Reklama

Reklama

VOD (1)

Celosvětově úspěšný snímek Hlad (2008) režiséra Steva McQueena prostřednictvím extrémního případu vězně IRA a jeho smrtící hladovky analyzoval vztah individuální a společenské svobody jednotlivce. Ve filmu Stud je hlavní hrdina Brandon v naprosto opačné situaci než Bobby Sands, hrdina Hladu - je to úspěšný a finančně zajištěný mladý muž žijící v současném New Yorku s absolutními možnostmi. I přesto, že jeho sociální status je velmi vysoký, Brandonova vnitřní spokojenost a svoboda jsou deformovány do sexuální závislosti a společenské i osobní frustrace. Stud je mrazivou analýzou vyprázdněnosti současné produktivní generace, ve které se neschopnost lásky, citu a komunikace s ostatními transformuje do patologické závislosti na cyklicky se opakujících sexuálních aktivitách. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Zikus

Zikus (hodnocení, recenze)

Nepochopil jsem, za co se měl hlavní hrdina stydět, jak název napovídá. To že byl nymfoman, bylo něco, za co nemohl, narodil se s tím a nikomu tím neubližoval. Jsou tisíckrát horší závislosti-drogy, automaty, apod. Krom toho to byl zabezpečený soběstačný muž, tak nevím proč by si ve volném čase nemohl užívat. Zavádějící název. Osobně bych film nazval chtíč. Jo a ta jeho sestra byla pěkně na pěst. Tu bych z toho bytu vykopal, že by se nestačila divit. Měl s ní hodně trpělivosti. Jen dělala bordel a marnila svůj čas.

TheSlezy

TheSlezy (hodnocení, recenze)

To je nahoty  ve filmu...

Carey Mulligan, Nicole Beharie nahé prsa , zadky sex..

Celkový čas nahotinek 7min. 36sek.

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

Nevím co na tomhle hnoji od cmouda je za umění... Vydržel jsem to půl hodiny, absolutní ztráta času.

Uživatel exefieses smazal svůj příspěvek.

Whyte

Whyte (hodnocení, recenze)

Vydedukoval už někdo jak to je s tou ženou v metru? Je vdaná, je to jeho naděje na normální vztah?....

Uživatel Whyte smazal svůj příspěvek.

LeChatNoire

LeChatNoire (hodnocení, recenze)

Hlavní postava je především bytost, která ztratila sebe sama a je schopna se reflektovat pouze skrze sex...

ondrin

ondrin (hodnocení, recenze)

Troufám si říct, že Brandon zastupuje postavu citlivého člověka, který touží po naplnění, ale nemůže ho kvůli své závislosti dosáhnout. Není to podle mě jen mělká a vyprázdněná bytost, je to především velmi nešťastný člověk uvězněný vlastním chtíčem.

Uživatel ondrin smazal svůj příspěvek.

Uživatel ondrin smazal svůj příspěvek.

eLeR

eLeR (hodnocení, recenze)

Rejčka: no chvíľu sa snažil žiť taký ten "normálny" život, ale určite zase do toho spadol ... ja si tiež ix razy poviem, že nebudem už jesť sladké a vždy do toho spadnem znovu :- )))

Uživatel eLeR smazal svůj příspěvek.

LeChatNoire

LeChatNoire (hodnocení, recenze)

rounen: Jj, souhlasím, dá se to opavdu nazvat skutečným příběhem, jelikož se to děje i v životě. 

KevSpa

KevSpa (hodnocení, recenze)

Scéna v gay klubu rozhodně nebyla samoúčelná. Měla ukázat, kam až je člověk závislý na sexu ochoten zajít, jen aby uspokojil svou potřebu. A to přesto, že měl ve své sexuální orientaci celkem jasno.

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Braveheart: v tom filmu bylo všechno vysvětleno... třeba i to, že Brandon nemá rád vztahy - nevydrží mu... stačí když jsi poslouchal rozhovor jeho s tou černoškou v restauraci... on se většinou vzruší nad děvkama... a ta scéna v Gay klubu, prostě chtěl to zkusit, byl nadržený, taktéž potom zkusil skupinový sex s 2 dívkami... takoví jsou někteří muži... podle mě se to dá nazvat skutečným příběhem... někdo to takto má...

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

pornodrama :) 5* reálný film ze života... hellstruck: dočkám se dne, kdy ti mohu napsat? :D

hellstruck

hellstruck (hodnocení, recenze)

Braveheart: Víceméně souhlasím a ta scéna z gay klubu je podle mě dost samoúčelová, aby film šokoval a ukázal vážně "všechno". Nic víc :)

Braveheart

Braveheart (hodnocení, recenze)

 

