Reklama

Reklama

VOD (1)

Jen nevinného člověka lze zahnat tak vysoko... Bývalý newyorský policista Nick Cassidy (Sam Worthington) odpykával tvrdý trest ve vězení za údajnou loupež diamantu v hodnotě desítek milionů dolarů. Zoufalý muž po zběsilém útěku z vězení nemá už co ztratit a odhodlá ke svému poslednímu činu. Pod fiktivním jménem Walker si pronajímá pokoj v 21. patře luxusního newyorského hotelu Roosevelt a vyleze beze slov na římsu, kterou odmítá opustit. Osud zdánlivého sebevraha přitáhne pozornost široké veřejnosti, která k němu s napětím vzhlíží k nebi. Všechny oči se upírají na neznámého muže, který se patrně chystá skočit dolů. Nick odmítá s newyorskými policisty komunikovat, na místě si ale vyžádá přítomnost vyjednavačky Lydie Mercerové (Elizabeth Banksová). Ta vzápětí pochopí, že záhadný muž má svůj motiv a nejedná se o obyčejného sebevraha. Co se na římse ten den odehrává, totiž vůbec není náhoda. (Česká televize)

(více)

Videa (34)

Trailer 1

Recenze (449)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Najväčší problém tohoto filmu je, že sa neustále hrá na niečo, čím nie je. Zo začiatku nevinné logické faily neskôr prerastú v stupiditu toho najhrubšieho zrna, aby nakoniec vygradovali až v útoky na divákovú inteligenciu. Jediný zámer Muža na hrane je totiž byť za každú cenu cool. Tým, že Worthington s Burnsom súťažia o titul najnesympatickejšieho herca súčasnosti sa radšej ani nebudem zaoberať, ale načo bola v tomto filme dobrá napríklad postava Angie? Jedinou jej úlohou bolo predvádzať kozy a zadok a aj keď ich má pekné, dej zrovna dopredu neposúvajú. A keď potom odrazu začne v každej druhej scéne využívať svoj latinoamerický potenciál, už iba nechápavo krútite hlavou s vedomím faktu, že jediné španielské slová, ktoré scenárista poznal, sú puta a mierda. Scenár vôbec je asi najhorším atribútom celého snímku a podľa mňa aj prvým tohtoročným horúcim kandidátom na zlatú malinu. Rovnako ako Worthington a Rodriguezová. Ale aby som iba nekritizoval, má to celkom tempo. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Skoč! Skoč, ty australskej klokane, tak kurva skoč," halekal jsem z klece snaže se dosáhnout na ovládač. Později jsem pochopil, že film je něco víc, než nudný portrét muže na hraně baráku. Pochopil jsem, že se jedná i o komedii, kde jde o to, kdo si lépe flusne na kariéru Eda Harrise. Teda, na jeho postavu... eeeehm, ehm, ne, na jeho postavu, na tu jeho roli v tomto filmu. Jeho snad nejhorší výkon. A ten grandiózní závěr s Tarzanem... no, to už se smálo celé oddělení a to jsem přitom měli dostat veselé pilulky až po večeři. Kdyby nezakročila sestra Raketová, byl bych to byl přepnul na monoskop a zažil lepší drama s nečekaným rozuzlením. Co dočinění by s tím měl i ten Lexaurin, co nám míchají do melty. Ale, jakáž pomoc. Přijde den a my z "trojky" se dočkáme pořádného chlapského a promyšleného thrilleru. Víc nechceme. Pak půjdeme pokojně domů. Tak nám to slíbil pan ďokťoj… ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Krásný dvojsmysl už v názvu dává tušit komu pšenka (ne)pokvete, že nepůjde o běžnou konverzačku, natož nudnou vyhlídku za účelem sledování panoramatu a pobavení spoluobčanů NYC. Herecká sestava naprosto přesná, scénář neotřele invenční (pro mě pochopitelně), akce a napětí v plném nasazení, až jsem nechtěla přijít o jediný dialog a přesně tak to v rámci pobavení očekávám. Worthington díky kultovní roli Avatara už bude zřejmě vždycky akční, přestože neudělal víc než pár uklouznutí na střeše a jeden úprk za perfektně slizkým záporákem Harrisem, když za sebe nechal "pracovat" sympatického bráchu a dvě moc pěkné kočandy. Závěr sice byl víc patetický než na hraně, ale přesto sedl jak virtuální facka zkorumpovanému mocenskému systému, v dnešní době obzvlášť. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Summit Entertainment // Počet premietajúcich kín v USA: 2,998 // Otvárací Víkend USA: $8,001,932 // Už pekne dlho som nevidel film podobného žánru, ktorý by ma až takto zaujal. Trochu ma zaráža všeobecné hodnotenie, pretože film vôbec nieje zlý, práve naopak. Je napínavý, svižný, slušne spracovaný a mne ako obyčajnému filmovému divákovi spríjemnil večer. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Divný film. Kdyby byl aspoň trochu promyšlený, ale tohle byl sled neuvěřitelně amatérských výkonů, scenáristických naschválů a hlouposti. Prvotní nápad skýtá daleko víc možností, ale nakonec je z toho historka, která při bližším rozboru vypadá jak z pera účastníka víkendového kurzu Jak se stát spisovatelem snadno a rychle. Autor viděl i nějaké heist filmy či dokonce televizní seriály, a uplichtil nám konzumní jednohubku pro nemyslící Železného většinu. Která to prý chce. Jinak postavy všechny do jedné nesympatické. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (15)

  • Rímsa, na ktorej sa točilo, bola vo výške 200 stôp = 61 metrov. (Arsenal83)
  • Nickův bratr (Jamie Bell) naznačuje na začátku filmu Angele (Genesis Rodriguez), že má poslední možnost, aby odešla. To ale postrádá logiku, když je později jasné, že je Angela nepostradatelná. (necisty)

Související novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno