Reklama

Reklama

Chlastem a drogami poháněná kariéra zpěváka s chraplavým hlasem se více jak čtyři desetiletí protíná s mnoha mezníky v dějinách rockové hudby. Viděl Beatles v Cavern Club, jezdil jako roadie s Jimim Hendrixem, důvěrně radil Sidu Viciousovi a hrál v rockových kapelách Merseybeat a Psychadelic předtím, než spojením punkových a metalových prvků s kapelou MOTÖRHEAD inspiroval vznik thrash metalu. Na své cestě se stal věčnou inspirací takovým legendám, jako Dave Grohl, Slash, Metallica - ty všechny ve filmu uvidíme, spolu s Ozzym Osbournem, Alice Cooperem a mnoha dalšími... Po dobu tří let sledovala kamera tohoto neklidného rockového válečníka na cestě z jeho zaneřáděného hollywoodského bytu na evropské stadiony. Zachycuje Lemmyho při klidných, sebeodhalujících chvílích doma, při jam sessions s Davem Grohlem i jako rockového hrdinu, řidiče válečného tanku. Odhalí muže, který je osobitější, filozofující a má větší smysl pro humor, než by většina lidí očekávala... (Atlantis Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

Visáč 

všechny recenze uživatele

Hodne fajn, ale mohlo to byť aj lepšie. Je to viac pohľad do zákulisia a Lemmyho súkromia, než ucelený dokument o rockovej legende. Počítajte s tým, že vám hodne hovoriacich hláv povie, aký je Lemmy god a prezident galaxie. Obzvlášť Lars Ulrich a Dave Grohl sa blysnú svojou povestnou idiociou a pózerstvom. Ak chcete naozaj preniknúť do mysle pána Kilmistera, prečítajte si vynikajúcu autobiografiu White Line Fever. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Ac jsem si v prvni polovine 90.-tych let hral na metalistu, tak kapela Motorhead me minula. Presto jsem se rad podival na dokument frontmana teto kapely, ktery je velmi sveraznou postavou... Dokument vsak spise nez radu informaci prinasi nostalgicke vzpominky jinych hudebniku a techniku, kteri vzpominaji na stare dobre casy s Lemmym. Tedy nic vyzivneho... Nejvice me tak zaujalo, ze je vasnivym sberatelem vojenskych artefaktu. "Co by jste rekl lidem, kteri vas maji za nacistu?...bla bla bla, az budou mit Izraelci nejhezci uniformy, prisaham, ze je zacnu sbirat"... Monolog syna: "kdyz mi bylo 17 let, tata mi rekl, at si nikdy nic nezacnu s kokainem, at si radeji vezmu speed, protoze ten je zdravejsi"... A taky je dokument dobrou reklamou na Jacka Danielse, ten mi ale taky chutna a neurazilo me to:-)! ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Jedna vě je, že Lemmy je asi opravdovej rocker. Je to pozoruhodnej týpek, nic proti němu nemám, je mi v jádru sympatickej a hlavně má za sebou poctivou práci a hitů pro spoustu celebrit a dohromady o tom nikdo neví. Takže Lemmy dobrý. Tento dokument se ale podobá "Legendě o svatém Václavovi" a to je rockera velmi nedůstojné. První čtvrthodinu posloucháme různé celebrity, které už před lety "prodaly svou kůži" a nejradši by proto Lemmymu tu jeho stáhly. Tyhle odkvétající typy nás intenzivně přesvědčujou o tom, jakej je Lemmy "Bůh" a jak ho žerou. To to tedy žeru taky....haha! Pak se tam objeví Dave Grohl, bez kterýho se dneska nikdo v Americe neuprdne a ten dokument posvětí jak arcibiskup bigbítu. Řekne, že Lemmy patří do rodiny a tím je vymalováno. Vyprávění B.B.Thorntona jak dostal šek na miliony dolarů- se divím, že mu Lemmy nerozbil hlavu kríglem....a tak dál a tak dál. Tohle fakt není známka punku...to je přesně to, proti čemu se bigbít celý ty léta bouřil. Prachy! 50% ()

movie 

všechny recenze uživatele

Kvalitní a vyvážený dokument nejen pro fans Motörhead. Lemmy Kilmister je skutečná persóna, celou dobu jsem nevěřícně zíral a jak se tenhle člověk dožil 60tky je pro mě pořád hodně velká záhada. Nedozvíte se tady o moc víc než v Lemmyho autobiografii WHITE LINE FEVER, ale je tu spoustu zajímavých záběrů, třeba Lemmyho skromný byt mě docela překvapil (a taky potetovanej Billy Bob Thorton v tílku když vede s Lemmym chlapský řeči apod.). ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Lemmy je dost bizarní figurka, že pár zajímavých situací vygeneruje, ale jinak je tu (opět) jen banda přestárlých a velmi nudných rockerů, kteří mluví a mluví o tom, jak byl jejich život fajn, což jim ani za mák nevěřím, protože vypadají velmi unaveně tou rutinní coolovostí opotřebovaně. Kdyby to aspoň nemělo skoro dvě hodiny! ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • V dokumentu můžeme vidět Lemmyho při natáčení scény do seriálu Californication (od r. 2007). Ona scéna byla nejspíš vystřižena, protože se do seriálu nikdy nedostala. (Stanley619)
  • Celosvětová premiéra proběhla 15. března 2010 na filmovém festivalu South by Southwest v USA. (ČSFD)

Reklama

Reklama