Reklama

Reklama

Svatba mezi citróny

  • Dánsko Den skaldede frisør (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Po filmu Lepší svět oceněném Oscarem přichází režisérka Susanne Bier s mimořádnou romantickou komedií, která splňuje všechny definice tohoto žánru, přestože se nebojí ani vážných témat. Dvě velmi odlišné rodiny se setkávají v nádherné staré italské vile uprostřed citrónového sadu na pobřeží moře. Důvodem setkání je svatba krátce zamilované dvojice. Setkání rodiných příslušníků, starých lásek a kamarádů vynese na povrch spoustu vášní. Susanne Bier ve svém novém filmu Svatba mezi citróny spojila s citem a jistotou téma lásky, absurditu, humor, břitké dialogy, jemně vykreslené charaktery a zdánlivě jednoduché životní pravdy.Všechno, co je opravdu potřeba k šťastnému životu, je láska. I když si myslíme, že je po všem, možná všechno teprve začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (80)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Už mi bylo i hůř u podobných tragiromantických kýčů, a to navzdory celé řadě amatérských výkonů přicmrdujícího dánského potěru - klasiku odvedl nonšalantní Pierce Brosnan, něco bodů uhrála dychtivka Trine Dyrholm, ty však srážím za hošany - patrně už tehdy aspirant na oscarovou nominaci, co dostal echo v předstihu (grcající smajlík za sodomití scénu). ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Asi půjdu proi proudu, ale mě se tento film Susanne Bier libil. I Když uznavám, že Bratři jsou mnohem, mnohem lepší. A Pierce Brosnan jako James Bond v důchodu, majitel citronových plantáži a obchodník s okurkami, ředkvičkami, pomeranči a citrony, hraje dobře. Astrid neboli Molly Blixt Egelind je půvabná. Zajimavé je, že Susanne Bier se věnuje i drobnostem dánské přítomnosti. Filmem se hemží modré oči, ale velmi milý pohled má plešatá kadeřnice (originální název filmu) Trine Dyrholm. ()

Reklama

Mertax 

všechny recenze uživatele

Radši si vrazím citron s pomerančem do oka, než vidět tento zrůdně předvídatelný a plochý a subjektivně tříhodinový film znova, jehož název v originále ("Plešatá kadeřnice") je na celém projektu to nejzajímavější. Pokud vás samozřejmě nevzrušuje Brosnanovo povadlé chlupaté panděro nebo holohlavá Dyrholm./// Scenárista Jensen, který za sebou má kvalitní filmy jako Adamova jablka nebo Vévodkyně, snad ani nemůže být autorem textu k této vyvařené verzi snímku Mamma Mia!/// Slunná Itálie už dávno není atraktivní filmovou lokací a tematizace rakoviny neznámým tabu, což by se ještě dalo snést, kdyby většina dialogů nebyla tvořena z nejtrapnějších klišé a rádoby romantická atmosféra ze záběrů na vycházející měsíček nebo zapadající sluníčko. Blink. 25 %. [Kino] ()

panchovo 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu muze ublizit jedine prilis zapnuty mozecek a predpojaty nespokojeny intouš, ktery prisel do kina hledat hloubku zivota, a tim si v podstate usil bic, protoze s timhle ocekavanim nema cenu na Svatbu mezi citrony vubec chodit. Bier natocila naprosto cistou romantickou komedii. Vybalancovanou a zabavnou. Za vynikajici naplneni zanru zaslouzi pochvalu. Z Cech muzeme do Danska vyslat jen zavistive pohledy, protoze si nevzpominam, ze by u nas v poslednich letech vznikla podobne dustojna a pokorna oddychova vec. Hloubku v tom ale nehledejme. ()

asirtes 

všechny recenze uživatele

Filozofický traktát prodchnutý bezkonkurenčne najhlbšími myšlienkami o vzniku vesmíru a tak, s najvyššou možnou účasťou známych xichtov (počtom 1) a silným rozvinutým sociálnym cítením, ktorý pôsobí blahodarnym meditatívnym účinkom (hypnagogium) a nastavuje tak pomyselný rebríček vyššieho kolektívneho vedomia (NREM fáza) k najvyšším metam (REM fáza). Metafyzicky navýši je tak hlavne koniec (kóma). ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Skutečný překlad názvu filmu je "Plešatý kadeřník". (Cheeker)
  • Jedná se už o třetí spolupráci herečky Paprika Steen a režisérky Susanne Bier. (Cheeker)
  • Po filmu Po svatbě (2006) se jedná o druhý film režisérky Susanne Bier, jehož název obsahuje slovo „svatba“. (CarloRizzi)

Související novinky

Best Film Fest 2012

Best Film Fest 2012

08.12.2012

Volné seskupení čtyř klasických artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 13. do 19. prosince tohoto rokuBEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno