Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sci-fi premisa o možnosti přenést vědomí člověka do těla cizího hostitele zakládá mnohovrstevnatou reflexi evropské společnosti, která stojí na opozicích mládí a stáří, bílých a barevných i bohatství a chudoby. Stárnoucí bohatý pár využije možnosti za milión euro žít v dokonalých atletických tělech dvou afrických imigrantů s tím, že na 4 hodiny ze dne těla ovládají jejich původní osobnosti. Precizní drama s prvky thrilleru stvrzuje, že sci-fi může být podnětnou platformou pro reflexi současnosti. (Fresh Film Fest)

(více)

Recenze (19)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PŘEDSTAVTE SI, ŽE NA KONCI VAŠEHO ŽIVOTA, MŮŽETE ZAČÍT ZNOVU. V MLADÉM, KRÁSNÉM A ZDRAVÉM TĚLE….“ /// Díky vědeckotechnický revoluci – přes noc z chcípajícího důchodce africkým hřebcem a atraktivní černoškou. Myšlenkový sci-fi, který upozorňuje na to, že elixír mládí jen tak nějakej přístroj nenahradí…. Vono totiž nejde jen o dráždění důchodců nesplnitelnejma obrázkama. Má to myšlenku, - dobrou myšlenku, ale ta vata kolem jen zbytečně nafukuje stopáž. Je to takový – nepřekvapivý, neposadí to ,,na prdel“, a ani s tím závěrem se extra neztotožňuju… Možná za 40 let… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Soused Pepa přes noc zčernal (ne, nemyslím tím požárem!). 2.) Jsem ochotnej vyměnit 24 hodin života v Africe za 4 v Německu. 3.) Thx za titule ,,kemofox“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Delikátní film se sci-fi zápletkou o přenosu vědomí do nových těl. Starý bílý pár si nechá přenést vědomí do těl dvou sošných černých mladých lidí, kteří svá těla prodali za to, že jejich rodiny dostanou peníze. Premisa založená na tom, že přes den těla ovládají lidé, kteří si zaplatili a v noci na 4 hodiny mají těla původní identity. Muž a žena, kterým těla původně patří se při svých nočních setkáních do sebe zamilují. Oba páry čekají dítě a do toho hostitelé začnou plánovat, jak se osamostatnit. Rozvádění tématu identity, vztahu Evropy a zemí třetího světa stran vykořisťování a moci si za peníze koupit lidi. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Transfer je něco neodolatelně lákavého pro jednu manželskou dvojici na sklonku života a tak přijmou velmi atraktivní nabídku, ale netuší s jakými důsledky se budou muset pak vypořádat a smiřovat, dokonce i s citlivě vloženou rasovou odlišností, za to chválím Damira Lukacevice. Moment, kdy se na sebe poprvé Hermann podívá do zrcadla a vidí se jako černoch je vynikající. Ty rty, nos, obočí, vlasy........já to s ním úplně prožívala, to se opravdu moc povedlo. A už vůbec si nedovedu představit tak mladého člověka se vzpomínkami a zkušenostmi osmdesátiletého starce. Moc zajímavá podívaná i když chvílemi až moc sterilní, ale Transfer měl myšlenku, která je v dnešní době silně aktuální, když vezmu v potaz jen ty miliony utracené za obrovské množství plastických operací a jiných prostředků, které mají sloužit pro omlazení těla. ()

Traffic 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus dost těžkopádné a doslovné. Při výrocích typu "A co na to chudáci děti v Africe?" jsem měl co dělat, aby se mi nezačaly protáčet panenky. Vlastně všechny otázky, které by si měl divák ze sledování filmu sám vyvodit, jsou nám scénářem předhazované v podobě snadno zkonzumovatelných replik. Přitom námět to má dobrý a ta celková televiznost není zase tak rušivá. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Jak by mohlo vypadat "nevinné" moderní otrokářství. Tento německý snímek ukazuje touhu po nesmrtelnosti a obětavost se vůči svým blízkým. Ale i když se obětujeme, náhle si uvědomíme cenu svého vlastního života. Skvělý film! ()

