Reklama

Reklama

César pracuje jako vrátný v bytovém domě v Barceloně. S úsměvem otevírá dveře nájemníkům a vyřizuje jejich stížnosti. Není to sice ta nejlepší práce na světě, ale on o změně místa neuvažuje. Jeho práce mu totiž umožňuje poznat všechny nájemníky domu, jejich denní harmonogram a zvyky. Ví o všech jejich příchodech a odchodech, zná jejich slabé stránky i tajemství. Může dokonce ovládat jejich životy, jitřit otevřené rány a ponořit se do nich. A to vše, aniž by proti němu vzniklo jakékoliv podezření. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

misterz 

všechny recenze uživatele

Ľudí ako bol César je bohužiaľ na svete viac než dosť. Samozrejme, drvivá väčšina našťastie nedosahuje jeho thrillerovú, zakomplexovanú úroveň, ani sa nemenia na podposteľového nočného démona. Obyčajne si vystačia keď sa v duchu radujú nad cudzím nešťastím, pretože len vtedy dokážu byť naozaj šťastní. To je hotová ľudská tragédia. Čím menej má človek takýchto ľudí pri sebe, tým lepšie... Snímok si tu postupne buduje napätie i atmosféru, pričom Luis Tosar zahral svoju nešťastnú postavu veľmi dobre. V závere, aj keď bol dostatočne napínavý a tiež trochu krvavý, mi však niečo chýbalo. Chcelo to ešte niečím oživiť, tiež sa mi zdalo, že až moc ľahko dokázal César manipulovať s policajnými dôkazmi. Ale inak veľká spokojnosť. Za poslednú dobu konečne thriller s nejakým poriadnym nápadom. 75/100 ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Naprosto originální a zvrácené! Opravdu jsem unesena, na konci jsem měla i husí kůži. Nikdy bych nechtěla potkat takového úchyla, který je šťastný z neštěstí druhých. To co on prováděl neznalo hranic. Každou chvílí jsem se divila více a více. Oba hlavní aktéři byli vybráni naprosto bez chyb. Domovník už od pohledu v jiné dimenzi a nájemnice krásná a pořád veselá. Musím se přiznat, že mě ze začátku bavilo, to co tam předváděl onen "domovník", ale ke konci už se mi tak zhnusil, že sem v tom dítěti opravdu viděla jeho tvář a bylo mi zle. Na to, že já moc nemusím španělské filmy, tak tento překonal můj odpor k nim a naopak je nyní asi budu i více vyhledávat, ale pouze snímky tohoto žánru. Opravdu vynikající příběh a skvěle propracovaná podívaná. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Ač čekáte cokoliv, stejně vás to dostane, protože tahle svérázná žánrovka Balaguérovi prostě sedla, ať už je to hlavním hrdinou, který je vlastně sympaťák, či odlehčeným vyprávěním, které jemně brnká po strunách černého humoru, přes výbornou sestavu nájemníků (holčička vládne, scéna s pornem obzvláště!), až po nekompromisní finále, kdy v sobě režisér nezapře to, co jej kdysi ‚udělalo‘. Po tomhle všem se budu utěšovat hlavně tím, že jsem až příliš ošklivým chlapem na to, aby si mě svérázný domovník vybral k podivným zdvořilostním návštěvám. :) 4 a ½. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dívám se dívám - a ty spíš, jo s chloroformem bývá kříž. Stoupá a klesá tvoje hruď, do Bohnic se mnou? Bůh jen suď, Bůh jen suď… Zatímco děti mají pod postelí bubáka a bubáci Chucka Norrise, usměvavá Klára tam má úchylného domovníka hledajícího štěstí. Toť španělské, měkce kruté Psycho s matkou v ještě docela zachovalém stavu, vanou místo sprchy a patřičně slizkým Perkinsem Tosarem, jenž by se přes obočí ani nemohl vykousnout s Brežněvem. Teď ještě remake ve formátu Paranormal Activity.. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

FEBIOFEST 2012 -- César je můj nový hrdina. Jde si tomu štěstíčku naproti, tak se to v životě musí. Je fajn občas fandit záporákovi, zvlášt v působivém podání španělského sympaťáka Luise Tosara. Před filmem jsem čekal, že půjde o velmi seriózní psycho teror, ale dočkáte se i úsměvného černého humoru. Ode dneška spím pod postelí (nejlépe cizí). Balagueró a Filmax jedou dál. P.S. Zaujala mě kombinace "pomerančový džus s banánem" o který žádá po ránu Mimi svého přítele. Musím vyzkoušet. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně, kdy César (Luis Tosar) uklízí věci z nočního stolku, lze na něm vidět knihu s názvem "Oeuvre" od spisovatele Ingmara Bergmana. (Terva)
  • „Mientras Duermes“ („Zatímco spíš“) je název televizního programu, pro který pracuje novinářka Ángela z filmu REC (2007) od režiséra Jaume Balagueró. (Polgedney)
  • Počas jednej scény má hlavná hrdinka na sebe tričko so znakom futbalového tímu Juventus Turín, ktorému režisér Balagueró v minulosti fandil. (Kadas97)

Související novinky

Španělé, kam se podíváš

Španělé, kam se podíváš

16.02.2014

Španělská kinematografie se v posledních letech díky několika talentovaným tvůrcům s velkými hity stala velkým dodavatelem kvalitních hororů a thrillerů. Tento trend se dále rozvijí s tím, že přední… (více)

Reklama

Reklama