Reklama

Reklama

Sourozenci Addison (Eric Bana) a Liza (Olivia Wilde) jsou na zběsilém útěku z kasína, které právě vyloupili. Cestou havarují a na místě zůstává mrtvý policista. Addison a Liza se rozdělují a každý dál prchá svojí cestou. Vysílené Lizy se ujme bývalý boxer Jay (Charlie Hunnam), který se vrací domů oslavit Den díkůvzdání. Právě tam se ale oba uprchlíci znovu setkávají a jejich nesmlouvavý souboj překročí všechny hranice rodinných limitů. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (203)

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Typický príklad, ako sa dá z niečoho urobiť nič. Zápletka v zmysle Betónová záhrada a Natural Born Killers dokopy, zasadená do zasneženej Ameriky a následne zahrabaná nánosom scenáristického klišé. Napríklad otec policajt podceňuje dcéru policajtku, lebo je žena. A vykreslené je to tak, že ju nechce pustiť do akcie a ako odôvodnenie povie: ešte si tam náhodou budeš potrebovať vymeniť tampón (!!!). Alebo sviatočná večera v deň Vďakyvzdania, ktorá je proti vôli domácich organizovaná vrahom. No a ten ich núti ďakovať. Úplná psychologická ruská ruleta. :D ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Celkem velmi dobrý film s dobrou atmosférou, dobrý obsazením a hereckými výkony. Ruzowitzky, který tu je nazýván jedním uživatelem "kolosální čurák"...mno potrefená husa nejvíc kejhá, že?, zvládl film velmi dobře, i když není zápletka originální, ale co je že? Dobré je, že zbytečně film moc nenatahuje, jak je u spousty režisérů zvykem. Je to tak na pomezí 3 a 4, ale jelikož mi mrazivé filmy vyhovují, tak přeci jen přidám. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nadstandartní obsazení, poměrně obyčejné kulisy. Eric Bana si záporáka vychutnává a člověk má tendenci mu fandit, Olivia je tu nádherná a všichni ostatní hrají skvěle. Příběh rozhodně není předvídatelný, ale je tak nějak... ničím nevybočující. Poselství není nijak extra, jen krev není víc než voda. Pozitivní pocity, ale převládají. Palec nahoru. ()

Wayne 

všechny recenze uživatele

Addison je jediná záporná postava a přestože je očividně šílený, vraždící maniak, je ze zástupu dalších postav pořád zdaleka nejnormálnější. Přece nebudu fandit policistům, kteří schválně zahazují vysílačky, shazují se ze skútrů jenom aby ten první dostihl vraha a šerif nadává jediné přeživší, přestože se jen ona chovala jak opravdová policie. Milá rodinka se mi taky nezamlouvala, protože mi přijde trochu divné, že ve chvíli kdy na ně míří brokovnice, raději řeší své pocity a trable. Charlie Hunnam je takový drsňák, že má dlaň na dvě půlky od řezné rány, ale stejně převrhává stoly a rve se jak Rambo. Sestra Liza je ovšem přehnaně inteligentní, takže se během dvou dnů zamiluje a hned ví, že se chce změnit, tak žádá šíleného bráchu, aby ji nechal žít normální život. To by byla rozhodně obdivuhodná a chytrá myšlenka, až na ten malý háček, že měla na krku vraždu, loupeže, je na útěku s ukradenými penězi a bůhvíco ještě, ale jinak sympatický pokus. No a to že nakonec znova zabije ji pomůže leda tak k normálnímu životu ve vězení, holt scénář vážně mistrovské dílo. Pozitivum: Eric Bana, negativum: Snad každá další postava je nereálně jednající idiot. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Fargo ultralight bez konzervantů. On používá střelné zbraně, ona ty ženské (nejdřív manipulativně, poté upřímně) a pak už jen traumata, krev, sníh a dýňový koláč na Den díkuvzdání poutníků do Kanady.. Ruzowitzkeho vcelku interesantní zámořský debut by si zasloužil o jeden stupeň vyšší hodnocení, kdyby se vyvaroval šustění papíru v liniích rodinných vazeb (především šerif - dcera policistka) a šel více na dřeň osudovosti. Nicméně už jen kvůli obsazení stojí Deadfall za pozornost - pošuk Bana, dva staré revolvery (Kristofferson, Williams), či zaprášená Winchestrovka Spacek. A představa, jak rozehříváte pod pokrývkou lehce podchlazenou Olivii Wilde, taky není k zahození.. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • Zatiaľ čo film sa údajne odohráva v Michigane v okolí Detroitu, ranná scéna sa odohráva v Dunn's Delicatessen a Dominion Square Tavern, čo sú rozpoznateľné orientačné body na Metcalfe Street v Montreale. (Arsenal83)
  • Celosvětová premiéra proběhla 22. dubna 2012 na filmovém festivalu Tribeca v New Yorku. (BMW12)
  • Původní název filmu byl Blackbird a Kin. (R´Hell)

Reklama

Reklama