Reklama

Reklama

The Last Voyage of the Demeter

  • Velká Británie The Last Voyage of the Demeter (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Již několikátá variace Stokerova "Drákuly", tentokrát zaměřená na onen neprobádaný úsek cesty přes moře do Anglie. Děj se odehrává na palubě obchodní lodi Demeter během její plavby z Transylvánie do Anglie a sleduje osud nešťastné posádky této lodi, která převážela rakev hraběte Drákuly. (akisha)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (152)

Deyw 

všechny recenze uživatele

Hrozne silenej slowburn, kterej vypada hrozne dobre, ale ta stopaz a to tempo je zabijak..nastesti me to nevadi, ja rad pomaly veci, ale vsichni kolem me usnuli, proste je to zdeptalo..je tu stejnej fracek jak z cowebu naopak je tu lepsi a to o dost cgi monstra - ten demeter vypada fakt dobre. pribeh,vyprava je fajn - gore dobry tvle a hlavne je tu jedno jestli ses dite,koza,kokot nebo cernoch - demeter to zmasti vsechno tvle.. ale to tempo..vypadne chciplej ze zeleniny a hodinu a pul mu trva nez se dozere a film je jakkdyby ve smycce - tenhle vecer budes u kormidla ty, dostanes pres picu rano se divi ze zmizel, dalsi vecer je tam zase jinej borec a takhke se to snad 3x protoci nez je napadne stim neco delat 😂 no slabsi 3* hvezda atmoska,demeter,prostredi jako plus domov bez krys neni domov 🫵 ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Bram Stoker a jedna z najlepšícch kníh aká kedy bola napísaná(pochopiteľne vec názoru, ale u mňa určite) dostal na frak tento rok už druhýkrát, tak ale aký film priradiť k hodnoteniu s číslom 16.666??? Omen či Antichrist by boli možno vhodnejšie, ale tie som hodnotil už veľmi dávno  a tak som sa vybral na plavbu loďou Demeter ktorej posádku korektne doplnil prvý študent prestížneho Cambridgu z čierneho kontinentu (môže ho tak človek vlastne ešte označiť?). Cestovala s ním aj mladá, pochopiteľne sebavedomá žena ktorej starejšinovia v rodnom valale spravili zo života patriarchálne peklo, nehovoriac o tom že doktor Who si nevedel nájsť ako vyštudovaný medik prácu. Škoda že nepočul o Slovensku, tu lekári akosi chýbajú a aj keď osady v Sečovciach či Žehre produkuje jedného medika za druhým chudáci nedostanú džob, lebo im pred nosom zabuchnú dvere. Presne tieto bludy zabránili tomu aby som s prižmúreným okom tomuto ponurému spracovaniu nadelil aj 5*, nakoľko odhliadnuc od spomínaných (arte)fucktov film nebol vôbec sklamaním, najmä vďaka atmosfére ktorú navodil. ()

Reklama

curunir 

všechny recenze uživatele

,,PREČO LONDÝN?" ,,PRETOŽE V MOJEJ KRAJINE UŽ NEOSTAL NIKTO NA KOM BY SA KŔMIL." __  Nato, že bola Posledná plavba Demeter cez svoju problematickú predprodukciu (o projekte viem aspoň 12 rokov) dopredu vnímaná ako zatratenia hodné dielo, nedopadla až tak zle, hoci menej býva niekedy viac. Previesť dva a  pol stránkový kapitánov denník na plátno v podobe dvojhodinového filmu nie je ľahká úloha a je jasné, že bude na seba baliť mnohé (čitateľovi) zamlčané.  Prekvapivo Demeter na seba nenabaľuje veľa hlúpostí, dokonca so ženským prvkom je tu narábané v rozumnej miere a bez černochov sa už v USA filmy nakrútiť nedajú. Výsledkom je kryštalicky čistá rutina v ktorej je herecky najpresvedčivejší Liam Cunningham, kde je akcia je zahalená hmlou a utopená tmou a ktorú svojim pojatím a atmosférou hravo strčí do vrecka minútová pasáž z Coppolovho Drakulu.  A len tak mimochodom, keď už vedeli načo slúžia bedne s hlinou, prečo ju jednoducho nevysypali do mora a bol by pokoj.   (1333. hodnotenie, 146. komentár k filmu) ()

