Reklama

Reklama

Jeepers Creepers

  • USA Jeepers Creepers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Trish a její bratr Darry se vrací z univerzity domů. Jejich trasa vede přes jeden zapadákov za druhým. Už jsou na cestě pěkně dlouho, když si Darry všimne podezřelého pohybu v okolí starého opuštěného kostela. Jakoby se někdo něčeho ve spěchu zbavoval. O kus dál stojí stará šedá dodávka. Darry a Trish si nechtějí nic domýšlet a raději sešlápnou plyn. O chvíli později se ta zvláštní rachotina řítí za nimi. Po několika nárazech jsou vytlačeni ze silnice a se srdcem bijícím hrůzou jen sledují oblak prachu, který stoupá za mizející dodávkou. Možná to byla jen náhoda. Skutečně? Darry se rozhodne vrátit zpět na ono místo. Ze země trčí široké potrubí a Darry se přes Trishino varování spustí dolů. Jeho objev odstartuje hysterický boj o holý život, do kterého jsou nakonec zapojeni všichni obyvatelé městečka. Jen starý gramofon si vesele prozpěvuje hodně starou písničku. "Jeepers, Creepers..." (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (399)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Sourozenci Trish a Darry moc sympatií nepobrali, a tak vcelku brzy je člověku jejich osud lhostejný. Ba co víc, s postupujícím dějem jsem se těšil, jak budou oba zmasakrováni. Podzemní místnost připomíná svatyni, která jakoby sem vpadla od Daria Argenta. Vrány, kočky a ti co nevěří, ale brzy zjistí, jak se mýlili. Scéna s policajty na noční silnici je jednou z nejlepších, byť ukázáno je toho co nejméně. Vůbec tenhle monstrhoror si na drsné gore příliš nepotrpí, i když nejen na létající hlavy dojde. Sází totiž více na atmosféru. Ač má moderní vizuál, příběhově je jak z osmdesátých let, což je fajn. Konec si rozhodně zaslouží pochvalu. Hodnocení ponechávám, ačkoli před lety jsem byl spokojenější....ovšem srovnáním s nejnovějším JC je tohle paráda. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jeepers Creepers nie je najstrasidelnejsi film za posledne roky, ani nahodou. Tam by som dal inych kandidatov - Kruh, 30 days of night ..... Spociatku, ako film zacina, buduje reziser Victor Salva celkom strasidelnu atmosferu, umocnenu nastupom monstra, ktore fakt malo nieco do seba. Akurat, ze v druhej polke filmu sa z mne neznamych pricin zvolni atmosfera, a nastupi akcnejsia cast filmu. Jeepers Creepers ma aj sympaticke herecke vykony, a zaver filmu sa nesie v style Terminator 1, co je urcite plus, lebo je to temny a drsny zaver. 76 % ()

Reklama

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Tento film má jednu obrovskou výhodu, nepatří mezi druhy hororů, kdy čekáte 45 minut než se něco začne dít. V tomto případě se jde na věc po několika minutách. Podivný muž v klobouku je odhalen a tak se divákovi naskytne příležitost seznámit se s něčím novým, s něčím co tak často nevidíte. Film má atmosféru, kterou byste v mnoha scénách mohli krájet a parádní hudbu, která dodává na té atmosféře mnohem víc. A co vystraší nejvíc, je asi to neznámo, které sálá z muže v klobouku, který vlastně není ani tak muž, ale spíš krvežíznivá kreatura. Herecky to po většinu času táhne sympatické sourozenecké duo. A jestli jsem se k tomuto snímku vrátila? Ano vrátila a musím říct, že druhý díl byl pro mě daleko záživnější. Ale první díl je prostě první díl, tím to odstartovalo. Dobré na tomto hororu je také to, že většinu scén si prostě zapamatujete stejně tak jako skvělou atmosféru. A proto nemůžete Jeepers Creepers řadit mezi laciné, už dávno zapomenuté horory. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Prvních dvacet minut super, pak to jde postupně dolů až k nepůvodní imbecilní slátanině. Bez inscenační vynalézavosti a gradace napětí prostě díru do světa hororu neuděláš, i když máš lákavou myšlenku a zábavnou poslední scénu. Hlavně dialogy a rozhodnutí postav v krizovkách na úrovni Výměny manželek... ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Jeeeeepers Creeeeepers – pozor táto pesnička je smrtiaca, keď ju náhodou budete počuť, tak verte že ste v riadnych sračkách, dych sa vám zrýchly, oči vypleštia a začnete v beznádeji očakávať začiatok vášho konca :D. Aj takúto srandu použili kompetentní v tomto filme. Hlavný hrdina Creeper sa na obraze moc neukazuje, ale to vôbec nevadí, pretože sa vo väčšine filmu stavilo na atmosféru ako takú. Tento ťah im vyšiel, atmosféra je hustá, hlavne prvá polovica. Na rok 2001 dobrý, miestami zábavnejší (záverom) horor. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (28)

  • Justin Long (Darry) ani vo sne nedúfal, že sa z filmu stane podobná klasika, akou je dnes. “Nikdy by som to nepovedal. Keď sme nakrúcali, bolo to vzrušujúce, to áno, ale nečakal som, že z toho bude hit. Chcel som len, aby si to pozrelo zopár ľudí. Nebol na to veľký rozpočet. Na Jeepers Creepers sme dostali okolo 10 miliónov dolárov. Film nemal dokonca ani “slávnu” premiéru, pretože štúdio od toho veľa neočakávalo,” tvrdí Long. Film bol po dokončení predaný do zahraničia a po celom svete zarobil 60 miliónov. “To, že film stále žije vďaka fanúšikom aj po 20 rokoch je neuveriteľné. Som naozaj veľmi vďačný všetkým, ktorým sa páčil a šírili o ňom pozitíva. Keď ale uvidíte niekoho hádzať niečo krvavé do diery, nechoďte tam prosím. A vždy si poriadne nabíjajte mobil,” dodal so smiechom. (tXtX)
  • Film dostal název podle stejnojmenné písně z roku 1938, jejímž autorem je Johnny Mercer. (Terva)
  • Původní vůz BeatingU je v soukromém vlastnictví sběratele z Marylandu, který si ho schovává pro případné natáčení dalších dílů. (Mr. Filuta)

Reklama

Reklama