Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po newyorské ulici jde stařík s dlouhým bílým vousem. Aranžéra ve výkladu upozorní na špatné pořadí sobů ve vánočním spřežení. V průvodu potká opilého Santa Clause a znepokojen jeho stavem převezme s velkým úspěchem jeho místo. Tak se Kriss Kringle z domova pro přestárlé stane reklamní atrakcí obchodu s hračkami. Jeho úspěch spočívá v tom, že je opravdovým Santou, jak to také všem bez váhání sděluje. Někdo mu rád věří, někdo ne. Neurotický psycholog jej chce nechat zavřít do ústavu a tak se tím, zda je opravdu Santou začne se vší vážností a s velkou publicitou zabývat soud. Krissi Kringlovi však jde hlavně o to, aby mu uvěřila malá Susan a její racionální maminka, která se zklamaná životem vzdala fantazie a víry v možnost splnění přání. (Qasa)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem si pořídil někdy letos krátce po vánocích a říkal jsem si, že počkám na další vánoce, abych si ho pustil. (on taky jenom úchyl by se na takový film díval v červenci, když je venku 35 stupňů:-)) Vánoce jsou až za dva dny, ale zkrátka už jsem nemohl odolat. 96 minut jsem se skvěle bavil, 0 minut jsem se nudil. Prostě úžasný film od začátku až do konce na navození té správné atmosféry před vánocemi :-) ()

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Jsem asi jako většina v mém ročníku co si nedovedla představit Vánoce bez Mrazíka. Jenže od té doby už uplynul nějaký ten rok a Mrazíka jsem se přejedli. Nebo alespoň já. Už hledám jiný filmy s motivy Vánoc. A tohle je TREFA do černého. Lituji, že jsem ještě nějaký ten měsíc nepočkal. V každém případě si tenhle kouzelný snímek v prosinci moc rád připomenu. Nejen v tomhle. Zařadí se k mým dalším oblíbeným jako Láska nebeská, Sám doma 1 a 2 a taky Polární expres. A kdybych se měl připojit k odpovědi co se řešila ve filmu tak ANO VĚŘÍM! 10/10 ()

Reklama

poz3n 

všechny recenze uživatele

Není to ani vánoční pohádka, není to ani soudní drama, není to ani romantický film. Zdá se to být ale všechno dohromady. Čekal jsem brutálně naivně optimistický vánoční film, ve skutečnosti jsem dostal spíš tak trochu unylý příběh, který ve mně nedokázal vzbudit emoce a zajistit tak, aby mi na nějaké události či postavě výraznějším způsobem záleželo. Vše se od začátku poměrně táhne, film postrádá tempo a události za sebe skládá bez výraznějšího dynamického rozdílu. Je to samozřejmě milé, koukat se na to dá, ale výraznější zážitek to ve mně opravdu nezanechalo. 5/10 ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Výborná vánoční klasika, navíc na 40. léta mi přijde neskutečně nadčasová. Nedávno jsem viděla její předělávku z roku 1994, která je stejně tak dobrá a neméně kouzelná. Základní příběh je v obou případech stejný, ale filmy se liší v některých detailech. Konečné rozřešení u soudu a pocit trochu větší „bezradnosti“, který tomu předchází, mi popravdě u novější verze vyhovoval o malinko více, ale i tohle má něco do sebe a vlastně jsem byla ráda, že obě verze nejsou totožné. Mile překvapila i Natalie Wood v dětské roli (tedy pozdější Maria z West Side Story). ~(4,2)~ ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

Vánoce po Hollywoodsku, aneb jak se Santa ožral. V USA už je to možná klasika, jenže když si to pustíte v Evropě, čiší na vás ta amerikánština takovým způsobem, až přestanete sledovat děj filmu, zíráte pouze na herce a jejich někdy naivní dialogy. Ale přesto (nebo právě proto) tento film právem patří ke klasickým hollywoodským filmům. Děj je sice těžce kýčovitý, ale čert to vem... A jen tak na okraj, důvod, proč jsem zkouknul tento film byl ten, že jsem si v československém filmovém časopise z roku 1948 přečetl negativní recenzi na tento film, která upozorňovala diváky na nemorálně spoře oděné herečky, falešnou vizi vánoc atd... :) No asi měli trochu pravdu, ale furt lepší, než koukat na dojičky krav, které se tehdy staly u nás symbolem ženskosti. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (17)

  • Jedná se o jeden z mnoha filmů, který byl zakázán Legií slušnosti. (Krissty)
  • Do soudní síně přinesou celkem 21 pytlů. (Kulmon)
  • Snímek obsadil v žebříčku nejlepších fantasy filmů, který sestavil roku 2008 Americký filmový institut, 5. místo. (TheDude)

Reklama

Reklama