coscarelli 

všechny recenze uživatele

Vo veľkom očakávaný sceluloidovaný výpich kapitoly 7. _ ! Po faynovo H-áčkovo popasovanej atmo-fúha Prvohodine, sa ale zvrtne v cgi modernú klišé besnú vitráž ( ospravedlňujem sa, v "prirodzenom háve a bez "zblejdovanych kreacii" by omnoho viac chutilo) . "Mistr" je 50/50 funkčný, škodili mu len časté Nuly a Jedničky, tým stratil v poctivosti, ale myslený dobre ( spomeňme si na podobu z 92ho.) Záverovo sa bolestivo blížil k "Van Helsingovi ", i keď jeden obrázok veľmi potešil ( klop-klop! kto spozná? ) Ale neutratím, vedel som sa aj heknúť. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„KONEČNĚ JSEM SPATŘIL PRAVOU TEMNOTU, KTERÁ SE SKRÝVÁ POD POVRCHEM TOHOTO SVĚTA. ZLO, KTERÉ NEDOKÁŽE VYSVĚTLIT ANI VĚDA, ANI ROZUM…“ Čekal jsem (v rámci možností) atmosférickou „lodní“ podívanou. Což o to lodi si užijeme dosytnosti. Ovšem upír je „jen“ monstrum a námořníci bezmoci. (Ovšem pozor!: Nikdy jsem nebyl námořník, tak já nevím, no…) Jakási snaha provázat příběh s tím od Brama Stokera bych řekl, že se cení, ale na druhou stranu to může bejt i na škodu (ovšem tu zřejmě vyváží onen marketingovej tah). Po hodince to začne bejt svižnější a hororovější. Takže se asi nebudu bát dát ty 3*. P.S.: Uvádět jako předlohu onen román je zhovadilost! Howgh!  /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Jde o adaptaci kapitoly č.7 z románu Dracula, nazvané „KAPITÁNŮV DENÍK“. Každopádně: „Muže vysokého, hubeného a příšerně bledého“ nečekejte. 2.) Monstrum ztvárnil herec Javier Botet. Zúročil své zkušenosti z hororů „Máma“, „The Conjuring 2“ nebo „Slender Man“. 3.) Film si na sebe nevydělal (rozpočet 45 mil. USD). 4.) Thx za titule „saurix“. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  * ()

Galerie (21)

Zajímavosti (12)

  • Draculov vzhľad ja založený na grófovi Orlokovi z neautorizovaného spracovania Nosferatu (1922). (Arsenal83)
  • Počiatočný scenár k filmu napísal Bragi F. Schut v roku 2002, ale film sa takmer dve desaťročia trápil vo vývojovom pekle. (Ronan)
  • Najpredávanejší hororový scenárista Stephen King napriek počiatočnej skepse film pochválil. Film označil za dobre strávený čas s napätím a prirovnal ho k starším filmom: "Pripomenulo mi to najlepšie filmy od Hammer (Hammer Film Productions) zo šesťdesiatych a sedemdesiatych rokov." (Arsenal83)

Související novinky

Plavba s Drákulou našla režiséra

Plavba s Drákulou našla režiséra

02.10.2019

Po takřka dvou dekádách příprav to vypadá, že se Drákula konečně vyplaví směr Londýn. Hororový snímek The Last Voyage of Demeter totiž nejspíš našel režiséra. Tím by měl být André Øvredal (Noční můry… (více)

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

04.09.2012

Tvůrce Pádu do tmy, Soudného dne či Centuriona si loni odskočil do televize a bitevní epizodou Blackwater si vystřihl zdaleka nejlepší hodinku druhé série Hry o trůny. Není divu, že o jeho služby v… (více)

Neil Marshall a smrtící náklad z Transylvánie

Neil Marshall a smrtící náklad z Transylvánie

14.05.2012

U filmu The Last Voyage of the Demeter je situace taková, že v jeho realizaci uvěříme až u závěrečných titulků hotového filmu v kině. Bragi Schut (Hon na čarodějnice) napsal scénář už před deseti… (více)

Režisér Zatmění restartuje Daredevila

Režisér Zatmění restartuje Daredevila

17.03.2011

Nebo půjde spíš o pokračování, ale bez Bena Afflecka? Tak nebo tak, studio 20th Century Fox chce, aby se druhé filmové šance slepého superhrdiny ujal David Slade (foto). Ten se prosadil thrillerem V… (více)

Reklama

Reklama