Reklama

Reklama

V malém městě v Massachusetts chtějí čtyři středoškolačky rituálem popřít existenci tajemného Slender Mana. Když však jedna z nich záhadně zmizí, vše nasvědčuje tomu, že je ve skutečnosti jeho poslední obětí... (Falcon)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (277)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Štyri dievčatá sa rozhodnú pri spoločnej zábave otvoriť video s tajomnou postavou nazývanou Slender Man. Veria tomu, že je úplne neškodné, ale uplynie len zopár dní a jedna z nich bez stopy zmizne. Aj ostatné dievčatá začnú po zhliadnutí zažívať čoraz viac nadprirodzených problémov, a je jasné, že sa práve dostali do kontaktu s entitou, ktorá nie je z tohto sveta. - Vela sa tu toho chváliť nedá, ale za reč rozhodne stojí trio slečien King / Goldani Telles / Basso, pretože ich talent je neprehliadnutelný a som velmi vďačný, že každá z nich už má momentálne obsadenú úlohu v ďalšom hororovom projekte. Inak je tento film doslova prázdny. Strašidelné scény slabé, digitálne efekty úplne podradné a načasovanie pre vznik filmu, keď je legenda o Slender Manovi už dávno internetovou historkou, o ktorú pomaly nikto nezakopne, tvorcom tiež vôbec nevyšlo. Zmeniť režiséra, CGI efekty vymeniť za Javiera a odpútať sa od primitívnych pravidiel moderných komerčných hororov a bol by z toho hit. + Javier Botet + herečka z The Conjuring, Wish Upon a Smartass + herečka z Oculus a Ouija: Origin of Evil + herečka z When the Bough Breaks + herec z Exeter + herec z The Collector + herečka z #Horror ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Tak jsem měl pravdu - film se opravdu snažil jít, byť jen spirituálně, ve šlépějích Kruhu. A nakonec to nebyl takový průšvih, jaký jsem očekával. Video, které řádění Slendermana spouštělo - skvělé a děsivé. Zbytek taky hrál na napjatou strunu - 3x jsem se za celou dobu pořádně lekl a jednou z toho myslel, že vyletím z kůže. Ve výsledku je tu ale spousta nedodělků. Vše zůstává jen u legendy a parta hrdinek (resp. jenom dvě z nich), sice jde po stopách Slendermana, ale neodkryje vlastně nic. V tomhle měl Kruh jasno - i když se (SPOILER) ke konci ukázalo, že veškerá pátrání přišla vniveč, dozvěděli jsme se o původu videa i Samaře samotné víc, než bychom si mohli přát. Tady byl zkrátka přízrak, který se možná zjevoval už od dávných dob a pokaždé nabýval jiné formy, ale to bylo tak všechno - nic víc, nic míň. Do toho mě vysloveně naštval nedotažený příběh okolo Tima - evidentně i on viděl video a v traileru byla scénka se skokem z baráku. Jenže ve výsledku se kamsi vytratila a s ní i Timův konečný osud, který byl tím pádem jen naťuknut. A co se týče Slendermana samotného, dokud nebyl vidět, i bych se bál. Ale když se pak objevil co by osminohá, digitální nestvůra, cítil jsem akorát smutek nad tím, jak vlastně nepociťuju žádnou hrůzu, kterou ve mně měl probouzet. A když k tomu připočtu okolní vlivy, jako bezohledné jedince chroupající popkorn (protože do kina se chodí nažrat), či žvanící slepice (protože do kina se chodí kecat - ono na dvě hodiny tu hubu zavřít je pro některé lidi holt těžké), atmosféra šla do kopru už úplně. Tedy, horor jako takový se opravdu snažil, párkrát to i fungovalo a příběh poutal. Ale celé je to nedotažené a osobně jsem byl koncem obrovsky zklamán. Nicméně, autor postavy si může pískat - aby se creepypasta dostala na stříbrné plátno, to chce hodně povedený nápad. A tím Slenderman je, akorát film nedopadl úplně 100%. Pro mě jen na 50%. Tak snad příště! ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