Botič 

všechny recenze uživatele

"Sempre viva" - život věčný! Z lidského vědomí se stal pouhý signál snadno přenesitelný do těla jiného hostitele, ale za jakou cenu? Po kolika transferech by asi došlo k fatální ztrátě identity sama sebe? Ihned po tom prvním? A kolik by toho bylo schopné naše vědomí vydržet? Ale taková je cena za prodloužený život, za možnost stát se cestovatelem po cizích tělech a myšlenkových soustavách v neetickém světě budoucnosti, kde mít peníze = mít moc nad lidmi ze zemí třetího světa. PS: Pokud je Transfer televizním filmem, tak se máme pořád co učit. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Neočekávaně úžasně dynamický film. Od hudby a střihu až přes kameru, vizi, scénář a celkové "akční" vyznění. Jen trochu zamrzí málo filozofického podtextu. Režisér je možná ještě příliš mladý, anebo se obával odvážnějších dialogů. Nicméně přesně takhle by vypadal Bayův The Island, kdyby ho točil Spielberg za 25 milionů. A to je sakra kompliment (story a OST se dokonce blockbusterem z roku 2005 vyloženě inspirují). [FFF 2011] ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Námět je vykradený z několika jiných sci-fi knížek nebo filmů (namátkou Get Out nebo český film Dvojrole), takže mi nijak originální nepřišel, navíc je to celé předvídatelné od začátku do konce. Navíc zbytečně zpomaleně vyprávěné, protože by to vydalo na jeden díl nějaké mystery seriálu. Hned na začátku jsem si sepsal, o čem budou následující scény, a už si je pak jen unuděně odškrtával, jak průhledné a nenapínavé to bylo. Hvězdička za výpravu a lokace. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený sci-fi snímek, který se ke konci stává až snímkem filozofickým. Kdo by nechtěl začít znova, ale se všemi vzpomínkami a zkušenostmi, zkrátka se jen přemístit do nového těla a pokračovat. Co na tom, že jenom 20 hodin denně místo 24. Ty čtyři hodiny bude ve vašem novém těle jeho původní majitel, který ho dobrovolně prodal...A tak vyvstává ta morální otázka, která se dnes opakuje všude a pořád (ať už je to v souvislosti s testováním na zvířatech, konzumací psího masa, nebo užíváním drog) - Je to správné? A mají vůbec oni původní majitelé právo se proti tomu bouřit, mají právo své původní rozhodnutí odvolat ? Pokud ne jedná se jednoduše o krádež, pokud to udělají? Z právního hlediska nesporně ano, ale je to správné ? Za mě dávám čtyři hodně silné hvězdičky. ()

papaJA21 

všechny recenze uživatele

Výborný psychologický sci-fi film. Velmi nevšední a pozoruhodný nástin možností jak se v nedaleké budoucnosti stát nesmrtelným. Dobře zahrané od všech čtyř hlavních postav. Konec mi to trochu pokazil, autoři se snažili dát konci až příliš mnoho hlubokých myšlenek a poněkud to přehnali. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Super námet, z ktorého síce nemci nedokázali vyžmýkať úplne všetko, ale bol to veľmi zaujímavý pohľad a reflexia spoločnosti mnohokrát tak odlišnej, prispôsobivej ale i nedokonale absurdnej. ***/**** ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Hermann a Anna, stárnoucí pár, využije nabídky výzkumného institutu, která dokáže jejich vědomí přenést do mladých těl a oni mohou společně žít další spoustu let. Má to jen jednu drobnou nevýhodu (kromě obří ceny), a tou je to, že původní majitelé těl na 4h denně získávají vlastní vědomí, a mohou si dělat co chtějí (i proto je v ceně i bodyguard, který hlídá, aby nedocházelo v těchto hodinách k nečekaným nepříjemnostem). Anna si ale k majitelce svého těla Sarah vytvoří zvláštní vztah, kterého využije mladý Apolain (majitel mužského těla) k osvobození od "stařeckého" vědomí... Mno, neviděl jsem moc německých filmů, které by mne nějakým způsobem oslovily (kromě válečných snad vůbec žádné), takže jsem byl tímto docela překvapen. Vcelku originální scénář, i zpracování, spousta otevřených otázek (jak by se člověk choval v jedné či druhé roli?), a docela příjemné herecké výkony (všech čtyřech - až na mladého Apolaina, ten působil hodně namachrovaně, ale to asi měl ve scénáři). Každopádně příjemné překvapení a Damira Lukacevice (dle jména typický Němec) si zapisuji, a jsem zvědav na další jeho tvorbu... ()

