Reklama

Reklama

Senna

  • Česko Senna: Legenda formule 1 (více)
Trailer

Dokument sleduje vývoj jeho života od roku 1984, kdy se stal jezdcem Formule 1, až do jeho předčasné smrti o dekádu později. Film Senna zkoumá život a práci trojnásobného světového šampióna, jeho fyzické a duchovní úspěchy na trati, jeho perfekcionalismus a téměř mýtické postavení, které získal po své smrti. Film byl natočen ve spolupráci s rodinou Ayrtona Senny, která dala povolení, aby se právě tento snímek stal první dokumentární sondou do jeho života. Dále spolupracoval i Management F1, který poskytnul zatím neuveřejněné záběry a také Institut Ayrtona Senny, charitativní organizace, která vznikla po jeho smrti a podporuje přístup ke vzdělání pro miliony chudých brazilských dětí. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (659)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto silného životopisného dokumentu jsem si připadal, jako kus plastelíny, kterou někdo hněte mezi prsty. Tak úžasně natočený dokumentární film jsem již velmi dlouho neviděl a musím uznat, že ač formuli 1 nesleduji nijak pravidelně, pamatuji si dobře ten poslední závod Ayrtona Senny v 94., prožíval jsem každý moment a ke konci už jsem byl jako bláto. Emoce prýštily z každého záběru, až se hrdlo svíralo. Podíváme se společně na zákulisí a intriky tohoto sportu, stejně tak jako do osobního života samotného Senny. Dokonalá pocta geniálnímu jezdci, který bojoval až do poslední chvíle. 100% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Fascinující dokument, i přestože nejsem fanoušek F1, tak mě tento příběh vzal. Sennu jsem před dokumentem neznal, ale aspoň jsem si udělal určitý přehled o jezdcích starší doby, zájmena o Sennovi. Tento sportovec do F1 podle tohoto dokumentu přinesl hrozně moc. A jak už je známé jedno pravidlo, dokud se nic nestane, tak se nic nedělá. Přijde první tragédie a v tomto případě Senny smrt, začne se něco dít, aby se předešlá tragédie neopakovala. Tato událost potkala bohužel nejlepšího jezdce F1. Nemám co bych vytkl... 9/10 = 95% ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Manish Pandey | Hudba: Antonio Pinto | Produkcia: Tim Bevan, Eric Fellner, James Gay-Rees | Distribúcia: Universal Pictures | Štúdio: Midfield Films, Working Title Films | Tržby: 8,003,957 $ || Všetci, ktorí sú aspoň trochu fanušíkmi autošportu, budú tento film milovať. Ponúka totiž doposial nevídané zábery nielen zo života Ayrtona, ale tiež dovoluje nahliadnuť za oponu F1 - konferencie, politické pozadie a podtext, názory najbližších a najväčších konkurentov. Všetko je to nastríhané s citom a zmyslom pre gradáciu, s štipkou zaujatosti voči Sennovi, čo ho robí o kus nesmrtelnejším. Myslím si, že sa jedná o jeden z najlepších biografických dokumentov o športovcovi vôbec, a niet lepšej voľby, než práve Senna... ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"IF I EVER HAPPEN TO HAVE AN ACCIDENT THAT EVENTUALLY COSTS ME MY LIFE, I HOPE IT IS IN ONE GO." ------------ Kvôli uploaderom, ktorí statočne zaspali dobu a žijú v časoch, kedy bolo v pohode zakódovať videosúbor tak, aby 2 hodiny mali 20GB a nie sú schopní spracovať ho v novších, úspornejších kodekoch, som bol z princípu nútený pozrieť si osekanú 101 minútovú verziu tohto dokumentu o legende motorizmu menom Ayrton Senna. Je to komplexné, obsahuje všetko potrebné, nechýba mu intenzita, paleta rôznych emócií a silné momenty. Ako vždy v takýchto prípadoch platí, neznalosť udalostí len prehlbuje výsledný zážitok. Podobné pocity ako tu som mal aj v minuloročnom tenisovom súboji titanov – Borg/McEnroe, čo znamená, že Sennu hodnotím veľmi kladne. Za tip ďakujem Martinovi. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Fascinující životní příběh legendárního jezdce F1, Ayrtona Senny, který nám poodhalí soukromí a skrytá zákoutí duše jednoho z největších sportovců všech dob. Senna miloval vítězství, miloval sport, kterému obětoval doslova celý svůj život a přes veškeré úspěchy a slavná ocenění, zůstal skromným člověkem. Člověkem silně věřícím, který dokázal vrátit celé Brazílii ztracenou hrdost a spojovat miliony lidí. Senna se nebál pohádat na konferenci před důležitým závodem se samotným šéfem F1, protože byl přesvědčen o své pravdě. Jezdil až na samé hranici vlastního vyčerpání a když zapršelo a trať byla mokrá, dokázal nadělit všem svým soupeřům i celé kolo. Jeho vyostřené souboje a Alainem Prostem, již dávno vešli do dějin novodobé historie sportu. Senna také věděl, že elektronika ničí tento kdysi krásný sport a nebál se to říci nahlas, stejně jako to, když se cítil ošizen a odstrkován kvůli politice, která do sportu nepatří (neměla by patřit). Žil a závodil vždy naplno a jednou provždy se zařadil mezi největší sportovní hvězdy historie, po bok Waynea Gretzkyho, Pelého či Michaela Jordana. Unikátní film o unikátním člověku, který fascinuje, inspiruje a dojímá. Film u kterého od samého začátku vnímáte tíživý pocit, že to, co se odehrává před vaším zrakem - nedopadne dobře. Ale právě proto vás tak pohltí. Co dodat závěrem? Snad jen - olé olé olé olé - Senna, Senna... ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Film se v Česku promítal pouze jednou v jediném kině v Praze a projekce se účastnil osobně i stávající pilot Formule 1 Bruno Senna, synovec Ayrtona Senny. (Ahurmen)
  • Ayrton Senna byl trojnásobný mistr světa ve Formuli 1. Vyhrál v letech 1988, 1990 a 1991. (Earl_23)
  • Navzdory omezenému uvedení do kin se film ve Velké Británii zasloužil o rekord v sekci dokumentů, s výdělkem 375.000 liber za první promítací víkend. (HellFire)

Reklama

Reklama