Spoilery: No moc mě to nebavilo. Bylo to depresivní a nepřišel jsem tomu na chuť. Také je tu pár momentů, kdy nerozumím jednání hlavní postavy. Nechá si opíchat vlastní sestru ve vlastní posteli svým šéfem. Každý je asi z jiného těsta, ale stát se to mě, tak ségra letí dveřma a šéf oknem. Dále mě zničila scéna z gay klubu. Doteď mi není jasné, zda prostě došly holky, tak si ho šel nechat v rámci své sexuální posedlosti snadno a jistě přeblafnout, nebo celou dobu byl latentní gay (proto paradoxně tolik bab), anebo to prostě byl totální zvrhlík. Kromě toho má hlavní postava představovat zajištěného a konzumního, ale povrchního a prázdného mladého člověka. Brandon ale nebyl klasický požitkářský a rozmazlený yuppie (pod tím si zcela typicky představím Patricka Batemana z American Psycho, který byl ještě okořeněn o masové vraždy), spíš to byl smutný  a osamělý mladý muž, který propadl sexu. Do toho ještě ten příšerně komplikovaný vztah se sestrou. Smysl filmu jsem zřejmě prohlédl, ale celé to bylo strašně zvláštní a atypické. A taky zdlouhavé, hodně jsem se nudil. Michael Fassbender však hrál famózně, což je asi největší důvod, proč se na tento film podívat.

jaklee

jaklee (hodnocení, recenze)

...a inak myslim si že Brandona viacej pochopí chlap. Nepochopte to zle ženy, neprišiel som sa sem vôbec hádať, ale film sa mi strašne páčil po všetkých stránkach a myslim si že som Brandona celkom pochopil. A neni to podlamňa až taký depresívny film aj keď smutný určite je no nie bezvýchodiskový. Má v sebe aj vtip, ba dokonca kto má rad filmy a trocha viac sa v nich vyzná, môže si vychutnať niektoré zábery alebo narážky či herecké výkony.

jaklee

jaklee (hodnocení, recenze)

Lechatnoire : no newiem ale podlamňa nemáš úplne pravdu, Brandona dokáže sexuálne vzrušiť každá mladá milá žena, len je to pre neho trocha nudnejšie než  extrémnejšý sex na ktorom je práve "závislý". Presne ako píše charmed18.  Brandon je 30tník prechádza zrovna takým obdobím a navyše film je o vlastne s časti tajomný že nevraví úplne o jeho problémoch zo sestrov. Ako v jednej scéne spomína okrem nej nemá nikoho a s ňou nemal dokonalý vzťah. Naopak Brandon je plný citov.

LeChatNoire

LeChatNoire (hodnocení, recenze)

charmed18: Fajn. Kdy tedy podle Tebe nastává zlom, kdy Brandon začíná ŘEŠIT svoje city, svou zkaženost a svou neukojitelnou touhu po neustále se opakujících sexuálních aktivitách? Nebo máš pocit, že to řeší už od počátku filmu a neuvěřitelně se tím trápí nehledě na to, že se ze všech sil snaží proti tomu bojovat? Čemuž by ovšem zcela odporovala scéna v hotelu, kdy po odchodu možné vážné známosti následuje scéna tvrdého sexu s prostitutkou? Nevypadá to spíše

 tak, že si uvědomuje, jak dalece již zašel a není schopen nalézt cestu zpět? Proč si myslíš, že režisér nechal otevřený konec? Můžeme se zde jen dohadovat, zda se to celé bude opakovat, nebo zda se mu vrátily základní morální ctnosti... Vzhledem k tomu všemu by byla jakákoliv debata bezpředmětná.

charmed18

charmed18 (hodnocení, recenze)

andre87: no kritizuješ film... ale děláš to na pozadí hodně povedené scény, scén, z metra... Poprvé je to u obou jasný sexuální flirt, který ona ukončí...a pláchne s tím, že bud se potkají znova a uvidí se, nebo nebude riskovat ten snubák na ruce... Podruhý, když už se jí to asi rozleželo, řekne si proč ne, znova se nabízí... ale Brandon po tom všem, co prožil - nemá zájem. Krásná ukázka toho, jak jednoduše dokázat, že postava během děje prodělala zvrat a možná i osobnostní vývoj... Fakt je, že nikdo tu nemůžem předvídat jaký, jak velký a trvalý...

charmed18

charmed18 (hodnocení, recenze)

LeChatNoire: promin, ale "něco vyvracet", jsi začala ty mně: konkrétně, že Brandon něco řeší... Podívej, jsme na diskusi, takže mi tu neupírej právo ti oponovat. Pokud mám čím - pokud pak půjdeš do mých argumentů, klidně. Ale do debaty je přinášet budu.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

LeChatNoire

LeChatNoire (hodnocení, recenze)

charmed18: Já ten film nenatočila a řekla bych, že ty taky ne :)) Mám na něj jen svůj názor a vidím to z jiného úhlu pohledu, než ostatní. Řekněme, že ho nevnímám pouze jako divák...To však neznamená, že mi bude někdo vyvracet, co v postavě a příběhu vidím já. *LOL*

Související novinky

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

Trierova sága o souložení

Trierova sága o souložení

29.08.2012

Ve Švédsku právě padla první klapka nového ero-eposu Larse von Triera s výmluvným názvem Nymphomaniac. Filmu přinesl mediální pozornost především Shia LaBeouf, který tvrdil, že si před kamerou… (více)

Reklama

Reklama