Reklama

Reklama

Matt Weston sice pracuje pro CIA, přesto se pekelně nudí. Je správcem tajného vězení v Kapském Městě, v němž ale dosud nebyl nikdo "ubytován". Krátce nato je tam přivezen bývalý elitní tajný agent Tobin Frost, který dlouhá léta prodával citlivé informace CIA nejvyšším nabídkám. Uběhlo téměř jedno celé desetiletí, než se ho podařilo dopadnout. Za mřížemi se ani nestačí rozkoukat, když na utajený objekt zaútočí neznámí ozbrojenci. Matt je náhle v úzkých, pár metrů od něj se střílí, on stojí v místnosti se spoutaným nejhledanějším člověkem USA a rozmýšlí se, co má dělat. Se svým jediným vězněm na poslední chvíli z vězení uprchne. Tito nečekaní spojenci se budou muset udržet naživu alespoň tak dlouho, dokud neodhalí, kdo touží po jejich smrti... (TV Nova)

(více)

Videa (35)

Trailer

Recenze (449)

Psema 

všechny recenze uživatele

"Tony Scott na kapačkách"... Generické thrillerové cvičení, jichž se musí po hollywoodských studiích válet mraky. Všechny se přitom ohání hezkými myšlenkami (špionážní agentury jsou zlo... hm, díky, to jsme nevěděli), aniž by v zásadních bodech fungovala elementární logika, nejelo se permanentně podle žánrových učebnic a na každém rohu nevyčuhovalo kvanta klišé, jejichž výskyt odhadnete s přesností na setinu vteřiny. Jako film mladšího ze Scottů by to možná ještě fungovalo. Díky ospalé rutině Mr. Espinosy (toho chlapa snad taky vygeneroval počítač) upadnete do apatie po půl hodině a proberete se leda u závěrečných titulků, jejichž hip-hop v pozadí má větší "drajv" než jakákoliv akční scéna (nepovedená snaha o Greengrassovské snímání bolí) a font písma šťávu, již mu může smutně spotřební Washington leda závidět. Mrzí mě to hlavně kvůli Reynoldsovi, který by akční pecku potřeboval jako sůl a tady se evidentně snažil jet naplno. Asi jako jediný. 5/10 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Žádný úkryt není pro hledaného špiona dost bezpečný. Denzel Washington vs. Ryan Reynolds. Ostřílený špion proti nezkušenému tajnému agentovi. Těžko říct, kdo z těch dvou má navrch. Jedno je ale jisté. Hledaný zločinec Tobin Frost je nyní horké zboží pro CIA, zvláště když má materiál usvědčující agentské špičky z korupce. Vítejte ve filmu plném akce a napětí. A s tou zápornou rolí Denzela Washingtona bych to zase neviděl až tak jednoznačně. Klady: zajímavý námět s prvky hi-tech thrilleru, originální a nepříliš předvídatelný vztah mezi oběma hlavními postavami, menší zvraty v polovině příběhu, perfektně odvedené a dobře načasované akční scény nepostrádající napětí, zajímavé herecké obsazení, mučení formou ručníku přes obličej a na něj nalévané vody, dynamická kamera připomínající styl zesnulého Tonyho Scotta, neokoukané lokace JAR, do role agentky zajímavě obsazená Vera Farmiga, umírněný střih v akčních sekvencích, závěrečný záběr filmu. Zápory: obtížná identifikace diváka s hlavními postavami, respektive není komu fandit, postava Denzela Washingtona nemá slabiny, jméno Tobin Frost, výčet služebních aktivit Tobina Frosta během jeho života budící smích, nudné sekvence z centrály CIA, postupné vytrácení se originality z příběhu, absence nějaké vrcholné scény, průměrné finále, film se bere příliš vážně. Mé hodnocení: 70% ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

