Reklama

Reklama

Matt Weston sice pracuje pro CIA, přesto se pekelně nudí. Je správcem tajného vězení v Kapském Městě, v němž ale dosud nebyl nikdo "ubytován". Krátce nato je tam přivezen bývalý elitní tajný agent Tobin Frost, který dlouhá léta prodával citlivé informace CIA nejvyšším nabídkám. Uběhlo téměř jedno celé desetiletí, než se ho podařilo dopadnout. Za mřížemi se ani nestačí rozkoukat, když na utajený objekt zaútočí neznámí ozbrojenci. Matt je náhle v úzkých, pár metrů od něj se střílí, on stojí v místnosti se spoutaným nejhledanějším člověkem USA a rozmýšlí se, co má dělat. Se svým jediným vězněm na poslední chvíli z vězení uprchne. Tito nečekaní spojenci se budou muset udržet naživu alespoň tak dlouho, dokud neodhalí, kdo touží po jejich smrti... (TV Nova)

(více)

Videa (35)

Trailer

Recenze (449)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Na akciu bohatá jednohubka, ktorej zdanlivo niet čo vytknúť. Parádne remeslo (predfinálny súboj na farme je super), presní herci, solídne tempo. No niečo tomu chýba. Problém bude tradične v scenári, ktorý je v podstate tuctový, čo by až tak nevadilo, ale hlavne nedokáže vytvoriť vzťahy medzi postavami a diváka s hrdinami. Škoda. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Díky úžasně vibrující kameře jsem si poškodil zrak, kvůli dementním dialogům jsem toužil přijít o sluch a když si kolem třetí hodiny ranní i já všimnu absence logiky, tak asi není něco v pořádku. Jenže na druhou stranu ono to nemá moc hluchých míst, pořád to někam pádí a kdybych občas dokázal rozpoznat, kdo před rozklepaným kameramanem vlastně bojuje a s jakým výsledkem, tak bych určitě šel s hodnocením výš. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Sice neurážející, ale rozhodně nikterak zajímavý béčkový akčnák, ve kterém je známých herců tucet, ale samotni dobrý film bohužel neudělají. Průměrná akce, kostrbatý a stokrát viděný příběh v čele s Reynoldsem a Washingtonem. Žádný odpad, ale znovu bych si to už nedal a na poli akčních agent filmů je zde hromada lepších zástupců. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

O Safe House platí - čím menej viete, tým lepšie si ho vychutnáte. Akčná zmes je dobre namixovaná v celej stopáži a väčšinu času nemáte možnosť vydýchnuť. Ten úvod je síce akoby milé naťahovanie a napínanie, no potom začína zbesilá séria scén. Okrem rutinných strieľačiek, naháňačiek tu je veľký počet prekvapivých nárazových vtrhnutí do akcie. Z ničoho nič sa dej ocitne v akcii neporovnateľnej so situáciou pred pár sekundami. Akcia si zakladá na nepokojnej kamere, ktorá sa stáva občas neprehľadná. Inak sa však jedná o kvalitnú akčnú naháňačku. Akčné scény boli však dokonalé, zvuk úchvatný a divák do poslednej minúty nevie ako film skončí. Minimum kamerových obletov či spomalených záberov vytvára celkom zaujímavý pocit poctivej akcie z 90. rokov. A tú mám ja rád. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Velmi slusna akcne thrillerova jednohubka so spickovymi akcnymi scenami, perfektne odsypajucim tempom, zmysluplnym scenarom a solidnymi hereckymi vykonmi. Film ubehol ako voda, takze som sa ani na chvilu nenudil, ale na konci som nebol dostatocne nasyteny. Nieco tomu chybalo. Mozno trochu hutnejsi scenar. Pouzita zapletka je prilis jednoducha a aj dejovy zvrat velmi lahko predvídateľný. Alebo vyraznejsie napisana Washingtonova postava. Vlastne okrem Reynoldsa, ktory milo prekvapil, tam vsetci ostatni predvadzaju len rutinný standard. Za par rokov ked to nahodou pôjde v TV, tak si to najskor pozriem znova, ale pokial to presvihnem, tak mi to vadit nebude. 7/10. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (11)

  • V 36. minutě při pohledu do centrály CIA pronese Whitford (Sam Shepard) v českém dabingu větu "Musíme Westona a Frosta dostat z Jižní Ameriky." Film se však odehrává v Jižní Africe. (Adrai)
  • Ve scéně, kdy je Tobin Frost (Denzel Washington) v domě padělatele dokladů, jsou nahoře a pijí víno. On své vypije ale při výstřelu následný záběr ukáže pohár plný. (Sufferer)
  • V okamžiku, kdy se dvojice velících agentů CIA přesunuje letadlem z do Kapského města, je ve vzduchu zabrán stroj francouzské společnosti Dassault Aviation Falcon 900. Ovšem v době příletu je na přistávací ploše zabrán stroj společnosti Gulfstream. [Zdroj: gulfstream.com] (Conspi)

Související novinky

Assassin’s Creed si našel režiséra?

Assassin’s Creed si našel režiséra?

25.01.2014

Když před sedmi lety vyšel první Assassin's Creed, málokdo tušil, že vyroste v obrovsky lukrativní značku. Vedle šesti hlavních her si můžete sehnat třeba comicsy nebo sadu románů, jež rozmanitě… (více)

Wahlberg a Washington tasí bouchačky

Wahlberg a Washington tasí bouchačky

01.07.2012

Před několika dny padla první klapka akční krimi 2 Guns. Jde sice o komiksovou adaptaci, ale superhrdiny v teplácích a pláštěnkách byste v ní hledali marně. Relativně komplikovaná zápletka staví do… (více)

RoboPolda zřejmě našel svou čelist

RoboPolda zřejmě našel svou čelist

01.03.2012

Natáčení pod taktovkou brazilského bouchače Josého Padilhy začne už zanedlouho, takže bylo načase, aby nový RoboCop našel svého představitele. Nejdřív se operovalo se zvučnými jmény jako Michael… (více)

Reklama

Reklama