Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jednom království žil princ Petr, který byl až příliš velký dobrák. Takhle slušný hoch by na trůn snad ani usednout nemohl, a tak s ním měl jeho tatínek král nemalé starosti. V docela jiném království žila v ten samý čas princezna Lenka, kterou nebavilo učení. A právě s tím měl pro změnu trápení její tatínek král. Není proto divu, že se v jeho hlavě zrodil nápad založit školu, která dokáže přivést na zámek prince z nejširšího okolí. Školu princů. Vážení princové přijeli a začali chodit do školy, ale častěji spíš za ni. Náhodou se tak potkala princezna Lenka s princem Petrem. Princezna se nejdřív vydávala za zámeckou kořenářku, ale ani princ Petr se nepředstavil pod svým pravým jménem. Když Lenčin tatínek král vyhlásil, že ji dá za ženu nejlepšímu z princů, ti dva se rozhodli utéct… (Česká televize)

(více)

Recenze (176)

Krosmen 

všechny recenze uživatele

Mám rád české pohádky, vždycky měly kouzlo, většinou i nějaký ten humor se objevil. To, co jsem prožil při koukání na tuhle mršinu, se nedá slovy popsat. Tak děsnou nudu jsem už dlouho nezažil. Nevím jestli zmatenost princezny byla plánovaná nebo omezený rozpočet nedovolil přetáčet scény. O jejím přízvuku pomlčím. Člověk by řekl, že dvojice král a rádce v podání Lábuse a Čtvrtníčka vyčaruje něco jiného, rozumějte lepšího, vtipnějšího. Opak byl pravdou. Jediný, kdo skutečně hrál byl Liška, ale ten dostal tak malý prostor, že to nezachrání nic. Celou dobu jsem uvažoval nad odpadem, jenže jak jsem říkal na začátku - mám rád české pohádky - takže těžce vydřená jedna hvězdička. ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

Hudba: Ondřej Brousek. Zaplať pánbůh za ty dary, v tv se na ty nové pohádky fakt nedá koukat, tato neurazí a i když obsazení princezny Sarah Haváčovou nebylo zrovna šťastné, tak se mi líbila rozhodně víc, než Vávrova předešlá pohádka "Čert ví proč". ()

Reklama

hazaba 

všechny recenze uživatele

Úplně stejný motiv, jako u Pekla s princeznou - opět se princ i princezna vydávaly za někoho jiného a navzájem se do sebe zamilovali... Na rozdíl od srovnávaného dílka mi ale byl princ mnohem sympatičtější. Na druhou stranu dialogy byly mnohem jednodušší a vaty tam bylo mnohem více, takže musím jít s hodnocením dolů. Dvě malé plus - za Pavla Lišku, který tu hraje normální postavu a za exteriéry - není to typická televizní pohádka s papírovými dekoracemi. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Čím to, že se v české pohádkové tvorbě nedaří dosáhnout toho, aby se sešly v té správné kvalitě všechny důležité složky dobrého filmového zážitku? Ve Škole Princů se sešli úžasně zahraní kladní hrdinové Matouš Ruml a Sarah Haváčová s neméně povedenými "sidekicky" Pavlem Liškou (který je mimochodem zcela vážný a působí jako největší boss z celého filmu) a Zdenou Hadrbolcovou, se svým způsobem také povedenými králi a jejich rádci... a bohužel s dokonale trapně figurkařícími zápornými postavami a dost nevyváženou režií, která nedokáže udržet nějakou srozumitelnou atmosféru. Škola Princů skáče co chvíli od pitomé školní komedie přes akční podívanou do oku i duši lahodící rozpačité romance, a když se to děje na prostoru ani ne hodiny a čtvrt, nemáte šanci se na to naladit, takže vám bude všechno, co se hrdinům uděje, víceméně jedno. Je to škoda i s ohledem na velmi slušnou hudbu Ondřeje Brouska. V podstatě jen to, že je Škola Princů taková jednohubka, mě přesvědčuje, abych se ještě někdy podíval znovu. 70% ()

mirliflore 

všechny recenze uživatele

Škola princů se možná nedá úplně zařadit mezi ty největší české pohádkové klenoty, ale v produkci posledních let podle mého názoru reprezentuje nadprůměr. Místy vtipná, ale ne příliš pitvorná, docela sympatičtí herci (i Matouš Ruml) a na televizní film dobré souboje s meči (nedají se samozřejmě srovnat se souboji v akčních hollywoodských spektáklech, ale na pohádku dobré). Já jsem spokojen. 75% si Škola princů podle mě zaslouží. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (4)

  • V poslední části pohádky (cca od 1:07:00) je kuchař vidět hned na několika místech. Nejprve v kuchyni, pak o patro výše (hází lístky) a následně dole na nádvoří s vojákem. (vera35713)
  • Natáčení probíhalo na Křivoklátě, na zřícenině Týřov a u Kouřimecké rybárny na Berounce, kde se odehrával děj filmu Smrt krásných srnců (1986). (rakovnik)
  • V pohádce si zahrál i filmový kritik Pavel Taussig, a to sice soudce. (M.B)

Reklama

Reklama