Reklama

Reklama

Matt Weston sice pracuje pro CIA, přesto se pekelně nudí. Je správcem tajného vězení v Kapském Městě, v němž ale dosud nebyl nikdo "ubytován". Krátce nato je tam přivezen bývalý elitní tajný agent Tobin Frost, který dlouhá léta prodával citlivé informace CIA nejvyšším nabídkám. Uběhlo téměř jedno celé desetiletí, než se ho podařilo dopadnout. Za mřížemi se ani nestačí rozkoukat, když na utajený objekt zaútočí neznámí ozbrojenci. Matt je náhle v úzkých, pár metrů od něj se střílí, on stojí v místnosti se spoutaným nejhledanějším člověkem USA a rozmýšlí se, co má dělat. Se svým jediným vězněm na poslední chvíli z vězení uprchne. Tito nečekaní spojenci se budou muset udržet naživu alespoň tak dlouho, dokud neodhalí, kdo touží po jejich smrti... (TV Nova)

(více)

Videa (35)

Trailer

Recenze (449)

Fr 

všechny recenze uživatele

ZÁSILKA JE NEBEZPEČNÁ. POSTUPUJTE VELMI OBEZŘETNĚ..... /// Denzel jako znalec červenýho vína a Ryan v roli učedníka, kterej ho nechce ztratit. Nee, až taková milostná etuda se mezi nima neodehraje (i když k ní maj solidně nakročeno). Nepřítel je i tam uvnitř (což vás asi taky nepřekvapí...) a když se něco děje – což je celkem často, má to i (svou) logiku. V těch klidnějších částích je kapku nuda, ale není to žádný přiblblý béčko, takže i efekt – veřte/nevěřte je celkem snesitelnej. Přiznávám, že mi chybí Tony Scott, ale Daniel Espinosa by mohl dorůst ve slušnýho vypravěče. Takovej normální špiónskej thriller s dobrou akcí, pro kterej jsou 3* málo. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chystaj se mě zadržet pro ohrožení národní bezpečnosti. 2.) Ještě furt mě bavěj zkorumpovaní agenti. 3.) Thx za titule ,,fčelí medvídek“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

možná délka měla být tak o dvacet minut kratší a v klidu bych tam ty 4 dal.. Takhle jsem se žel jednou přistihl, jak usínám a to nejde odpustit (i přes přetrvávající momentální horka - to mohlo tak akorát navodit tu správnou JAR atmosféru :)). A nepomohl tomu ani víkend tentokrát jaksi mdlého Denzela, který to hrál cele nějak strojově, emoce jsem mu nevěřil a hlavně díky tomu nefungovala ta chemie mezi ním a Reynoldsem (v několika okamžicích ano, ale jak říkaj angláni důležitý je "big picture"). Po technické stránce ovšem dost povedené, napodobování Greengrase sice už trochu leze krkem, ale rozhodně šlo akci sledovat v pohodě, jeden z finálních soubojů byl i oku lahodící - tedy oku toužícímu po nějaké tělo na tělo bitce ala Bourne.. JAR je určitě taky po těch všech státech USA plus, ale samozřejmě z celého konceptu šlo vytěžit mnohem víc - scénář pouze jede v přesně stanovených kolejích pro průměrný agentský thriller, kterých je v poslední době jako komárů v mokřadech.. Nějaká invence nebo překvapení tedy nenajdete. A když na konci zazní ta fajn energií nabitá písnička z traileru a vy poznáte, na co jste se díky traileru těšili, nejde být trošku nezklamán. No, určitě to nelze zcela zavrhnout, stále to má parádní obsazení, fajn akci a v rámci žánru i pohodovou zápletku, jen nesmíte čekat nic nového. A zkuste samozřejmě uhodnout, kdo to bude :)) ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Místy jsem sledoval agenta Bourna, bohužel mě Ryan Reynolds do role moc neseděl a tak hlavní ovace z mé stranu sklízí opět přesvědčivě uhrančivý Denzel Washington. Přišlo mě jakoby tvůrci moc ani nevěděli co vlastně chtějí točit. Směska scén, která je zvláštně pospojovaná solidní akcí. Určitě z příběhu agenta Matta Westona nejsem odvařenej. Doufám že tvůrci hodně rychle zaplaší myšlenky na druhý díl.....55% PS: Joel Kinnamana nelze přehlédnout! ()

Larrysbride 

všechny recenze uživatele

V průběhu sledování jsem si skutečně připadala jak Reynolds sám na začátku snímku - unuděná k neuvěření! Vůbec první snímek po HODNĚ DLOUHÝ době, u kterého jsem to už prostě nevydržela a půl hodiny před koncem vypla. Tohle ne, pánové. Takhle by to nešlo. Jednu hvězdičku za tu rvačku mezi Kinnamanem a Reynoldsem aneb Když není poblíž nic efektivnějšího, i kávová konvice poslouží jako zbraň. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nemohl jsem si zpočátku vytvořit vazbu k postavám, nevím proč byl Tobin Frost takový borec a Ryan Raynolds byl prostě jenom tuctový. Akce je celkem fajn, sviní ve vedení je taky dost. Příběh je více méně klasika. Určitě by pomohlo zesvižnit děj. Konec je pak hodně příjemný s takovým pěkným wisthleblowerským apendixem. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (11)

  • V 36. minutě při pohledu do centrály CIA pronese Whitford (Sam Shepard) v českém dabingu větu "Musíme Westona a Frosta dostat z Jižní Ameriky." Film se však odehrává v Jižní Africe. (Adrai)
  • Ve filmu můžeme v přímé blízkosti fotbalového stadionu Kapského města vidět vlakovou stanici, která tam ve skutečnosti vůbec není. (Conspi)
  • V okamžiku, kdy se dvojice velících agentů CIA přesunuje letadlem z do Kapského města, je ve vzduchu zabrán stroj francouzské společnosti Dassault Aviation Falcon 900. Ovšem v době příletu je na přistávací ploše zabrán stroj společnosti Gulfstream. [Zdroj: gulfstream.com] (Conspi)

Související novinky

Assassin’s Creed si našel režiséra?

Assassin’s Creed si našel režiséra?

25.01.2014

Když před sedmi lety vyšel první Assassin's Creed, málokdo tušil, že vyroste v obrovsky lukrativní značku. Vedle šesti hlavních her si můžete sehnat třeba comicsy nebo sadu románů, jež rozmanitě… (více)

Wahlberg a Washington tasí bouchačky

Wahlberg a Washington tasí bouchačky

01.07.2012

Před několika dny padla první klapka akční krimi 2 Guns. Jde sice o komiksovou adaptaci, ale superhrdiny v teplácích a pláštěnkách byste v ní hledali marně. Relativně komplikovaná zápletka staví do… (více)

RoboPolda zřejmě našel svou čelist

RoboPolda zřejmě našel svou čelist

01.03.2012

Natáčení pod taktovkou brazilského bouchače Josého Padilhy začne už zanedlouho, takže bylo načase, aby nový RoboCop našel svého představitele. Nejdřív se operovalo se zvučnými jmény jako Michael… (více)

Reklama

Reklama