No jo. Typický rádobyděsivý horor s partou študáků, kteří narazí na legendu o příšeře a příšera je začne pronásledovat. A to, že tu máme Slendermana není automaticky známka úspěchu. Bohužel tenhle film to potvrzuje co nejvíc to jde. Je to nudné, nevyděsí to, lekačky absolutně nefungují, postavy nijaké a scénář je plný logických děr - ztratí se jim kamarádka, o něco později druhá, ale rodiče těch zbylých kamarádek absolutně nic neřeší, je jim to ukradené a když má jedna z nich neustálé nočním můry, stále to je jejím rodičům ukradený. Nakonec to ani nevyvrcholí, nic se na konci nestane, žádné překvápko nepřijde. Dokonce i můj bratr by vymyslel mnohem lepší konec, než jaký byl tady. Dávám hvězdičku za to, že se to u těch nočních můr aspoň snaží vyděsit, nedaří se to, ale snaha tam je. Aspoň něco. Jinak ztráta času. A o Slendermanovi asi dobrý film nikdy nebude. Možná jedině, kdyby se toho chopil Dowdle, stálo by to za to. 1* ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Překvapivě docela slušné, spíše tedy pro teenagery, možná pro ty zádumčivější, jsou-li mezi tím dnešním stádem s mobily místo zvonců vůbec nějací takoví. I celková podstata a forma, jakou zlo v této podobě zasahuje oběti, může být zprvu odrazující, pokud se k filmu přistupuje už s předsudky, nicméně navzdory všemu jsem si užil velmi dobrou atmosféru, režii i způsob vyprávění, který dospěje k docela originálnímu závěru. A nakonec i ta partička pohledných, vzhledově a rasově vyvážených, kočiček to nesehrála vůbec špatně. [Kino Citadela - Litvínov]. ()

Vančura odpad!

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně dementní film, postavený na těch nejohranějších nejstupidnějších klišé, s naprosto odpudivým obsazením. Ten scénář je tak něco tak příšerného, že se na to vůbec nedá koukat, není to ani v nejmenším strašidelné nebo zajímavé, člověku na těch postavách absolutně nezáleží, ať si je klidně Slender Man odnese všechny najednou, včetně tvůrců filmu, hlavně když už bude konec! Závěrečné titulky zde byly dokonalým vysvobozením, na tom filmu není pozitivního naprosto nic a neměl nikdy vzniknout. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (9)

  • Slender Man je fiktivní postava, kterou v roce 2009 vytvořil Eric Knudsen (pod pseudonymem Victor Surge), uživatel internetového fóra Something Awful. Je zobrazen jako vyzáblý a nepřirozeně vysoký muž měřící 2-3 metry v černém obleku s prázdným obličejem a chapadlovitýma rukama. V roce 2014 12letí Morgan Geyser a Anissa Weier vylákaly stejně starou Payton Leutner do lesa, kde ji 19x bodly nožem, který si přinesly z domu, protože se o Slendermanovi hodně dočetly na výše uvedeném fóru a chtěly se mu tímto činem zalíbit. Údajně jim to nařídil, jinak by prý ublížil jejich rodinám. [Zdroj: Wikipedia.cz] (Duoscop)
  • Příjmení Hallie (Julia Goldani Telles) je ve filmu Knudsen, což je ve skutečnosti příjmení tvůrce postavy Slender Mana, Erica Knudsena. (NiWi)
  • Promo fotky k filmu se pořizovaly v Bostonu od 19. června 2017 do 28. července 2017. (DominikMH)

Související novinky

Youtubeový horor míří na velká plátna

Youtubeový horor míří na velká plátna

08.02.2023

Studio A24, spoluautor Stranger Things Shawn Levy a produkční společnost Atomic Monster Jamese Wana nyní spojí síly, aby přivedli na velká plátna populární youtubeovou hororovou sérii zvanou The… (více)

Reklama

Reklama