Reklama

Reklama

César pracuje jako vrátný v bytovém domě v Barceloně. S úsměvem otevírá dveře nájemníkům a vyřizuje jejich stížnosti. Není to sice ta nejlepší práce na světě, ale on o změně místa neuvažuje. Jeho práce mu totiž umožňuje poznat všechny nájemníky domu, jejich denní harmonogram a zvyky. Ví o všech jejich příchodech a odchodech, zná jejich slabé stránky i tajemství. Může dokonce ovládat jejich životy, jitřit otevřené rány a ponořit se do nich. A to vše, aniž by proti němu vzniklo jakékoliv podezření. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Tak nazváno hororem je to snad jen díky jménu Balagueró, jinak je to čistý thriller a v závěru až černá komedie - já v poslední době asi vidím humor i tam kde není, ale ta finální tečka mi opravdu vykouzlila ( snad sadistický, já nevím:) úsměv na rtech a moje sympatie k hlavnímu antihrdinovi vzrostly ještě výrazněji , btw: lekce pro "milé" děvčátko ze sousedství byla snad ještě lepší. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Naprosto originální a zvrácené! Opravdu jsem unesena, na konci jsem měla i husí kůži. Nikdy bych nechtěla potkat takového úchyla, který je šťastný z neštěstí druhých. To co on prováděl neznalo hranic. Každou chvílí jsem se divila více a více. Oba hlavní aktéři byli vybráni naprosto bez chyb. Domovník už od pohledu v jiné dimenzi a nájemnice krásná a pořád veselá. Musím se přiznat, že mě ze začátku bavilo, to co tam předváděl onen "domovník", ale ke konci už se mi tak zhnusil, že sem v tom dítěti opravdu viděla jeho tvář a bylo mi zle. Na to, že já moc nemusím španělské filmy, tak tento překonal můj odpor k nim a naopak je nyní asi budu i více vyhledávat, ale pouze snímky tohoto žánru. Opravdu vynikající příběh a skvěle propracovaná podívaná. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Já vždycky tvrdil, že chloroform je to nejlepší afrodiziakum vůbec!! Kikina je po něm naprosto vláčná, svolná ke všemu, do ničeho vám nekecá a nedělá ani obvyklé cavyky řekněme s alternativními otvory. S jeho pomocí si užije milování bez zábran i kdejaký slizký domovník, a to s roštěnkou tak luxusní, že by si o ní bez stimulantů mohl nechat akorát tak zdát. Trochu divné je, že ji po té celonoční spartakiádě bolí akorát tak hlava a nepozná, že jí někdo trochu sjel dezén, ačkoliv nemá v převodovce olej. Ale nebuďme takoví hnědopichové, že ano! Třeba by v tom vjezdu do pískovny plandala i vétřieska nebo byl domovníkův tatínek asijský čahoun. No, a když si to jeden tak hezky logicky zdůvodní, nezbývá, než si užít tu docela zábavnou koridu. A teď mě omluvte. Vypadá to, že ta dvacítka ve čtyřce konečně zalomila a je čas tasit banderillu. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Překvapivě nepříliš prezentovaný ale ve výsledku výborný "voyeurský" thriller o úchylném domovníkovi, který si dělá zálusk na mladou, atraktivní nájemnici. Film boduje nejen výbornou atmosférou ale hlavně uvěřitelností se kterou je prezentovaný. Hlavní hrdina sice provádí věci, které nedělá 99% normálních lidí a některé jeho manýry jsou slizké a sofistikované zároveň ale po celou dobu filmu si drží autentickou tvář a nesklouzne k podobě úchylné karikatury a dokonce si i dokáže získat a udržet divákovi sympatie natolik, aby mu nebyla přána nějaká opravdu brutální smrt. A autenticita, kterou vyzařují postavy má i celý film, díky čemuž se nestane aby se z hlavní postavy stalo vraždící monstrum a i přesto, že na smrt dojde, většina "odstraňování" nepohodlných je provedena mimořádně chytře. Film si po celou dobu drží napětí hororové, (temné místnosti, nějaká ta lekačka) tak i permanentní napětí z toho, že nikdy nevíte co čekat a ve spojení s přesnou režií a výbornými herci se jedná o velice příjemné překvapení. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Film, co vás přesvědčí o výhodách vlastnit dům. I přes pomalu plynoucí děj je to tak zábavný sledovat a čekat, jak se to vyvine a jestli se domovníkovi jeho mise podaří, že to vynahradí jakejkoliv jinej nedostatek (stejně jich tam moc není). Luis Tosar vypadá jako španělská verze Jamese Nesbitta a i v roli pošahanýho psychouše je minimálně stejně tak sympatickej a charizmatickej. Vedle tematicky podobný Intimní pasti s Hilary Swank je tohle tak dokonalý a perfektní dílo, že Intimní past se směle může jít klouzat i se svým hvězdným obsazením. V tom Balagueróvi je pořádnej kus talentu. Hlídat jeho počiny! ()

Galerie (85)

Zajímavosti (7)

  • Filmovalo sa na viacerých miestach v katalánskej metropole Barcelona. (MikaelSVK)
  • Pracovným označením filmu bol názov Flatmate. (MikaelSVK)
  • Počas jednej scény má hlavná hrdinka na sebe tričko so znakom futbalového tímu Juventus Turín, ktorému režisér Balagueró v minulosti fandil. (Kadas97)

Související novinky

Španělé, kam se podíváš

Španělé, kam se podíváš

16.02.2014

Španělská kinematografie se v posledních letech díky několika talentovaným tvůrcům s velkými hity stala velkým dodavatelem kvalitních hororů a thrillerů. Tento trend se dále rozvijí s tím, že přední… (více)

Reklama

Reklama