Reklama

Reklama

César pracuje jako vrátný v bytovém domě v Barceloně. S úsměvem otevírá dveře nájemníkům a vyřizuje jejich stížnosti. Není to sice ta nejlepší práce na světě, ale on o změně místa neuvažuje. Jeho práce mu totiž umožňuje poznat všechny nájemníky domu, jejich denní harmonogram a zvyky. Ví o všech jejich příchodech a odchodech, zná jejich slabé stránky i tajemství. Může dokonce ovládat jejich životy, jitřit otevřené rány a ponořit se do nich. A to vše, aniž by proti němu vzniklo jakékoliv podezření. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Že prý horor ? Sotva. Mientras duermes je ale inteligentní, skvěle gradující drámou a především sondou do jedné opravdu nešťastné mysli - 80%. Španělé umí, o tom žádná. Přecejen doufám, že až se příště dostanu k ''hororu'' ze zmíněné krajiny, dostanu to, nač jsem zvyklý. Všichni asi víme, že horor po španělsku vypadá trošku jinak. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Velmi solidní psychologické drama!!! S hororem ani thrillerem to nemá nic společného, to jen pro začátek, aby bylo jasno. Na španělských filmech se mi líbí naprostá suverenita, co se hereckých výkonů týče a je úplně jedno, jak ten herec vypadá. V tom určitě máme co závidět. Perfektní je i příběh a jeho zpracování, rozhodně ale nečekejte nějakou jízdu. Docela se to vleče, ale ta hvězdička dolů je především za to, že jsem si skutečně myslel, že to bude drsný, krvavý a beznaděj z toho bude sálat na míle daleko. Bohužel je to slaboučký a neodpovídá to žánru. Proto slabší 4 hvězdy = 70% ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Každý lehce zvrhlý cynik musel u filmu slintat blahem.Balagueró se s tím vůbec nesere a film natočil až tak cynicky a s nadhledem, že kolikrát i díky té ujeté hudbě působí až komediálně.Podobně natočený byl i Ted Bundy, vlastně dost drsné až hrůzné téma natočené s neuvěřitelnou lhostejností ke slušným mravům, až se tomu prostě občas musíte smát a já měl prostě místy dojem, že koukám na luxusně zvrhlou komedii a thriller natož horor to připomínalo hódně vzdáleně.Luis Toras je psychopat, každý normální člověk mu ale prostě bude fandit.Škoda že je to dost zdlouhavé a místy docela nudné.Když nepočítám ty komediální pasáže ( třeba sem jen úchyl a nic vtipného na tom není co já vim ) občas to vykouzlilo atmosféru a jaume je takový prase, že v divákovi největší emoce vzbudí tak, když se bojíte aby se domovník neprozradil :D Třeba ale takový loňský The Resident, který je točený vyloženě na vážno a má podobné, vlastně stejné téma má o 25% míň a mě u něj mrazilo teda mnohem víc. spoiler Kdyby vyhodil tu malou píču z okna 4tou bych přihodil. spoiler out. No a někdo psal o dech beroucím konci...nenechte se vysmát vážení, konec je to na co jsem čekal a je prostě normální. Tenhle film i díky Balagueróvi vystrkuje růžky z průměru, ale není to prostě úplně ono.Poslední dobou španělé zaostávají za očekáváním a já už se jen modlím k poslednímu Recu. 65%. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Asi musíte být tak trochu zvrhlík, aby se vám tenhle film líbil. César je luxusní úchylák a z toho, co provádí nájemníkům domu v Barceloně za jejich zády, vám bude mdlo. Tohle rozhodně není horor, ale psychologický thriller máznutý černým humorem. Césarovi totiž kdovíproč budete fandit. Je to člověk, který to očividně nemá v hlavě v pořádku, ale tenhle plešatící Španěl má zvláštní charisma a je tak lidský, že je těžké v něm vidět monstrum. Podotýkám, že tvůrci scénář i logiku děje ohýbají tak, aby postavy dostali tam, kde chtějí, což není úplně fér, ale když budete Zatímco spíš brát jako takovou zvrhlou chuťovku, pak byste neměli mít problém. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Zakomplexovaný vrátnik je zúfalý, že nie je šťastný a jeho susedka Clara áno, a tak sa rozhodne, že urobí všetko pre to, aby sa prestala usmievať. Neustále sa jej vkráda do bytu, schováva sa pod posteľ a v noci jej vyvádza nezbednosti, akurát to veľmi nefunguje, pretože nech vymyslí akýkoľvek výstrelok, Clara sa usmieva naďalej. No a keď si mladá žena privedie do bytu chlapa, všetko sa mu chudákovi začne vymykať z rúk. Balagueró ma síce nesklamal, ale dostal som niečo úplne iné ako som čakal. Dokonca to ani nie je horor, na aký sme zvyknutí, nie sú v ňom žiadne desivé scény, hektolitre krvi, ľakačky či atmosferické momenty. Napriek tomu to funguje vďaka originálnemu nápadu a kvalitným hereckým výkonom. Otázne je len to, či to hororových fanúšikov uspokojí. Na môj vkus je to totiž podané až príliš odľahčenou, pomaly až zábavnou formou, no film aj napriek tomu nenudí a bol som čoraz viac zvedavý, čo ten chudák ešte vymyslí. Takže u mňa je to tak na 7/10, bavil som sa, ale pod pojmom horor si predstavujem niečo úplne iné. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně, kdy César (Luis Tosar) uklízí věci z nočního stolku, lze na něm vidět knihu s názvem "Oeuvre" od spisovatele Ingmara Bergmana. (Terva)
  • „Mientras Duermes“ („Zatímco spíš“) je název televizního programu, pro který pracuje novinářka Ángela z filmu REC (2007) od režiséra Jaume Balagueró. (Polgedney)
  • Pracovným označením filmu bol názov Flatmate. (MikaelSVK)

Související novinky

Španělé, kam se podíváš

Španělé, kam se podíváš

16.02.2014

Španělská kinematografie se v posledních letech díky několika talentovaným tvůrcům s velkými hity stala velkým dodavatelem kvalitních hororů a thrillerů. Tento trend se dále rozvijí s tím, že přední… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno