Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyvatelé poklidného amerického městečka u zátoky Chesapeake jsou zvyklí na zdejší vodu, která je samozřejmě důležitá pro chod společnosti. Dva biologičtí výzkumníci z Francie právě v této vodě objeví vysokou úroveň toxicity, a snaží se varovat starostu. Ten ovšem odmítá cokoliv prozradit lidu, jelikož chce zabránit vytvoření paniky a strachu. V důsledku tohoto kroku ale vzniká smrtící epidemie, při které zmutovaný druh parazita začíná napadat stále více a více lidí, u kterých přebírá kontrolu nad jejich myslí. (cardinals)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (92)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Ale jo, nelze tomu upřít snahu. Jenomže se toho ve filmu děje trestuhodně málo a ve chvíli kdy by měl vrcholit vám zasadí ránu v podobě závěrečných titulků. Momenty kde lidi zoufale prosí o pomoc, řvou a brouci jim žerou vnitřnosti jsou sice působivý a spolehlivě vám navodí mrazení v zádech, ale nezanechají ve vás žádnej hlubší pocit, kterej by ve váš zůstal i po skončení filmu. Ona vůbec atmosféra tady moc nefunguje, a to i navzdory dobrýmu soundtracku a depresivnímu pojetí. Rozhodně to není něco, co by vás donutilo bát se vody, potažmo těch parazitů, jako vás jiný found footage horrory donutí bát se duchů, nebo zombíků. V rámci tohohle žánru je to prostě slušně odvedená rutina hodná shlédnutí, která se vám ale do druhýho dne vypaří z hlavy. Jenom mi neni jasný, proč měl Barry potřebu něco takovýho natočit. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Nesadlo. Zavinila to predovšetkým forma, ktorá síce nebola zvládnutá zle, ale pre tento typ filmu je jednoducho nevhodná, a vlastne aj zbytočná. Drobné parazity totiž nevydesia, ani keby skákali zo stromov. Nápad ale beriem, aj keď tu už bol. Mne to pripomenulo obľúbené béčkové hororíky ako The Thaw, Growth či Ticks, páčili sa mi všetky tri. Tento ale nie, spočiatku je to totiž len panika, nejaké vyšetrovačky, rozhovory, správy, výskumy, pitvy rýb a do tuhého ide až v záverečnej 20-minútovke, kde sa tie "škaredé" zábery pekne rozrastú. Nedá sa tu hodnotiť atmosféra, napätie, hudba, vlastne ani herci. Uznať musím jedine to, že na zohyzdené skrvavené mŕtvoly na uliciach, parazity vyliezajúce spod kože či pupáky na tele sa nepozerá dobre, takže som aspoň nezabudol, že je to horor. Čakal som však niečo úplne iné. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

To hodnocení tu je tak směšně malé, že mi to nedá a pálím maximem. Osobně mám horory o virech, parazitech vůbec nejradši, možná radši i jak exploitation. Reportážní forma samozřejmě je mínusem, ale rozhodně né takovým, aby to narušilo dojem z koukání. Některé momenty jsou naprosto kulervoucí a vo tom to přece je. Nepříjemný pocit se bez problému dostavil a ani k tomu nepotřebuju nějakého hrdinu, kterému bych fandil. Jde jen o videozáznamy, takže nám nikdo nic nevnucuje, neexistují ani špatní ani dobří, jen spousta postav a totální chaos. Mně se The Bay líbil a ač bych za normálních podmínek uvažoval mezi 3 a 4 hvězdami, tak vzhledem k všeobecnému odsouzení, dávám maximum. Někdo musí jít proti proudu... ()

elanius odpad!

všechny recenze uživatele

(21/2013, DVDRip) / Rohodol som sa, že tomuto "kúsku" proste neodpusím nič. Všetko totižto stálo za hovno. Rainman, Sleepers, Wag the Dog, Good Morning Vietnam. Aj toto dokázal vytvoriť Barry Levinson. V tomto kontexte veľa vysvetluje aj titulok v traileri, from the producers of Paranormal Actitivy, je to presne taká istá skurvená akože disturbing sračka. Osobne mám pocit, že režisérovi bol len predostretý (a pekne zveličený) námet, ten potom len kývol a schválil font v titulkoch. Ešte mi nedá a vyberám z trailera: All the video evidence was confiscated by the U.S. Government...The footage was recently leaked by an anonymous source...to ako sme už naozaj taký debilný, že toto sa považuje stále za in? (0/10) ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tento styl vyprávění zdá se mi poněkud nešťastný... Někomu to možná sedí, mně teda ne. Což o to, že některé momenty jsou vcelku povedený a dokáží vytvořit něco jako atmosféru, když to všechno ničí to, jak je film poskládaný. Nápad je docela dobrý, tyhle epidemie já můžu, ale příště bych radši ocenil klasický styl nebo aspoň ne takový přehršel nejrůznějších záznamů z různých zdrojů. Působí to trochu divně. Možná mi to ale jen nesedlo zrovna v tý chvíli, takže jestli se k tomu ještě někdy dostanu, možná to celý přehodnotím. 45% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Tvůrci se nechali inspirovat parazitem Cymothoa exigua. Tento parazitický korýš se dostává do ryb žábrami, samice se přichytí k jazyku, zatímco samec se přichytí k žaberním obloukům. Parazit přeruší krevní cévy v jazyku ryby a způsobí, že jazyk odpadne. Poté se přichytí na zbývající pahýl jazyka a samotný parazit účinně slouží jako nový „jazyk“ ryby. (Homerking)
  • Film se natáčel v Georgetown (Jižní Karolína, USA). (ČSFD)

Reklama

Reklama