Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ingeborg se cítí být starou a osamělou. Jonas je mladý, pohledný a svou krásu by mohl i prodávat. Anders trpí malou psychickou poruchou a Anna je mladá žena s tělesným postižením. Čtyři lidé velmi toužící po lásce, čtyři lidé, z nichž každý doufá v lepší zítřek, čtyři lidské duše, které spaluje touha. (ČSFD)

Recenze (122)

dormouse 

všechny recenze uživatele

Začátek tedy vypadal jako pěkná nakládačka. Postavy: exhibicionista, kterého kvůli jeho úchylce opouští manželka, jeho syn, který se živí prostitucí, mladá žena traumatizovaná amputací prsu a její matka, která v jediný den přijde o zaměstnání i o manžela. Postupně se ale jednotlivé postavy rozvíjejí a film působí jako hudební skladba, v níž se jednotlivé nástroje přidávají k zvukové lince, aby na konec skončily v nádherném akordu. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Druhý netradiční povídkový film o sexu, který jsem v poslední době viděl, přičemž každý reprezentuje jiný stupeň scénaristické odvahy. Zatímco Australani se s tím v The Little Death nepárali, Dánové se s tím neserou. Storky jsou podané hezky natvrdo, jako by vás někdo přetáhl robertkem přes hubu. "Milí lidé" končí - v trierovském stylu - jako bizarní, hořká komedie, což je skvělá katarze po ultimátní, skandinávské depce, která na diváka padne na začátku filmu. Taneček kolem stromečku 10/10. ()

Reklama

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Ukazuje člověka když je v nejhorším, kdy darmo se snaží je pořád sám, jak ztrácí sílu a proto vyhledává i to nejjednodušší místo kde aspoň dostane troška společnosti. Hodně lidí to nechápe. Pak ještě smeknout před Dány, protože oni ve svých filmech mluví taky o vážnějších problémech -lidstva- otevřeně. 4/5 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jako by nestačilo, že chlastají jako Dáni a jsou světově proslulí sexem se zvířaty (který by vláda v nejbližší době ráda zakázala, ale...), ono to navíc vypadá, že Dáni jsou obecně sexuálně zvrhlí a magoři k tomu. Samozřejmě nelze vyvozovat z jednoho filmu, použil jsem hyperbolu, leč videopůjčovna s bizzare pornem (bdsm, piss, spanking, amputace...) vypadala autenticky. Zábavný propletenec každého s každým, kde se mísí prostituce (jojo, dělám od všeho trochu), osamění, smrt, ironie, sarkasmus (scénka s krutými dětmi ve škole je na mačetu), exhibicionismus, radost, naděje, konce i krásné začátky. Spíše posmutnělý snímek, co má několik veselých, byť spíše černohumorných, záblesků, spěje pozvolna ke šťastnému konci. ,,Máš velké péro? Snad jsme se o tebe pěkně starali, ne? Plná lednička, telka,...tak odpověz!" ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Zvláštny druh dánskeho až čierneho humoru, vrátane konca. Toľko ľudských nedokonalosti či ako to iní nazvali "úchyliek" to sa snáď ešte nepodarilo. To ako sa to všetko navzájom stretalo a rozchádzalo aby skončilo vianočnou koledou .. hmmm život mnohých veru vedie všakovakými chodníčkami a niekedy sa aj pretnú, ako v tomto prípade.:) Film je tento mesiac ďalšie zaujímavé dánske prekvapenie. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama