Reklama

Reklama

Ve jménu krále 2

  • Německo Schwerter des Königs - Zwei Welten (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Granger učí bojové umění ve Vancouveru. Jednoho dne se u něj objeví žena, která otevře časoprostorový portál – a Granger se ocitá ve středověku, kde mu všichni blahořečí. Žena, která ho přenesla časem, byla králova kouzelnice Elianna, kterou zabili odpůrci krále, zvaní Temní, hned po překročení časoprostoru. Granger je odveden vojskem, jehož velitelem je nedůvěřivý Allard, ke králi Havranovi. Granger se dozví, že – jak říká proroctví – je vyvolený zničit temné povstalce z hor, kteří poslouchají svatou matku. Granger se má vydat do hor v doprovodu vojska a doktorky… Granger je odveden k věštkyni, která mu řekne, že musí vykonat ještě dvě zkoušky ze tří. První vykonal ve svém původním životě, druhou zkouškou je zabít svatou matku a třetí najít hybatele… Hned ráno odchází Granger s doktorkou a vojskem vedeným Allardem naplnit proroctví. Sotva vstoupí do lesů, začne první souboj s Temnými. Ti Grangera nechtějí zabít, ale s vojáky se bijí na smrt. Granger tuší, že v proroctví je něco, o čem ještě neví. Pokračuje za svatou matkou sám, neboť vojsko bylo pobito a doktorku kvůli zranění nohy ukryl v lese… (TV Prima)

(více)

Recenze (100)

Deimos 

všechny recenze uživatele

***Celkem 20%***TV/// Obsazení 3/10 Děj 2/10 Hudba 2/10 Výprava 1/10/// PLUS: hláškující Dolph Lundgren, oblíbená Natassia Malthe, trochu záporně slizký Lochlyn Munro, ještě se dají celkem překousnou uvěřitelné dialogy, které nepostrádají nadhled a rozdíly v mluvě (ta středověká a současná) MÍNUS: jinak je to výsměch, i první díl spousta diváků považuje za špatný film, pro mě to byl výborný film, o to hůř se dívá na tento, kde obsazení je o třech výraznějších postavách, jinak šeď a žádné další známé jméno, proč minule šlo obsadit deset "hvězdných" herců a tentokrát jen tři, ehm ale za hvězdy bych je nepovažoval, že by nebyli peníze? Příběhová osa a vůbec to co se tady odehrává nemá s počítačovou hrou nic společného, dokonce (kromě Kanadského názvu) ani ten název, hudební doprovod za nic nestojí, protože až na výjimky tu žádný není, zvuky a ruchy jsou špatné a ta výprava je asi ta nejsměšnější co jsem kdy viděl, dokonce i Lundgren běhá ve středověku ve svých moderních riflích a bundě, že by snaha ušetřit i na tomhle? Možná to byl důvod proč si vymysleli tu sci-fi zápletku, akce tu téměř žádná není, komparz vždy čítá pár desítek lidí a díky jejich maskám víte že se jedná pořád o ty stejné, královská "pevnost" je pro smích a tábor protivníků skýtá louku a pár stanů, navíc při porovnání s prvním filmem je děj tak rozvleklý, že jsem si i po hodině myslel, že to je jen úvod, bohužel stejné tempo vydrželo až do konce, kamera kazí veškeré zbývající souboje co tu najdete a střih je někdy hodně matoucí./// Shrnutí: Uwe Boll mě nas*al a to jsem byl vůči němu posledních 10 let shovívavý, takto se bohužel zařadím do fronty tisíců dalších odpůrců a Dungeon Siege II na samý konec jeho filmografie jako jeden z nejhorších filmů co natočil, což ostatně znamená že i na pomyslný stolec nejhorších filmů co jsem kdy viděl./// PS: Říkám si jen jaká je škoda, takto kazit kvalitní herní značky a nevycházím z údivu že mu to stále prochází. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Dlouhou dobu jsem film odkládal, nakonec ho nedávno dávali dabovaný v televizi. Dolph Lundgren je skvělý herec, jehož nové filmy se mi také líbí, ale tohle je prostě úlet. Připomíná to spíš parodii na hodně laciný historickofantastický film. Co může diváka zaujmout v tomto filmu ? Prakticky nic. Mě se celkem líbil Dolph Lundgren - měl zde pár celkem dobrých hlášek. I jsem se musel fakt usmívat sledováním hereckých výkůnů ostatních herců, který mě vůbec nezaujali. Laciné vojsko a král ? Opravdu srandovní. Ze začátku pár soubojů, pár mečových zápasů - moc to neoslní, ale alespon mi to nedává záminku dát odpad. Co se týče draka - ten byl dobře vytvořen, ale některé efekty byly fakt děsné s ním. Hudba nevýrazná. Opravdu, nebýt Lundgrana, dám jasný odpad a asi tak 2% k filmu připíšu. Takhle to vidím s hodně odřenýma ušima na 13% = * ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Příjemná blbůstka. Ano, je to naivní, nefunguje zde logika směřování postav a jejich cílů (ale překvapivě funguje jakási podivná vnitřní logika příběhu, a navíc všichni vědí, že točí naivní blbůstku, takže se u toho baví. A ten nedhled je zde znát a projeví se i v pár docela milých a úsměvných hláškách. Navíc Dolph Lundgren si zde taky dokáže udělat legraci sám ze sebe, což si cením. Drak byl taktéž hezky animován, kamera velmi slušná, i ty akční scény jsem čekal horší, takže za mne spokojenost. Účel, který měl film splnit, tak splnil. ()

Bombastikus 

všechny recenze uživatele

Za dobrý béčko 3,4 hvězdy proč ne. Za céčko 2 a v tomto případě za čtvrtou kategorii 1. Až ze závěrečných titulků jsem poznal, kdo tuhle věc má na svědomí a rázem jsem přestal přemýšlet, proč a kdo tuhle ptákovinu vůbec zplodil. Bylo mi jasno. Ani těžko běhající Dolphík nic nezachránil. Uwe Boll a jeho typický film. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Jako co o podobném filmu říct? No, v první řadě to není žádné umění a rozhodně se nedá brát vážně. Ve jménu krále 2, je totiž naprosto neškodná blbost, nad kterou se nesmí moc mudrovat. Budiž Uwemu ke cti, že ani žádné umění nepředstírá a snaží se jen bavit. A to se mu daří. Děj odsýpá, šermířské scény jsou ucházející, kanadské lesy fotogenické, Natassia Malthe pěkná a Lundgren sympaťák každým coulem. I hlášky jsou docela vtipné a divák pak filmu odpustí i to, že celý působí trochu levně a že králova minipevnost vypadá jako špatná papundeklová kulisa, což ve skutečnosti také je. Samozřejmě, kdo se bude chtít filmu vysmát a najít na něm chyby, nebude mít moc práce, ale pokud někdo hledá nenáročnou béčkovou zábavu, měl by být spokojený. Rozhodně raději vidím Dolpha ve filmu jako je tenhle, než v zoufalostech jako Mise pomsty nebo Ledová planeta. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Režisérovu nabídku filmové role Grangera Dolph Lundgren přijal až na podruhé. (Conspi)
  • Meno postavy Dolpha Lundgrena (Granger) sa dá z angličtiny preložiť ako farmár, čo je odkaz na pôvodný film V mene kráľa (2007), v ktorom si Jason Statham zahral postavu nazvanú Farmer, čo v preklade tiež znamená farmár. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama