Reklama

Reklama

Seznam smrti

  • Velká Británie Kill List (více)
Trailer

Obsahy(1)

Seznam smrti režiséra Bena Wheatleyho je šokující mix žánrů, který aspiruje na titul nejlepší horor roku. Skvělá směs rodinného dramatu, akčního thrilleru a strašidelného psycho-hororu vypráví příběh bývalého vojáka, jenž se stal nájemným vrahem a sestoupil do nitra lidské temnoty. Osm měsíců po katastrofálně zpackaném zásahu v Kijevě je fyzicky i psychicky natrvalo poznamenaný Jay dotlačen kolegou Galem, aby přijal nový úkol. S tím jak proniká do znepokojivě bizarního prostředí, kde má zakázku provést, se Jayův vlastní svět začne rozpadat až ho strach a paranoia stáhne k děsivému bodu, z něhož není návratu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Dost velký zklamání, o filmu jsem slyšel poměrně chválu, a tak jsem se těšil na něco nezvyklého a bohužel jsem dostal strašně nudnou věc.Upřímně ani nevím o co ve filmu šlo, protože se prostě nešlo soustředit, první půl hodinu koukám na film kde se neustále hádaj, pak koukám na film kde se dva chlapy baví o vraždách. Prostě pro mě film o ničem. Plno scén mi přišlo strašně hluchých a nic se extra nedělo. Ani herci mi nepřišly nějak závratní a hlavní hrdina mi přišel extra nesympatickej. pro mě porpůrměr na kterej rychle zapomenu. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Mozek jako řešeto, démonů jak naseto.“ Vidět to v r. 2011, kdy jsme žili v Readingu, popadnu ženu i syna a fofrem z Anglie pryč! Drsné rodinné drama, úchylný zabijácký thriller i folk horror, kdy maskovaní naháči s noži, coby vražední pohani, tancují nocí v Jayově hlavě. Rychlokvíz. // Jak léčit trauma z misí v Bagdádu a Afghánu? A) Drogami a chlastem. B) Prací. // Kdo volí B), neviděl Kill List. HRAVÉ OKÉNKO: [][] Jaké měl Sam dětství? ♦ Zajímavé. Dopoledne nenávistné, zuřivé hádky rodičů, v poledne rvačka, večer usmiřovačka. ♦ Pohádkové. Táta: „Kdysi dávno byli dva chrabří vojáci, hlídali chlapa. Jezdili po městě v neprůstřelném autě. Povstalci udělali bombu a odpálili ji pod Humvee přede mnou. Good night. One, two, three... look at the demon.“ ♦ Jako schody do kurníku, krátké a posrané. [][] Režisér Wheatley si mě povodil jak medvěda, zejména s „hodnou“ Shell, honící manžela do „práce“. Husinu způsobil Jay, svým zlověstně bezvýrazným pohledem. Hraje si se synem, povídají si, ale tátovi z každého oka kouká deset démonů. Brrr. Asi je v duchu v práci, mlátí „knihovníka“ tesařským kladivem z Oldeuboi a diví se jeho sténání: „Děkuji! ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Jako když pejsek s kočičkou pekli dort. Naházeli tam všechno co měli rádi, ale výsledná chuť byla na poblití. Stejně tak je to i s tímhle filmem. Nesourodej mix žánrů, kterej jako celek absolutně nefunguje. Přes půl filmu jde o nehoráznou nudu. Hlavní (anti)hrdina mi byl k_revsky nesympatickej, ale čím víc mu rupalo v kouli tím větší byla zábava. To nic nemění nic na tom, že je to strašná slátanina s pár dobrejma scénama. Finále je sice efektní, ale nic neobjasňující. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Tak o horor se v případě Kill list v žádném případě nejedná, spíše o mysteriózní drama/thriller... Docela slušně natočený, ale ze začátku zbytečně ukecaný a tak trochu o ničem, sem tam s nějakou tou vraždou (lehce gore) a naprosto parádní poslední půlhodinkou, kdy se hlavní postavy setkají s tajemnou sektou... Trochu mi vadilo, že byl závěr až moc odhadnutelný, ale i tak jsem byl docela spokojený... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

V jednotlivostech mě Kill List celkem potěšil, ale celkovej dojem mám takovej rozpačitej... Úplně super je třeba úvodní večeře (skvěle natočené dusno), druhá vražda (po Drive letos druhý film, v němž je kladivo zatraceně cool), honička v tunelech (jediná opravdu strašidelná scéna), anebo hudba, respektive různé nepříjemné ruchy, zvuky. Jednotlivý střípky prostě pěkné, ale celou vázu se mi z nich složit nepodařilo. A úplnej konec mě hodně zklamal, protože dokonce zkombinoval dva způsoby, jak zazdít filmový závěr - nepřekvapit a zároveň nevysvětlit některé dílčí otázky, na něž bych odpověď rád znal. V průběhu filmu jsem měl tedy častokrát radost, jakým způsobem je natočen, jakou má perfektní atmosféru ... ale nakonec z něj nejsem vůbec moudrej. 3*+ ()

Galerie (42)

Zajímavosti (2)

  • Duha, která se objeví ve filmu, je skutečná. Původně se měla podle scénáře zobrazit v jiné scéně, ale díky této náhodě se štáb rozhodl ponechat duhu tak, jak byla zachycená. (Jigvell)
  • Natáčení trvalo 18 dní. (Rob Roy)

Související novinky

Wheatley útočí na věžák

Wheatley útočí na věžák

12.01.2014

Britský režisér Ben Wheatley se v současnosti řadí mezi malou skupinu kritikou ceněných filmařských autorů renegátů – tvůrců, kteří netočí konvenční filmy, vybírají si vlastní témata, často velmi… (více)

Reklama

Reklama