Reklama

Reklama

Film vypráví příběh mocného muže pana Devereauxe (Gérard Depardieu), který každý den rozhoduje o miliardových částkách a na jeho rozhodnutích závisí osudy mnohých ekonomik světa, nicméně jeho stinnou stránkou je sexuální závislost a praktikování zvrhlých sexuálních praktik, díky čemuž je zatčen a medializace celého případu a soudního procesu ho společensky odrovná. Film je inspirován skutečným případem Dominique Strausse-Kahna, jeho zatčením za údajné znásilnění několika žen a následnými výpovědi během soudního procesu v New Yorku v roce 2011. (Georgex)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (24)

Georgex 

všechny recenze uživatele

Gérard Depardieu si roli chlípného starce, který si z MMF udělal svůj osobní bordel, patrně užíval a ani se mu nedivím, že za svoji účast nepožadoval žádný honorář. Bohužel film sám o sobě nemá žádnou vypovídající hodnotu a jediné, co se v něm dozvíte je to, že Dominique Strauss-Kahn byl pořádně zvrhlý jedinec, což je na dvou hodinovou stopáž opravdu málo. Každopádně pokud chcete vidět kupu nahých prsou či obnaženou zadnici Gérarda Depardieu, tak v tomto filmu naleznete obojí. Moje hodnocení 40%. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Doposial najlepsi film Abela Ferraru, kde sa predstavuje v hlavnej ulohe Gepard Žerardieu v roli riaditela Svetovej Banky. Prva polhodina bola rezisersk genialna, uzival si prachy, krasne baby .. potom ale nasledovala drsna druha polka, vazenie atd. Pikoska je to, ze Gepard Zerardieu neziadal za svoju rolu ziadny honor, nevzal si ani dolar : 67 % ()

Reklama

Enšpígl

všechny recenze uživatele

Ten začátek bylo skoro jak soft péčko a jsme si jist, že Gerard byl spokojený a natáčení si užíval a myslím si že ani nic nehrál. Ovšem samozřejmě pohled na nahého starého hodně tlustého Gegarda nenaní nic co bych si chtěl dopřávat při večerech v karanténě. Celý film působí, chladně, odtažitě, více bezdialogových scén než diaogových, ale zas eumí velmi dobře vyprávět, takže cajk. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Ferrrara si znovu vybral látku, ktorá mu je najbližšia. A ako režisér aj postavy v jeho filmoch majú silnejšie postavenie, rady vyčnievajú z davu a dráždia kontroverzným správaním. Taký je osud významného politika Devereauxa, ktorý sa nechá unášať sexuálnymi úchylkami, pŕzni všetko čo je v dosahu a nezastaví ho ani žaloba či domáce väzenie. Gérarda si vážim o to viac, že bez honoráru vzal túto výzvu a mizantropa bez morálky stvárnil excelentne. Jeho osobnosť dokonale reflektujú rozhovory s manželkou, ktoré zakaždým končia rezignáciou na Devereauxov chladný postoj ku všetkému a všetkým. A či sa dočkáme záverečného rozhrešenia vie každý kto aspoň trochu pozná Ferrarovu tvorbu. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Slizký Gérard Depardieu, který šokuje a překvapuje ve snímku ještě více slizkého režiséra, který se s pohledem na New York, nikdy nepáře. Film je zbytečně utahaný a ve své podstatě nikam nesměřuje, ale stojí za vidění už jen kvůli Gérardovi, který sice vzbuzuje odpor, ale přesto ho bude divák rád sledovat. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (4)

  • Gérard Depardieu se díky velmi malému rozpočtu zřekl nároku na honorář a film odehrál zcela zadarmo. (Georgex)
  • Film by distribuován výhradně skrze internet a v kinech se objevil pouze na několika filmových festivalech. (Georgex)
  • Film od počátku vyvolával mnohé kontroverzní reakce, díky čemuž se mu nepodařilo získat žádnou finanční podporu od francouzských televizních společností. (Georgex)

Reklama

Reklama