uslzeně, jímavě a pateticky. Výborná kamera i hudba, moc dobrý výkon mladičkého Thomase Horna i jeho mlčenlivého průvodce Maxe von Sydowa. Klidně bych EL&IC nominoval za kameru, hudbu, střih i nejlepší mix a střih zvuku, ale film získal zářezy v hlavní kategorii (podle mě na úkor Martha Marcy May Marlene) a vedlejší herec… ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $31,847,881Tržby Celosvetovo $47,847,881Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,493,726 //počet predaných kusov 83,031Tržby za predaj DVD v USA $7,989,623 //počet predaných kusov 542,971║ Námet bezpochyby výborný, réžia ani nie najhoršia ale škoda že sa s toho stal len čistý Oscarový kalkul bez skutočnej hĺbky, Sandra Bullock a Tom Hanks tam až tak moc nesedeli a ten chalan moc až moc uvrešťaný, skôr pripomínal Kevina zo Sám Doma,... našťastie túto nesúrodosť zachránil nestárnuci borec ako Max Von Sydow a to nemusí vo filme ani len prehovoriť. /40%/ ()

Galerie (58)

Zajímavosti (7)

  • Max von Sydow se stal ve věku 82 let druhým nejstarším hercem, který byl kdy nominován na Oscara. Nejstarším nominovaným byl Hal Holbrook za film Útěk do divočiny (2007). Holbrookovi bylo taktéž 82 let, ale byl o 50 dní starší než von Sydow. (ČSFD)
  • Alexandre Desplat byl s prosbou o složení hudby k filmu osloven na poslední chvíli. Svou práci pak musel odvést za pouhé tři dny. (Brousitch)
  • Jedná se o první celovečerní filmy Stephana Daldryho, za který nebyl nominován na Oscara v kategorii nejlepší režie. Snímek získal "pouze" dvě nominace, a to v kategoriích nejlepší film a nejlepší herec ve vedlejší roli. (joshula)

Související novinky

Tom Hanks a Air Force Down?

Tom Hanks a Air Force Down?

16.11.2011

Na seznamu herců, kteří by se hodili do role amerického prezidenta, by Tom Hanks nepochybně obhájil medailové pozice. Není proto divu, že jej Ian Stone, častý Spielbergův asistent režie, přemlouvá do… (více)

Reklama

Reklama