klukluka odpad!

všechny recenze uživatele

Pro mě naprosto jasnej a nekompromisní odpad. Dlouho jsem neviděl tak špatnej film. Absolutní nevermore. Vůbec nemá smysl konkretizovat výhrady, bylo to pro mě totálně špatně myšlenkově i technicky. Aktuálních 69 procent je z mého pohledu naprosto mimo mísu, tohle patří do šedé zóny. Ani žraloci útočící na letadla by mě nemohli takhle iritovat. ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

70%. Slušný námět. Celé to vcelku sedí, jen tomu chybí emoce a asi i lepší herci. Nebylo to prodáno jak by mohlo. Škoda, ale i tak to stojí za shlédnutí. ()

Phorbo 

všechny recenze uživatele

Krása. Nečekal bych, že německá produkce dokáže po kobře 11 a uwe bollovi udělat solidní film. A todle je více než solidní film. Na to jak je jednoduchý, strohý a vlastně působí hrozně amatérsky a neprofesionálně, tak je skvělý. Nejspíš ta jednoduchost dělá scénář tím hlavním, co film vede. Zápletka je skvělá, dvě duše v jednom tělu, které jsou proti sobě. Akorát jsem teda nepochopil tu věc s tím jejich dozorcem. Jeslti to byl ten co to vymyslel v synově těle nebo co... no nevím. Vytáčeli mě dabovaní černoši, ale kdo v dnešní době umí německy že jo... ()

D.Sleeper 

všechny recenze uživatele

Nápad je to zajímavý. To, co se snaží zachytit, není zachyceno úplně špatně. Ale ve svém pojetí je na můj vkus použito až příliš sterility, odosobnění a dehonestace lidské bytosti v takové míře, až je to nevkusné. Takže za tři, víc to nebude. ()

Allein4 

všechny recenze uživatele

Německý film se opravdu zlepšuje, Transfer budiž toho dalším důkazem. Film má v sobě spoustu myšlenek, nad kterými se člověk jednoduše musí zamyslet. Ten samotný závěr mi přišel jaksi neukončený, ale to nic nemění na tom, že zbylých 90 minut mělo k dokonalosti hodně blízko. Vážně, tohle stojí za hodinu a půl času. ()

Jardatekk 

všechny recenze uživatele

Nějak se podivuji nad hodnocením, protože tohle není obyčejný film. Tohle je budoucnost nebo aspoň jedna možná verze ní. Všichni chceme být nesmrtelní. Tohle je něco víc. Něco co si zaslouží vice přemýšlení. Pro mě jeden z filmů roku. Jsem opařený. ()

hujerita 

všechny recenze uživatele

Keby sa to uberalo trošku sci-fi smerom, bol by som nadšený, ale takto to bola len komorná dráma zo sci-fi zápletkou. Bože tak skvelý nápad a takto to premrhať, chce sa my plakať. A keď tak premýšľam, tak ani tak moc dramatické to zasa nebolo. Ako námet na diskusiu o večnom živote a prenose myšlienok je to skvelé. ()

Reklama

Reklama