Reklama

Reklama

Chlastem a drogami poháněná kariéra zpěváka s chraplavým hlasem se více jak čtyři desetiletí protíná s mnoha mezníky v dějinách rockové hudby. Viděl Beatles v Cavern Club, jezdil jako roadie s Jimim Hendrixem, důvěrně radil Sidu Viciousovi a hrál v rockových kapelách Merseybeat a Psychadelic předtím, než spojením punkových a metalových prvků s kapelou MOTÖRHEAD inspiroval vznik thrash metalu. Na své cestě se stal věčnou inspirací takovým legendám, jako Dave Grohl, Slash, Metallica - ty všechny ve filmu uvidíme, spolu s Ozzym Osbournem, Alice Cooperem a mnoha dalšími... Po dobu tří let sledovala kamera tohoto neklidného rockového válečníka na cestě z jeho zaneřáděného hollywoodského bytu na evropské stadiony. Zachycuje Lemmyho při klidných, sebeodhalujících chvílích doma, při jam sessions s Davem Grohlem i jako rockového hrdinu, řidiče válečného tanku. Odhalí muže, který je osobitější, filozofující a má větší smysl pro humor, než by většina lidí očekávala... (Atlantis Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

arbitr 

všechny recenze uživatele

Sex, Drugs and Rock´n´roll ve své nejryzejší podobě. A také chlast, gamblerství, nejtvrdší, nejhlasitější a nejrychleší muzika, ale i jedno velké otevřené heavy metal srdce. Čeho si hodně cením, že mu sláva, na rozdíl od některých jiných, nevlezla na mozek. Pěknej oslavnej dokument, kdo by takovej o sobě nechtěl jednou vidět? ()

spoonman 

všechny recenze uživatele

Chtělo by se říct, že o zajímavých lidech se to točí samo. Nedostanete nic speciálního, struktura dokumentu o vyžilé rockové hvězdě je zachována (mládí, úspěch (+-), problémy, obdivovatelé z řad úspěšnějších, nějaký ten živák). Co ty dvě hodiny činí zajímavé je Lemmyho postava sama o sobě, nevíte jestli ho obdivovat, opovrhovat nebo litovat, ale chladným vás to nenechá. Jako bonus pak dostanete přehlídku logopedických vad lidí co byli na drogách až příliš dlouho - pořád si myslím, že je to pošuk, ale po téhle zkušenosti bych se ho neodvážil soudit. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Portrét zřejmě posledního opravdového rockového rebela. Muže se životním stylem, jaký by zřejmě nikdo jiný nepřežil do důchodového věku. Netuším, jak dlouho mu byli filmaři v patách, ale naštěstí to nevypadá, že by něco uspěchali. Z desítek ostatních rockových pochlebovačů nejvíce zaujali James s Kirkem z Metallicy, když předkládali seznam toho, co od Lemmyho okopírovali. Takže Lemmy byl vlastně i kmotrem thrash metalu. ;-) Jen škoda, že je nutné, aby dotyčný zemřel, jinak se takovýto film do českých kin nedostane. ()

mandlova 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrej dokument o nepopiratelně velké personě hudební scény. Překvapil mě hned začátek s úvodem do největšího soukromí Lemmyho a to první nahlédnutí do jeho bytu, fakt skromnej borec a podle všech a všeho i neuvěřitelně vřelej vůči ostatním, žádná hvězda s nosem nahoru. Maximum by ten dokument dostal, kdyby nebyl tak zatraceně dlouhej. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Kvalitní a vyvážený dokument nejen pro fans Motörhead. Lemmy Kilmister je skutečná persóna, celou dobu jsem nevěřícně zíral a jak se tenhle člověk dožil 60tky je pro mě pořád hodně velká záhada. Nedozvíte se tady o moc víc než v Lemmyho autobiografii WHITE LINE FEVER, ale je tu spoustu zajímavých záběrů, třeba Lemmyho skromný byt mě docela překvapil (a taky potetovanej Billy Bob Thorton v tílku když vede s Lemmym chlapský řeči apod.). ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • V dokumentu můžeme vidět Lemmyho při natáčení scény do seriálu Californication (od r. 2007). Ona scéna byla nejspíš vystřižena, protože se do seriálu nikdy nedostala. (Stanley619)
  • Celosvětová premiéra proběhla 15. března 2010 na filmovém festivalu South by Southwest v USA. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno