Reklama

Reklama

VOD (1)

Chytré a intimní drama představuje Chrise Pinea coby ukecaného prodavače Sama, kterému je něco přes dvacet a jehož svět se zhroutil ve chvíli, kdy se dozvěděl, že jeho otec náhle zemřel. Proti své vůli se musí vypravit domů, dát do pořádku otcův majetek a znovu navázat kontakt se svou odcizenou rodinou. V procesu plnění otcovy poslední vůle odhalí Sam šokující tajemství, které obrátí jeho svět vzhůru nohama: má třicetiletou sestru, o které nikdy neslyšel (Elizabeth Banksová). Jak se vyvíjí jejich vztah, je Sam nucen přehodnotit vše, co si myslel, že ví o své rodině - včetně svých vlastních životních rozhodnutí. (HBO Europe)

(více)

Videa (22)

Trailer

Recenze (141)

Philcze 

všechny recenze uživatele

O mnoho chytřejší a příjemnější než běžné rodinné drama. Pro Kurtzmana je to evidentně hodně osobní a poměrně inteligentní scénář je podtržen vynikajícími výkony Pinea, Pfeiffer a překvapivě i Elizabeth Banks. Zdaleka nejzábavnější na tom je, že to Kurtzman po zkušenostech s Bayem a Abramsem natočil jako nějaký nový akční flák právě od této dvojice (rychlé střihy, opulentní kamera, pokus o něco jako "akční scéna"). Už jenom kvůli tomu je chyba zařadit to vedle dalších průměrných rodinných dramat, kterých je každý rok padesát. 80% ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

Sympatický film Alexe Kurtzmana, prodavači z New Yorku, který po smrti svého otce dostane 150 tis.dolarů......aby je dal synovi své nevlastní sestry a postaral se o ně. Sestře, o které Sam neměl vůbec ponětí. Ačkoli do té doby Sam před všemi problémy utíkal, tohle ho změní. Dobrý scénář, vynikající Michelle Pfeiffer - celkově milé překvapení. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Tak to sa podarilo! Z jednoduchého klišé príbehu sa podarilo spraviť nadpriemerný film. Už od začiatku bolo jasné akým smerom sa to bude všetko vyvíjať, ale napriek tomu celkové spracovanie zanechalo vo mne veľmi príjemný pocit - dokonca by som povedal, že ma to aj dojalo. Tie vzťahy medzi postavami vo filme boli poriadne vypäté - zahalené tajomstvom, avšak pravda musela skôr či neskôr vyplávať na povrch. Spočiatku sa s ňou ťažko zmierovalo, ale skôr všetkému uškodili tie ďalekosiahle tajomstvá v oboch vetvách rodiny. Napokon som bol teda z toho prekvapený, aj keď mi nešlo do hlavy ako by Frankie dokázala tak zdatne odolávať Samovi (teda v čase, keď ešte nevedela, že je to jej brat). Veď pre slobodnú mamičku musí byť nesmierna vzpruha keď sa v jej živote objaví muž (ešte k tomu taký sympaťák ako je Chris Pine), ktorý sa "obetovo" zaujíma nielen o ňu ale aj o jej syna... Vlastne to mi prišlo na tom celom príbehu najzvláštnejšie. ()

Wardan 

všechny recenze uživatele

Pěkný a příjemný filmík s moc fajn herci. Jen podle mne Kurtzman mohl více brnkat na komediální strunu (námět a obsazení Chrise Pine k tomu docela vybízí), to by tomu mohlo dodat trochu více štávy a já bych mohl přitlačit a vrazit tam i tu čtvrtou. Takhle musím dát jen tři i přes fajn scénář a překvapivě velmi dobrou režii. P. S.: Je škoda, že Olivia Wilde byla tak nevyužita. ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět, výborný scénář a skvělé herecké obsazení, v jehož čele ruluje sympaťák Chris Pine - tzn. vše, co od pořádného dramatu očekávám. Ano, je pravdou, že se Kurtzman nevyhl určité míře šablonovitosti a možná sem tam ukápne trochu víc toho poatosu, ale parádně se mi trefil do nálady, takže zasloužené 4 polárky. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Hlavním asistentem při výběru lokací byl Čech žijící několik let v Los Angeles Pavel Štěrba. (PauloZ)
  • Príbeh je inšpirovaný skutočnými udalosťami, ktoré zažil sám režisér, keď stretol svoju nevlastnú sestru, žijúcu s inou rodinou až po dosiahnutí svojich 30 rokov. (Laslo)

Související novinky

Další Star Trek míří do vesmíru

Další Star Trek míří do vesmíru

30.06.2014

Scenáristické duo Alex Kurtzman a Roberto Orci, které sepsalo třeba Transformers, Abramsův Star Trek nebo Amazing Spider-Mana 2, se vydává na režijní dráhu. Ne však pohromadě, každý z pánů dostal… (více)

Reklama

Reklama