možná délka měla být tak o dvacet minut kratší a v klidu bych tam ty 4 dal.. Takhle jsem se žel jednou přistihl, jak usínám a to nejde odpustit (i přes přetrvávající momentální horka - to mohlo tak akorát navodit tu správnou JAR atmosféru :)). A nepomohl tomu ani víkend tentokrát jaksi mdlého Denzela, který to hrál cele nějak strojově, emoce jsem mu nevěřil a hlavně díky tomu nefungovala ta chemie mezi ním a Reynoldsem (v několika okamžicích ano, ale jak říkaj angláni důležitý je "big picture"). Po technické stránce ovšem dost povedené, napodobování Greengrase sice už trochu leze krkem, ale rozhodně šlo akci sledovat v pohodě, jeden z finálních soubojů byl i oku lahodící - tedy oku toužícímu po nějaké tělo na tělo bitce ala Bourne.. JAR je určitě taky po těch všech státech USA plus, ale samozřejmě z celého konceptu šlo vytěžit mnohem víc - scénář pouze jede v přesně stanovených kolejích pro průměrný agentský thriller, kterých je v poslední době jako komárů v mokřadech.. Nějaká invence nebo překvapení tedy nenajdete. A když na konci zazní ta fajn energií nabitá písnička z traileru a vy poznáte, na co jste se díky traileru těšili, nejde být trošku nezklamán. No, určitě to nelze zcela zavrhnout, stále to má parádní obsazení, fajn akci a v rámci žánru i pohodovou zápletku, jen nesmíte čekat nic nového. A zkuste samozřejmě uhodnout, kdo to bude :)) ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Slušá jízda, pěkně mi film ubíhal, a pořád se něco dělo (a hlavní hrdinové to mohli dokonce i zvládnout.) né jako v "Bourneovu ultimátu" a nebo "Mision Imposibble I,II,III,IV".... Tak to asi vypadá, že se mi začínají líbit povedená "běčka" oproti nadupaným a nesmyslným "áčkům" ve kterých by hlavní hrdinové měli mít spíše pláštěnku a na prsou veliké "S". Za mě 78% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $85miliónovTržby USA $126,181,630Tržby Celosvetovo $202,782,692Tržby za predaj Blu-ray v USA $21,900,551 //počet predaných kusov 1,049,338Tržby za predaj DVD v USA $16,604,456 //počet predaných kusov 962,099║ fakt moc zlé, asi som sa na to moc tešil a potom som to následne musel pretrpieť, v prvom rade nevyužité obsadenie, pre lacný scenár, zlá réžia, otrasný strih, zbytočne roztrasená kamera(Greengrass je len jeden), dej je len rýchlokvasná suchopárnosť bez kúska zaujímavejšej zápletky, ktorá by strhla, troška zaujali nahánačky na autách ale ináč veľké sklamanie, ktoré nechápem ako mohlo v USA uspieť, Vera Farmiga tam vypadá otrasne ako by v priebehu roka od Zdrojového kódu zostarla o 10rokov /35%/ ()

Galerie (35)

Zajímavosti (11)

  • Ve scéně, kdy je Tobin Frost (Denzel Washington) v domě padělatele dokladů, jsou nahoře a pijí víno. On své vypije ale při výstřelu následný záběr ukáže pohár plný. (Sufferer)
  • Bojový štýl, ktorý Denzel Washington vo filme ovláda, je zmesou filipínskeho kali a izraelského bojového systému krav magy. Technika, ktorú použije proti Ryanovi Reynoldsovi, keď mu stlačí priedušnicu, pochádza z japonského jiu jitsu. (kazatelSVK)

Související novinky

Assassin’s Creed si našel režiséra?

Assassin’s Creed si našel režiséra?

25.01.2014

Když před sedmi lety vyšel první Assassin's Creed, málokdo tušil, že vyroste v obrovsky lukrativní značku. Vedle šesti hlavních her si můžete sehnat třeba comicsy nebo sadu románů, jež rozmanitě… (více)

Wahlberg a Washington tasí bouchačky

Wahlberg a Washington tasí bouchačky

01.07.2012

Před několika dny padla první klapka akční krimi 2 Guns. Jde sice o komiksovou adaptaci, ale superhrdiny v teplácích a pláštěnkách byste v ní hledali marně. Relativně komplikovaná zápletka staví do… (více)

RoboPolda zřejmě našel svou čelist

RoboPolda zřejmě našel svou čelist

01.03.2012

Natáčení pod taktovkou brazilského bouchače Josého Padilhy začne už zanedlouho, takže bylo načase, aby nový RoboCop našel svého představitele. Nejdřív se operovalo se zvučnými jmény jako Michael… (více)

Reklama

Reklama